Ce se întâmplă în organism dacă mănânci unt de arahide în fiecare zi?

17.10.2023
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci unt de arahide în fiecare zi?

Untul de arahide poate reprezenta o componentă sănătoasă a dietei tale, oferind o gamă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale esenţiale. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de beneficiile sale, este crucial să fii conştient de ingredientele şi calitatea produsului pe care îl alegi. Specialiștii în sănătate au efectuat mai multe studii și au analizat ce se întâmplă în corpul uman dacă se consumă unt de arahide zilnic.

Beneficiile untului de arahide

Beneficiile pentru sănătate ale untului de arahide variază în funcție de cum și din ce ingrediente este făcut, așa că este important să citești cu atenție etichetele. În general, untul de arahide poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, se dezvăluie într-un articol pe Yahoo Life.

Potrivit experţilor, doar 2 linguri de unt de arahide furnizează aproximativ 7,2 grame de proteine, esenţiale pentru menţinerea sănătăţii muşchilor, cartilajelor, oaselor, pielii şi sângelui. Nevoile tale proteice variază în funcţie de vârstă, sex şi nivelul de activitate, astfel încât este important să ai în vedere cerinţele individuale. Fibrele din untul de arahide au un impact pozitiv asupra sănătăţii inimii, a controlului diabetului şi a funcţiei digestive. Acest aliment conţine fibre solubile şi insolubile, care contribuie la reducerea nivelului de glucoză şi colesterol din sânge.

De asemenea, untul de arahide are un raport scăzut între grăsimile saturate şi cele nesaturate, ceea ce îl face un aliment sănătos pentru inimă. Acesta poate ajuta la reducerea inflamaţiei, la stabilizarea ritmului cardiac şi la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Pe lângă conţinutul său proteic şi de fibre, untul de arahide este o sursă bogată de vitamine şi minerale, precum cupru, magneziu, mangan, vitamina B3, fosfor, vitamina B6, vitamina E şi zinc. Aceste substanţe contribuie la menţinerea sănătăţii şi a energiei.

Care unt de arahide este cel mai bun?

Trebuie precizat că este important să eviţi produsele de unt de arahide care conţin adaosuri de zahăr, sare şi uleiuri adăugate, deoarece acestea pot contribui la probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul de tip 2 şi bolile de inimă. Optează pentru variantele naturale, cu un conţinut minim de ingrediente adăugate. Potrivit studiilor doar 2 linguri de unt de arahide au aproximativ 3,36 grame de zahăr.

În concluzie, untul de arahide poate fi o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, atunci când este consumat cu moderaţie şi atunci când optezi pentru variantele naturale, fără adaosuri nesănătoase. Alege cu grijă produsele pe care le introduci în dieta ta pentru a beneficia de toate aspectele pozitive pe care untul de arahide le poate oferi.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot