Ce se întâmplă în organism dacă mănânci unt de arahide în fiecare zi?

17.10.2023
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci unt de arahide în fiecare zi?

Untul de arahide poate reprezenta o componentă sănătoasă a dietei tale, oferind o gamă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale esenţiale. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de beneficiile sale, este crucial să fii conştient de ingredientele şi calitatea produsului pe care îl alegi. Specialiștii în sănătate au efectuat mai multe studii și au analizat ce se întâmplă în corpul uman dacă se consumă unt de arahide zilnic.

Beneficiile untului de arahide

Beneficiile pentru sănătate ale untului de arahide variază în funcție de cum și din ce ingrediente este făcut, așa că este important să citești cu atenție etichetele. În general, untul de arahide poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, se dezvăluie într-un articol pe Yahoo Life.

Potrivit experţilor, doar 2 linguri de unt de arahide furnizează aproximativ 7,2 grame de proteine, esenţiale pentru menţinerea sănătăţii muşchilor, cartilajelor, oaselor, pielii şi sângelui. Nevoile tale proteice variază în funcţie de vârstă, sex şi nivelul de activitate, astfel încât este important să ai în vedere cerinţele individuale. Fibrele din untul de arahide au un impact pozitiv asupra sănătăţii inimii, a controlului diabetului şi a funcţiei digestive. Acest aliment conţine fibre solubile şi insolubile, care contribuie la reducerea nivelului de glucoză şi colesterol din sânge.

De asemenea, untul de arahide are un raport scăzut între grăsimile saturate şi cele nesaturate, ceea ce îl face un aliment sănătos pentru inimă. Acesta poate ajuta la reducerea inflamaţiei, la stabilizarea ritmului cardiac şi la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Pe lângă conţinutul său proteic şi de fibre, untul de arahide este o sursă bogată de vitamine şi minerale, precum cupru, magneziu, mangan, vitamina B3, fosfor, vitamina B6, vitamina E şi zinc. Aceste substanţe contribuie la menţinerea sănătăţii şi a energiei.

Care unt de arahide este cel mai bun?

Trebuie precizat că este important să eviţi produsele de unt de arahide care conţin adaosuri de zahăr, sare şi uleiuri adăugate, deoarece acestea pot contribui la probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul de tip 2 şi bolile de inimă. Optează pentru variantele naturale, cu un conţinut minim de ingrediente adăugate. Potrivit studiilor doar 2 linguri de unt de arahide au aproximativ 3,36 grame de zahăr.

În concluzie, untul de arahide poate fi o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, atunci când este consumat cu moderaţie şi atunci când optezi pentru variantele naturale, fără adaosuri nesănătoase. Alege cu grijă produsele pe care le introduci în dieta ta pentru a beneficia de toate aspectele pozitive pe care untul de arahide le poate oferi.

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot