Cine a fost cel mai credincios câine din istorie?

21.11.2018
Cine a fost cel mai credincios câine din istorie?

Titlul de „cel mai credincios câine din istorie” este relativ și subiectiv. Totuși, una dintre cele mai frumoase povești care îl are în centrul atenției un câine este istoria lui Hachikō, cunoscut ca fiind cel mai loial patruped.

Cine a fost Hachiko?

Hachiko, un câine din rasa Akita, i-a aparţinut lui Hidesaburō Ueno, un profesor japonez din Tokyo. Patrupedul avea un obicei. În fiecare zi, Hachikō îl însoțea dimineața la Gara Shibuya urmând ca la întoarcerea acestuia de la serviciu să-l aștepte în același loc din apropierea gării și să se întoarcă împreună acasă.

Rutina zilnică a continuat ani buni până când, pe data de 25 mai 1925, bărbatul nu a mai sosit deoarece suferise un atac cerebral la universitate. Profesorul a murit și nu s-a mai întors niciodată în gara unde prietenul său necuvântător îl aștepta. Moartea profesorului nu a schimbat ritualul animalului.

Hachiko și-a așteptat stăpânul zi de zi, timp de nouă ani în Gara Shibuya. Pe data de 8 martie 1935, Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya. Gestul animalului l-a transformat pe acesta în „cel mai credincios câine din lume”.

După zeci de ani de la moartea câinelui, o statuie reprezentându-l pe cel mai loial animal din lume a fost ridicată în apropierea gării Shibuya.

Este adevărat că fructul din care a mușcat EVA nu era MĂR? Din ce fruct a mușcat prima femeie?

Curiozități despre câini:

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este metoda fermoarului în trafic?
Ce este metoda fermoarului în trafic?
Metoda fermoarului, cunoscută și sub denumirea de „principiul de alternare” sau „zipper merge” în limba engleză, este o tehnică de circulație rutieră menită să fluidizeze traficul... citește tot
Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotire (mișcarea de rotație)?
Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotire (mișcarea de rotație)?
Ne gândim rar la faptul că Pământul se învârte. Și totuși, planeta noastră face o rotație completă în jurul axei sale o dată la 24 de ore. Dar ce s-ar întâmpla dacă, brusc, Pământul... citește tot
De ce nu putem merge direct în spațiu?
De ce nu putem merge direct în spațiu?
Mulți oameni și-au imaginat cel puțin o dată cum ar fi să deschidă o ușă și să iasă direct în spațiu, ca într-un film SF. Dar adevărul este că spațiul cosmic este unul dintre cele... citește tot