Cine a fost președintele care a mâncat carne de om?

25.08.2022
Cine a fost președintele care a mâncat carne de om?

De-a lungul timpului, lumea a fost condusă de tot felul de lideri, care au rămas în istorie fie prin acțiunile pozitive, fie prin cele negative. Dintre aceștia se remarcă fostul președinte al Ugandei, Idi Amin Dada. Acesta a fost un dictator militar care, din când în când, mai consuma și carne… de om.

Cum a ajuns Idi Amin Dada președintele Ugandei?

Al Hadj Idi Amin Dada s-a născut în anul 1925 și s-a făcut remarcat ca militar, făcând carieră în acest domeniu. După ce a ajuns șef al Statului Major al armatei ugandeze a organizat o lovitura de stat în ianuarie 1971, ajungând astfel al treilea președinte al Ugandei, între anii 1971–1979.

Acesta s-a proclamat președinte pe viață și feldmareșal, după un pelerinaj la Mecca. Totodată, fiindcă putea, și-a atribuit și titlul de Doctor Honoris Causa. Drept urmare, când era prezentat oficial i se spunea „Excelența Sa, Președintele pe viață, Feldamareșal Al Hadj Dr. Idi Amin Dada, VC, DSO, MC, Domn al tuturor fiarelor pământului și al peștilor mărilor și cuceritor al Imperiului Britanic în Africa, în general, și în Uganda, în particular”, potrivit Wikipedia.org.

Fostul președinte al Ugandei Idi Amin Dada Oumee.

Idi Amin Dada a consumat carne… de om

Cu toate că, la început, Idi Amin Dada a părut un om al poporului, care voia binele oamenilor, acesta a fost un dictator militar nemilos. Potrivit datelor oficiale, tiranul a distrus complet țara, iar în timpul domniei sale a ordonat uciderea a peste 300.000 de persoane care se opuneau regimului. Cifrele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât Uganda avea în acea perioadă o populație de 12 milioane.

Fostul președinte al Ugandei a avut șase soții oficiale și se presupune că cel puțin 30 de amante. Idi Amin Dada a avut o adevărată armată de mercenari și i-a ucis pe toți cei care i s-au împotrivit. Corupția era endemica și nimic nu se făcea fără voia lui.

Acesta a fost un om fără scrupule și fără pic de umanitate, iar aceste lucruri s-au văzut când a ordonat trimiterea la moarte sigură a peste 4.000 de persoane cu handicap. Oamenii cu dizabilități au fost aruncați în fluviul Nil pentru a fi mâncați de crocodili. Ba mai mult, în anul 1976, Idi Amin Dada a mărturisit că a mâncat și carne de om.

Este foarte sărată, chiar mai sărată decât carnea de leopard, a declarat Idi Amin Dada, potrivit evz.ro.

Idi Amin Dada a murit pe data de 16 august 2003 și reprezintă o pată neagră pe istoria Ugandei si din cea a lumii.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot