Ce sunt arrosticini? Cum se prepară arrosticini?

23.04.2018
Ce sunt arrosticini? Cum se prepară arrosticini?

Bucătăria italiană este una dintre cele mai cunoscute de pe glob. Italienii sunt un popor gurmand care se delectează cu adevărate delicatese. Pizza, pastele sau fripturile specifice fac din Italia una dintre cele mai apreciate țări din punct de vedere culinar. Într-o anumită regiune din Peninsulă se mănâncă arrosticini. Ce sunt, de fapt, arrosticini și cum se prepară?

Totul despre arrosticini

Povestea arrosticinilor (frigărui din carne de berbecuț) a început în regiunea italiană Abruzzo. Legenda spune că prepararea arrosticinilor a început în anii ’30, când doi ciobani au pus pe bețe carnea veche de berbecuț tăiată în cubulețe pentru a nu o arunca.

De unde vine denumirea de Italia?

De ani buni, în regiunea Abruzzo (la est de Roma) se consumă aceste frigărui delicioase care au început să fie vândute și la noi în țară. În mod clar, acum, arrosticini se prepară cu carne proaspătă. În Italia, prețul unei bucăți la restaurant este în jur de 50 de eurocenți.

Cum se prepară arrosticini?

De fapt, aceștia sunt cuburi de carne de aproximativ 1 cm așezate pe un băț lung de maxim 20 de cm, asemeni frigăruilor. Carnea nu trebuie să fie foarte slabă, dar nici extrem de grasă. Pentru ca gustul să fie deosebit, se recomandă frigerea arrosticinilor pe cărbuni. Aceștia se condimeantează doar cu sare de mare și se consumă cu pâine de casă prăjită și unsă cu ulei de măsline. O porție are în jur de 10 frigărui.

Arrosticini originari din Abruzzo și-au câștigat în 2016 locul în categoria produsele alimentare tradiționale italiene.

Arrosticini

Curiozități despre Italia:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs este o anomalie a naturii: se naște mai mic decât o chiflă. Discrepanța de mărime dintre mamă și pui este uimitoare. O ursoaică matură poate cântări 200-300 de kilograme, dar... citește tot
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Cine nu a văzut măcar o dată un copil călărind porcul abia tăiat în gospodărie? Conform unei tradiții întâlnită des în satele românești, copiii se pozează călare pe porc, ca să fie... citește tot
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
În luna mai 2021, casa de licitații Art-Rite din Milano a găzduit unul dintre cele mai bizare și controversate evenimente din istoria artei moderne. Artistul italian Salvatore Garau, în vârstă... citește tot