Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte

14.08.2025
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte

Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la combinații savuros-degustative uimitoare, iată cele mai șocante și fascinante tendințe care au făcut valuri pe platouri și pe internet:

Pizza cu „caviar” de pepperoni

Pizza Hut a lansat o ediție limitată numită „Pizza Caviar” în Manhattan, oferind perle vegetale cu aromă de pepperoni, realizate din agar-agar și condimente, servite pe pizza și aripioare de pui. Această reinterpretare vegetariană a caviarului a fost inspirată de tendințele culinare ale Generației Z, scrie nypost.com

Hákarl: rechin fermentat din Islanda

Hákarl este un preparat tradițional islandez realizat din carne de rechin fermentată. Deși are un miros puternic de amoniac și un gust intens, acest preparat este considerat o delicatesă locală.

Rechin fermentat

Brânză cu larve

Fried Tarantulas, Casu Marzu (brânză cu larve), Balut, sau Tuna Eyeballs: De la tarantule prăjite (cambodgiene) până la brânza Sardiniei infestată, aceste delicii tradiționale au revenit în topul curiozităților culinare mondiale.

Casu marzu înseamnă „brânză putrezită“ în sardă.  Larvele sunt introduse în mod deliberat în cașcaval, inducând un nivel avansat de fermentare și descompunere a grăsimilor din cașcaval.

Onion Latte? Se poate!

Onion Latte: O băutură neobișnuită, cu ceai sau cafea combinată cu ceapă — uscată, verde sau șalotă — servită caldă sau rece. Virală pe TikTok, acum apare în meniurile unor cafenele cu istoric la nivel mondial.

Sushi cu susul în jos

Reverse Sushi Rolls: sushi inversat — orezul e în interior, iar exteriorul este din alge, castravete sau hârtie de soia, pentru textură și aspect diferit

2025 a fost anul în care oricine cu curaj culinar și un strop de curiozitate a fost invitat să guste imposibilul. Industria alimentară a arătat că nu se teme să experimentze, să șocheze, dar și să inspire.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poate cineva să vadă ce vorbesc pe WhatsApp? Sfaturi de securitate
Poate cineva să vadă ce vorbesc pe WhatsApp? Sfaturi de securitate
Conversațiile noastre pe WhatsApp sunt adesea personale, fie că vorbim despre planuri, momente importante sau detalii sensibile. Deși aplicația promite securitate prin criptarea end-to-end,... citește tot
„Doar bogații urcă pe Acoperișul Lumii!” Vrei să urci pe Everest? Ce taxă trebuie să achiți autorităților din Nepal?
„Doar bogații urcă pe Acoperișul Lumii!” Vrei să urci pe Everest? Ce taxă trebuie să achiți autorităților din Nepal?
Visul de a ajunge pe cel mai înalt vârf al planetei, Everest, vine la pachet cu o serie de costuri semnificative. Începând cu 1 septembrie 2025, autoritățile nepaleze au majorat semnificativ... citește tot
Cum arată locul unde plouă cel mai mult pe planetă?
Cum arată locul unde plouă cel mai mult pe planetă?
Dacă ai crezut vreodată că ploile din orașul tău sunt enervante, așteaptă să auzi despre Mawsynram, un mic sat din nord-estul Indiei, care deține recordul oficial pentru cel mai ploios loc... citește tot