Cinci țări spectaculoase de vizitat iarna

28.10.2021
Cinci țări spectaculoase de vizitat iarna

Vremea rece pune stăpânire din ce în ce mai tare pe țara noastră, iar iarna își face loc ușor, ușor. O dată instalată, dorința noastră de a călători începe să oscileze între două tipuri foarte diferite de vacanță: tărâmurile magnifice de iarnă și plajele tropicale.

În unele zile, ne imaginăm o vacanță la schi sau o excursie într-o țară acoperită de zăpadă, iar în alte zile începem să planificăm o excursie la plajă, mai ales când temperaturile medii scad sub zero grade.

Cinci țări de vizitat iarna

Finlanda

Frumusețea Finlandei este incredibilă. Are un număr mare de locuri care pot fi vizitate de turiști în timpul iernii. Sunt locuri precum Rovaniemi și Lacul Saimaa. Râurile frumoase și zona naturală din Rovaniemi îl fac un loc minunat pentru canotaj, pescuit și de ce nu, pentru înot.

Finlanda este perfectă pentru cei care iubesc să schieze sau pur și simplu adoră zăpada. Turiștii se pot plimba cu sania trasă de câini sau reni sau pot urmări fabuloasa auroră boreală.

Copiii pot trăi momente fantastice și pot deveni protagoniștii propriilor povești cu Moș Crăciun chiar de la el de „acasă”. Se spune că Rovaniemi este casa lui. Atmosfera palpitantă a Crăciunului împreună cu frumusețea iernii din aceste locuri formează una dintre cele mai frumoase destinații turistice.

Lacul Saimaa este un alt loc frumos care merită vizitat. Datorită lățimii enorme, este cunoscut drept lacul celor o mie de insule cu o suprafață de aproximativ 1350 de kilometri pătrați.

Rusia

Mulți turiști vizitează Rusia pentru frumusețe, unicitate și istorie. Cu toate acestea, există o altă parte a Rusiei care este la fel de importantă, partea de iarnă a Rusiei. Se spune că nu poți merge în Rusia fără să vizitezi Moscova. Iarna, Moscova oferă o priveliște splendidă.

Un alt loc de luat în considerare este faimosul lac Baikal, un lac cu apă dulce și este cel mai adânc lac de pe Glob. Are o suprafață de aproximativ 31.722 km².

A treia destinație de vacanță în Rusia ar trebui să fie Sankt Petersburg. Unii turiști susțin că a-l vizita iarna este ca și cum ai călători într-un roman rusesc.

Canada

Canada este destinație frumoasă și liniștită în care să mergi iarna. Există locuri precum Whistler, care este un loc popular pentru schiori. Cascada Niagara în Ontario este fermecătoare. Noaptea este luminată și oferă un peisaj de vis. Un alt loc excelent de vizitat în Canada în timpul iernii este Quebec. Aici, în luna februarie are loc un celebru carnaval de iarnă.

 

Austria

O dată ajuns în Austria recomandarea specialiștilor din turism, mai ales în preajma Crăciunului, este de a vizita Viena. Dacă vă gândiți la o vacanță în zona rurală, nu există un loc mai bun decât Oberaichwald. Liniștea sa îl face un loc pentru cei care doresc să stea departe de zgomotul orașului.

Se poate spune că vizita în Austria nu este completă fără muzică. Următorul loc în care ar trebui să meargă orice turist este concertul de Anul Nou al orchestrei filarmonicii din Viena. Orașul Salzburg este un alt oraș muzical care este cunoscut atât pentru muzica, cât și pentru culoarea sa. Este și locul de naștere al lui Wolfgang Mozart.

Norvegia

Norvegia este o țară cu cele mai bune locuri pentru turism și aventură. Primul loc de luat în considerare este orașul Oslo, în afară de faptul că este capitala, există mai multe locuri de unde poți sări cu schiurile pe gheață.

O călătorie în Norvegia nu este completă fără o vizită la Bergen. Mulți consideră că este a doua capitală a țării. Există mai multe muzee și structuri arhitecturale de văzut. Aici sunt clădiri tradiționale din lemn care nu pot fi găsite în nicio altă țară din lume.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot