Cine a fost președintele care a mâncat carne de om?

25.08.2022
Cine a fost președintele care a mâncat carne de om?

De-a lungul timpului, lumea a fost condusă de tot felul de lideri, care au rămas în istorie fie prin acțiunile pozitive, fie prin cele negative. Dintre aceștia se remarcă fostul președinte al Ugandei, Idi Amin Dada. Acesta a fost un dictator militar care, din când în când, mai consuma și carne… de om.

Cum a ajuns Idi Amin Dada președintele Ugandei?

Al Hadj Idi Amin Dada s-a născut în anul 1925 și s-a făcut remarcat ca militar, făcând carieră în acest domeniu. După ce a ajuns șef al Statului Major al armatei ugandeze a organizat o lovitura de stat în ianuarie 1971, ajungând astfel al treilea președinte al Ugandei, între anii 1971–1979.

Acesta s-a proclamat președinte pe viață și feldmareșal, după un pelerinaj la Mecca. Totodată, fiindcă putea, și-a atribuit și titlul de Doctor Honoris Causa. Drept urmare, când era prezentat oficial i se spunea „Excelența Sa, Președintele pe viață, Feldamareșal Al Hadj Dr. Idi Amin Dada, VC, DSO, MC, Domn al tuturor fiarelor pământului și al peștilor mărilor și cuceritor al Imperiului Britanic în Africa, în general, și în Uganda, în particular”, potrivit Wikipedia.org.

Fostul președinte al Ugandei Idi Amin Dada Oumee.

Idi Amin Dada a consumat carne… de om

Cu toate că, la început, Idi Amin Dada a părut un om al poporului, care voia binele oamenilor, acesta a fost un dictator militar nemilos. Potrivit datelor oficiale, tiranul a distrus complet țara, iar în timpul domniei sale a ordonat uciderea a peste 300.000 de persoane care se opuneau regimului. Cifrele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât Uganda avea în acea perioadă o populație de 12 milioane.

Fostul președinte al Ugandei a avut șase soții oficiale și se presupune că cel puțin 30 de amante. Idi Amin Dada a avut o adevărată armată de mercenari și i-a ucis pe toți cei care i s-au împotrivit. Corupția era endemica și nimic nu se făcea fără voia lui.

Acesta a fost un om fără scrupule și fără pic de umanitate, iar aceste lucruri s-au văzut când a ordonat trimiterea la moarte sigură a peste 4.000 de persoane cu handicap. Oamenii cu dizabilități au fost aruncați în fluviul Nil pentru a fi mâncați de crocodili. Ba mai mult, în anul 1976, Idi Amin Dada a mărturisit că a mâncat și carne de om.

Este foarte sărată, chiar mai sărată decât carnea de leopard, a declarat Idi Amin Dada, potrivit evz.ro.

Idi Amin Dada a murit pe data de 16 august 2003 și reprezintă o pată neagră pe istoria Ugandei si din cea a lumii.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot