Ce trebuie să faci ca să trăiești 100 de ani? S-au aflat secretele

08.09.2023
Ce trebuie să faci ca să trăiești 100 de ani? S-au aflat secretele

Oamenii au fost preocupați, încă din cele mai vechi timpuri, să trăiască cât mai mult. În felul acesta au încercat să mănânce mai sănătos și au inventat tot felul de tratamente pentru boli, mai mult sau mai puțin mortale. Și lucrurile au evoluat, fiindcă speranța de viață a crescut odată cu trecerea timpului, iar în prezent foarte mulți oameni trăiesc peste 80 de ani.

Ba mai mult, unele persoane ajung fără probleme grave de sănătate la vârsta de 100 de ani. Oamenii de știință au studiat stilul acestora de viață și dieta avută pentru a vedea cât de mare este impactul asupra longevității vieții. Datele colectate au fost surprinzătoare și nu respectă întru totul ceea ce spune știința pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

Secretele pentru o viață lungă

Cercetătorii au observat că există pe Pământ cel puțin cinci așa-zise zone albastre unde cei mai mulți oameni ajung la 100 de ani, fără probleme. Studiile au arătat că persoanele care locuiesc în aceste regiuni reușesc să evite demența, o boală a bătrâneții.

Oamenii din aceste zone albastre au o dietă sănătoasă, bazată în special pe fructele și legumele din regiune, sunt activi și fac exerciții fizice în fiecare zi, însă nu exagerat. Aceste zone albastre de pe glob sunt considerate Sardinia, Italia; Okinawa, Japonia; Nicoya, Costa Rica; Ikaria, Grecia și Loma Linda, California.

Dacă vrei să trăiești mai mult și să fii mai sănătos, nu încerca să-ți schimbi comportamentul, pentru că asta nu funcționează niciodată pe termen lung. Gândește-te la schimbarea mediului înconjurător, a declarat Dan Buettner, ciclist și documentarist, potrivit insider.com.

Fructele, legumele, verdețurile și uleiurile naturale sunt consumate la greu în aceste zone. Dieta sănătoasă nu exclude însă mișcarea, oamenii fiind activi încă din primele ore ale dimineții. Cercetătorii au observat că persoanele din aceste regiuni ale planetei mănâncă foarte mult fasole și cereale integrale, în timp ce deserturile și produsele fast-food sunt o excepție și nu o obișnuință.

Când vine vorba de longevitate, nu există o soluție pe termen scurt. Nu există nicio pastilă, niciun supliment sau hormon. Dacă nu ai de gând să faci asta timp de ani sau chiar zeci de ani, nici măcar nu are rost să începi să îți schimbi stilul de viață, a adăugat Dan Buettner, potrivit sursei citate mai sus.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot