Cine a fost marea iubire a reginei Maria a României?

04.05.2023
Cine a fost marea iubire a reginei Maria a României?

Regina Maria a României a fost soția regelui Ferdinand I. Aceasta s-a născut în data de 29 octombrie 1875 și a primit numele de Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha. Regina Maria a fost prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Regatului Unit. Trebuie precizat că din căsătoria cu Ferdinand I a rezultat regele Carol al II-lea, regina Elisabeta a Greciei, regina Maria a Iugoslaviei, principele Nicolae, arhiducesa Austriei Ileana și principele Mircea.

Chiar dacă a avut o căsnicie solidă în ochii publicului, regina Maria a avut dorințe ascunse, care au fost scoase la iveală odată cu descoperirea jurnalului său secret. Majestatea Sa a scris despre povestea de dragoste ascunsă dintre ea și prințul Barbu Știrbey. Se pare că acesta a fost marea dragoste a vieții ei.

Povestea sfâșietoare de iubire dintre regina Maria și prințul Barbu Știrbey

Majestatea Sa a scris în jurnalul său, într-un mod foarte discret, cum l-a întâlnit pe Barbu Știrbey. Din păcate pentru ea, în acele vremuri, în familiile nobiliare și regale rareori aveau loc căsătorii din dragoste și totul era planificat de familie.

Barbu Știrbey a fost consilierul regelui Ferdinand I și a dezvoltat o pasiune romantică pentru regina Maria. Cei doi și-au trăit iubirea foarte discret, cu puține momente de intimitate.

A venit în viața mea într-o zi. Era oare primăvară sau toamnă. Nu contează. El a venit în viața mea și a fost al meu și toate celelalte zile ale mele au devenit zile care nu au fost trăite, a scris regina Maria în jurnalul său.

Regina Maria a mărturisit în jurnalul său că nu mai are nicio așteptare de la soțul ei, după 6 ani de mariaj. De altfel, aceasta a povestit că noaptea nunții a fost un eșec total și căsnicia nu a evoluat așa cum și-a imaginat ea.

Nu-i dădea nimic în gând pentru a face să treacă plăcut timpul unei soţii atât de copilăroase. Noaptea nunţii a fost un eşec total. Răspundeam naiv iubirii lui, dar parcă simţeam tot timpul ceva deşert şi gol; mi se părea că tot aştept ceva ce nu venea…, a adăugat regina Maria în jurnalul ei.

Cine a fost Barbu Știrbey?

Prințul Barbu Știrbey a fost căsătorit cu Nadejda Bibescu, cei doi având împreună patru fiice. După ce a terminat cursurile Facultății de Științe Juridice din Paris, acesta a revenit în țară și a jucat un rol important pe scenă politica românească, ajungând la un moment dat să fie premierul țării.

La 6 ani după ce a cunoscut-o pe regina Maria, în 1913, prințul Barbu Știrbey a ajuns administratorul general al domeniilor Coroanei. Personalitatea sa puternică și șarmul inconfundabil nu au trecut neobservate, iar între cei doi s-a născut o poveste de dragoste care a durat două decenii. Despre ultimii doi copii ai reginei s-a spus că ar fi fost, de fapt, rodul iubirii cu Barbu Știrbey.

Relația dintre cei doi nu a fost văzută cu ochi buni de Carol al II-lea, care după ce a ajuns rege a făcut tot posibilul să îi despartă. Ca atare, prințul Barbu Știrbey nu a rezistat presiunilor și s-a autoexilat. Regina Maria l-a urmat pe acesta în călătoriile sale prin Italia și Franța. Ultima scrisoare a prințului Barbu Știrbey către regina Maria, înainte ca aceasta să moară în anul 1938, a evidențiat încă o dată iubirea purtată Majestății Sale.

Sunt de neconsolat că mă aflu atât de departe si nu pot sa vă fiu de vreun ajutor, trăind în amintirea trecutului fără nici o speranţă pentru viitor. Amintiţi-vă de dorul meu, de nostalgia mea, de rugăciunile pe care le fac mereu pentru sănătatea dumneavoastră şi nu vă îndoiţi niciodată de devotamentul meu nemărginit. Te iubesc, Maria mea, te iubesc!

Prințul Barbu Știrbey a murit în data de 24 martie 1946, răpus de cancer. Acesta a fost înmormântat, alături de bunicul său, domnitorul Barbu Știrbei, la Capela din parcul Palatului din Buftea.

Foto: youtube.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot