Cum să rezolvi un Cub Rubik? Secrete pentru a poziționa culorile!

03.03.2021
Cum să rezolvi un Cub Rubik? Secrete pentru a poziționa culorile!

Nu trebuie să fii un geniu neapărat pentru a rezolva un Cub Rubik. Având în vedere că există aproximativ 43 de miliarde de modalități de rezolvare a unui cub Rubik, de-a lungul anilor, fanii celui mai faimos puzzle din toate timpurile au descoperit câteva trucuri și soluții.

Având în vedere aceste date, nu este surprinzător faptul că scopul puzzle-ului – poziționarea plăcilor astfel încât fiecare dintre cele șase fețe să conțină o singură culoare – pare a fi o misiune imposibilă.

Numele cubului Rubik a luat naștere după creatorul său, sculptor, designer și arhitect maghiar Ernő Rubik, născut la 13 iulie 1944.

Cum să rezolvi ușor un Cub Rubik?

În anul 1974, Rubik a brevetat creația sa în Ungaria, iar în 1977 au început vânzările în țară. Doar câțiva ani mai târziu, compania de jucării Ideal a negociat un acord pentru a vinde cubul în toată lumea. A devenit rapid un succes, câștigând recunoașterea în Germania ca cel mai bun joc al anului pentru cea mai bună categorie de puzzle din 1980.

În ciuda popularității enorme pe care a primit-o cubul său, inițial Ernő Rubik nu își propusese să creeze un puzzle, ci mai degrabă cerceta o problemă structurală: cum să mișcați blocurile independent fără a fi nevoie să dezasamblați cubul.

Așa cum a comentat într-un articol publicat în 1987 în Discover, ideea unui puzzle bazat pe culori i-a venit în timpul unui test când întorcea cuburile și a văzut cum se repoziționează diferit de fiecare dată.

Metodă de rezolvare a Cubului Rubik

Primul pas: Obțineți mai întâi „crucea albă”.

Pasul 1

Pasul doi: Completați piesele din colțuri.

Pasul 2 Cub Rubik

Pasul trei: Rezolvați partea din mijloc.

Pasul 3 Cub Rubik

Pasul patru: Începeți să obțineți partea galbenă completând colțurile și marginile galbene și (aici este partea dificilă) asigurându-vă că acele piese finale sunt orientate corect.

 

 

 

Pasul 4 Cub Rubik

 

În videoclipul de mai jos, puteți urmări un tutorial pentru a rezolva un cub rubik cu ușurință folosind pașii de mai sus.

Foto: Yahoo!Life

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot