Cinci țări spectaculoase de vizitat iarna

28.10.2021
Cinci țări spectaculoase de vizitat iarna

Vremea rece pune stăpânire din ce în ce mai tare pe țara noastră, iar iarna își face loc ușor, ușor. O dată instalată, dorința noastră de a călători începe să oscileze între două tipuri foarte diferite de vacanță: tărâmurile magnifice de iarnă și plajele tropicale.

În unele zile, ne imaginăm o vacanță la schi sau o excursie într-o țară acoperită de zăpadă, iar în alte zile începem să planificăm o excursie la plajă, mai ales când temperaturile medii scad sub zero grade.

Cinci țări de vizitat iarna

Finlanda

Frumusețea Finlandei este incredibilă. Are un număr mare de locuri care pot fi vizitate de turiști în timpul iernii. Sunt locuri precum Rovaniemi și Lacul Saimaa. Râurile frumoase și zona naturală din Rovaniemi îl fac un loc minunat pentru canotaj, pescuit și de ce nu, pentru înot.

Finlanda este perfectă pentru cei care iubesc să schieze sau pur și simplu adoră zăpada. Turiștii se pot plimba cu sania trasă de câini sau reni sau pot urmări fabuloasa auroră boreală.

Copiii pot trăi momente fantastice și pot deveni protagoniștii propriilor povești cu Moș Crăciun chiar de la el de „acasă”. Se spune că Rovaniemi este casa lui. Atmosfera palpitantă a Crăciunului împreună cu frumusețea iernii din aceste locuri formează una dintre cele mai frumoase destinații turistice.

Lacul Saimaa este un alt loc frumos care merită vizitat. Datorită lățimii enorme, este cunoscut drept lacul celor o mie de insule cu o suprafață de aproximativ 1350 de kilometri pătrați.

Rusia

Mulți turiști vizitează Rusia pentru frumusețe, unicitate și istorie. Cu toate acestea, există o altă parte a Rusiei care este la fel de importantă, partea de iarnă a Rusiei. Se spune că nu poți merge în Rusia fără să vizitezi Moscova. Iarna, Moscova oferă o priveliște splendidă.

Un alt loc de luat în considerare este faimosul lac Baikal, un lac cu apă dulce și este cel mai adânc lac de pe Glob. Are o suprafață de aproximativ 31.722 km².

A treia destinație de vacanță în Rusia ar trebui să fie Sankt Petersburg. Unii turiști susțin că a-l vizita iarna este ca și cum ai călători într-un roman rusesc.

Canada

Canada este destinație frumoasă și liniștită în care să mergi iarna. Există locuri precum Whistler, care este un loc popular pentru schiori. Cascada Niagara în Ontario este fermecătoare. Noaptea este luminată și oferă un peisaj de vis. Un alt loc excelent de vizitat în Canada în timpul iernii este Quebec. Aici, în luna februarie are loc un celebru carnaval de iarnă.

 

Austria

O dată ajuns în Austria recomandarea specialiștilor din turism, mai ales în preajma Crăciunului, este de a vizita Viena. Dacă vă gândiți la o vacanță în zona rurală, nu există un loc mai bun decât Oberaichwald. Liniștea sa îl face un loc pentru cei care doresc să stea departe de zgomotul orașului.

Se poate spune că vizita în Austria nu este completă fără muzică. Următorul loc în care ar trebui să meargă orice turist este concertul de Anul Nou al orchestrei filarmonicii din Viena. Orașul Salzburg este un alt oraș muzical care este cunoscut atât pentru muzica, cât și pentru culoarea sa. Este și locul de naștere al lui Wolfgang Mozart.

Norvegia

Norvegia este o țară cu cele mai bune locuri pentru turism și aventură. Primul loc de luat în considerare este orașul Oslo, în afară de faptul că este capitala, există mai multe locuri de unde poți sări cu schiurile pe gheață.

O călătorie în Norvegia nu este completă fără o vizită la Bergen. Mulți consideră că este a doua capitală a țării. Există mai multe muzee și structuri arhitecturale de văzut. Aici sunt clădiri tradiționale din lemn care nu pot fi găsite în nicio altă țară din lume.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 15 august este cea de-a 227-a zi din calendarul gregorian și a 228-a zi în anii bisecți. În fiecare an pe 15 august creștin ortodocșii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, unul...
Cele mai noi articole
Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!
Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!
În ultimii ani tehnologia a cunoscut o dezvoltare incredibilă, apărând tot felul de dispozitive mai mult sau mai puțin folositoare. Datorită noilor tehnologii și munca s-a schimbat, astfel că... citește tot
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot