Ce sunt arrosticini? Cum se prepară arrosticini?

23.04.2018
Ce sunt arrosticini? Cum se prepară arrosticini?

Bucătăria italiană este una dintre cele mai cunoscute de pe glob. Italienii sunt un popor gurmand care se delectează cu adevărate delicatese. Pizza, pastele sau fripturile specifice fac din Italia una dintre cele mai apreciate țări din punct de vedere culinar. Într-o anumită regiune din Peninsulă se mănâncă arrosticini. Ce sunt, de fapt, arrosticini și cum se prepară?

Totul despre arrosticini

Povestea arrosticinilor (frigărui din carne de berbecuț) a început în regiunea italiană Abruzzo. Legenda spune că prepararea arrosticinilor a început în anii ’30, când doi ciobani au pus pe bețe carnea veche de berbecuț tăiată în cubulețe pentru a nu o arunca.

De unde vine denumirea de Italia?

De ani buni, în regiunea Abruzzo (la est de Roma) se consumă aceste frigărui delicioase care au început să fie vândute și la noi în țară. În mod clar, acum, arrosticini se prepară cu carne proaspătă. În Italia, prețul unei bucăți la restaurant este în jur de 50 de eurocenți.

Cum se prepară arrosticini?

De fapt, aceștia sunt cuburi de carne de aproximativ 1 cm așezate pe un băț lung de maxim 20 de cm, asemeni frigăruilor. Carnea nu trebuie să fie foarte slabă, dar nici extrem de grasă. Pentru ca gustul să fie deosebit, se recomandă frigerea arrosticinilor pe cărbuni. Aceștia se condimeantează doar cu sare de mare și se consumă cu pâine de casă prăjită și unsă cu ulei de măsline. O porție are în jur de 10 frigărui.

Arrosticini originari din Abruzzo și-au câștigat în 2016 locul în categoria produsele alimentare tradiționale italiene.

Arrosticini

Curiozități despre Italia:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot