Care este cel mai vândut produs din istorie?

25.11.2018
Care este cel mai vândut produs din istorie?

Când vine vorba despre vânzări, produucătorii duc un adevărat război pentru a cuceri anumite piețe din lume. Totuși, multă lume se întreabă, pe drept, care este cel mai vândut produs din toate timpurile? Să fie un model de telefon, o carte sau o jucărie?

Ei bine, titlul de cel mai bine vândut produs din istorie îi revine cubului Rubik. Din 1974 și până astăzi s-au vândut la nivel mondial mai bine de 350 de milioane de unități. De fapt, Rubik este și cea mai vândută jucărie din istorie.

Istoria cubului Rubik

Cubul lui Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în anul 1974 de către sculptorul, inginerul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Inițial, jucăria a purtat numele de „Cubul Magic”, dar a fost redenumită „Cubul lui Rubik” de către compania Ideal Toys în anul 1980.

Care a fost primul telefon mobil care a ajuns în România și cum arăta?

Cubul Rubik are fiecare dintre cele șase fețe este acoperită cu 9 etichete colorate într-una din șase culori (de obicei alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde). Cubul Rubik are opt colțuri și doisprezece muchii.

Există 8! moduri de aranjare a pieselor din colț. Șapte pot fi orientate independent, iar orientarea celui de-al optulea depinde de celelalte șapte, dând în total 37 posibilități. Există 12!/2 moduri de aranjare a muchiilor, deoarece o permutare impară a colțurilor implică o permutare impară a muchiilor. Unsprezece muchii pot fi puse independent în câte două orientări, cu orientarea ultimei depinzând de celelalte, ceea ce dă 211 posibilități. Conform matematicienilor, sunt exact 43.252.003.274.489.856.000 posibilități doar în cazul în care cubul rămâne asamblat.

Totuși, cu toate că au fost vândute sute de milioane de unități, în ultimii ani, interesul pentru această „jucărie” a scăzut vertiginos. Motivul? Apariția Internetului și a jocurilor online.

Strania poveste a cuvântului „salariu”. De unde vine termenul?

Astfel arată un cub Rubik
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot