Cum să rezolvi un Cub Rubik? Secrete pentru a poziționa culorile!

03.03.2021
Cum să rezolvi un Cub Rubik? Secrete pentru a poziționa culorile!

Nu trebuie să fii un geniu neapărat pentru a rezolva un Cub Rubik. Având în vedere că există aproximativ 43 de miliarde de modalități de rezolvare a unui cub Rubik, de-a lungul anilor, fanii celui mai faimos puzzle din toate timpurile au descoperit câteva trucuri și soluții.

Având în vedere aceste date, nu este surprinzător faptul că scopul puzzle-ului – poziționarea plăcilor astfel încât fiecare dintre cele șase fețe să conțină o singură culoare – pare a fi o misiune imposibilă.

Numele cubului Rubik a luat naștere după creatorul său, sculptor, designer și arhitect maghiar Ernő Rubik, născut la 13 iulie 1944.

Cum să rezolvi ușor un Cub Rubik?

În anul 1974, Rubik a brevetat creația sa în Ungaria, iar în 1977 au început vânzările în țară. Doar câțiva ani mai târziu, compania de jucării Ideal a negociat un acord pentru a vinde cubul în toată lumea. A devenit rapid un succes, câștigând recunoașterea în Germania ca cel mai bun joc al anului pentru cea mai bună categorie de puzzle din 1980.

În ciuda popularității enorme pe care a primit-o cubul său, inițial Ernő Rubik nu își propusese să creeze un puzzle, ci mai degrabă cerceta o problemă structurală: cum să mișcați blocurile independent fără a fi nevoie să dezasamblați cubul.

Așa cum a comentat într-un articol publicat în 1987 în Discover, ideea unui puzzle bazat pe culori i-a venit în timpul unui test când întorcea cuburile și a văzut cum se repoziționează diferit de fiecare dată.

Metodă de rezolvare a Cubului Rubik

Primul pas: Obțineți mai întâi „crucea albă”.

Pasul 1

Pasul doi: Completați piesele din colțuri.

Pasul 2 Cub Rubik

Pasul trei: Rezolvați partea din mijloc.

Pasul 3 Cub Rubik

Pasul patru: Începeți să obțineți partea galbenă completând colțurile și marginile galbene și (aici este partea dificilă) asigurându-vă că acele piese finale sunt orientate corect.

 

 

 

Pasul 4 Cub Rubik

 

În videoclipul de mai jos, puteți urmări un tutorial pentru a rezolva un cub rubik cu ușurință folosind pașii de mai sus.

Foto: Yahoo!Life

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot