Cine a fost președintele care a mâncat carne de om?

25.08.2022
Cine a fost președintele care a mâncat carne de om?

De-a lungul timpului, lumea a fost condusă de tot felul de lideri, care au rămas în istorie fie prin acțiunile pozitive, fie prin cele negative. Dintre aceștia se remarcă fostul președinte al Ugandei, Idi Amin Dada. Acesta a fost un dictator militar care, din când în când, mai consuma și carne… de om.

Cum a ajuns Idi Amin Dada președintele Ugandei?

Al Hadj Idi Amin Dada s-a născut în anul 1925 și s-a făcut remarcat ca militar, făcând carieră în acest domeniu. După ce a ajuns șef al Statului Major al armatei ugandeze a organizat o lovitura de stat în ianuarie 1971, ajungând astfel al treilea președinte al Ugandei, între anii 1971–1979.

Acesta s-a proclamat președinte pe viață și feldmareșal, după un pelerinaj la Mecca. Totodată, fiindcă putea, și-a atribuit și titlul de Doctor Honoris Causa. Drept urmare, când era prezentat oficial i se spunea „Excelența Sa, Președintele pe viață, Feldamareșal Al Hadj Dr. Idi Amin Dada, VC, DSO, MC, Domn al tuturor fiarelor pământului și al peștilor mărilor și cuceritor al Imperiului Britanic în Africa, în general, și în Uganda, în particular”, potrivit Wikipedia.org.

Fostul președinte al Ugandei Idi Amin Dada Oumee.

Idi Amin Dada a consumat carne… de om

Cu toate că, la început, Idi Amin Dada a părut un om al poporului, care voia binele oamenilor, acesta a fost un dictator militar nemilos. Potrivit datelor oficiale, tiranul a distrus complet țara, iar în timpul domniei sale a ordonat uciderea a peste 300.000 de persoane care se opuneau regimului. Cifrele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât Uganda avea în acea perioadă o populație de 12 milioane.

Fostul președinte al Ugandei a avut șase soții oficiale și se presupune că cel puțin 30 de amante. Idi Amin Dada a avut o adevărată armată de mercenari și i-a ucis pe toți cei care i s-au împotrivit. Corupția era endemica și nimic nu se făcea fără voia lui.

Acesta a fost un om fără scrupule și fără pic de umanitate, iar aceste lucruri s-au văzut când a ordonat trimiterea la moarte sigură a peste 4.000 de persoane cu handicap. Oamenii cu dizabilități au fost aruncați în fluviul Nil pentru a fi mâncați de crocodili. Ba mai mult, în anul 1976, Idi Amin Dada a mărturisit că a mâncat și carne de om.

Este foarte sărată, chiar mai sărată decât carnea de leopard, a declarat Idi Amin Dada, potrivit evz.ro.

Idi Amin Dada a murit pe data de 16 august 2003 și reprezintă o pată neagră pe istoria Ugandei si din cea a lumii.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot