Cinci cele mai de groază filme din toate timpurile

29.11.2021
Cinci cele mai de groază filme din toate timpurile

Cele mai bune filme de groază din toate timpurile nu te vor  lasă să dormi bine. O mulțime de frici îți vor invada sufletul în timp ce-l vei viziona, dar cele mai bune filme înfricoșătoare sunt mult mai mult decât atât.

Ele îți pot patrunde în gânduri în timp ce mergi la culcare și te fac să te gândești de două ori înainte de a stinge lumina. Cele mai bune filme de groază sunt, de asemenea, o modalitate perfectă de a-ți explora temerile și de a dezvolta unele noi.

Cinci cele mai de groază filme din toate timpurile

The Host – Gazda (2020). Este un film de groază despre o întâlnire bântuită pe platforma Zoom. Are o durată de doar 56 de minute, prezintă niște cascadorii practice, mulțumite echipei de la Lucky 13 Action și, în mod surprinzător, nu este suprasolicitant în descrierea modului în care trăim acum în timpul pandemiei de COVID-19.

Saw – Puzzle mortal (2004). Fotograful Adam Stanheight (Leigh Whannell) și oncologul Lawrence Gordon (Cary Elwes) își recapătă cunoștința în timp ce sunt înlănțuiți de țevi la fiecare capăt al unei băi murdare.

Pe măsură ce cei doi bărbați își dau seama că au fost prinși în capcană de un ucigaș în serie sadic poreclit „Jigsaw” și trebuie să-și completeze puzzle-ul pervers pentru a trăi, flashback-urile relatează soarta victimelor sale anterioare.

Între timp, soția doctorului Gordon (Monica Potter) și fiica cea mică (Makenzie Vega) sunt forțate să-și urmărească tortura printr-un videoclip în circuit închis.

The Birds – Păsările (1963). Melanie Daniels (Tippi Hedren) îl întâlnește pe Mitch Brenner (Rod Taylor) într-un magazin de animale de companie din San Francisco și decide să-l urmeze acasă. Ea aduce cu ea două păsări pe post de cadou. Într-o zi, păsările încep să atace copiii la petrecerea surorilor lui Mitch. Un asalt uriaș începe asupra orașului păsările atacând tot ce le ieșea în cale.

Dawn of the dead – Dimineața morților (1978). În timp ce grupuri de zombi invadează SUA, populația îngrozită încearcă tot ce le stă în putere pentru a scăpa de atacul strigoilor, dar nici orașele, nici zona rurală nu se dovedesc în siguranță.

În Pennsylvania, angajatul postului de radio Stephen (David Emge) și iubita lui, Francine (Gaylen Ross), evadează cu elicopterul stației, însoțiți de doi membri SWAT renegați, Roger și Pete. Grupul se retrage în paradisul unui centru comercial închis pentru a face ceea ce ar putea fi ultima rezistență a umanității.

Shaun of the Dead – Lupta cu zombi (2004). Shaun (Simon Pegg) este un ratat de 30 de ani, cu o existență plictisitoare și ușoară. Când nu lucrează la magazinul de electronice, el locuiește cu cel mai bun prieten al lui nesimțit, Ed (Nick Frost), într-un mic apartament de la periferia Londrei.

Singurul element nesigur din viața lui este iubita lui, Liz (Kate Ashfield), care își dorește cu disperare ca Shaun să crească și să fie bărbat. Când orașul este invadat în mod inexplicabil de zombi, Shaun trebuie să se ridice la înălțime și să o protejeze atât pe Liz, cât și pe mama lui (Penelope Wilton).

Foto: Wikipedia, Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot