Ce scrisoare ar fi redactat Coronavirus omenirii?

22.03.2020
Ce scrisoare ar fi redactat Coronavirus omenirii?

Criza provocată de pandemia de coronavirus a oprit lumea în loc. Milioane de oameni sunt izolați la domiciliu, în încercarea de a stăpâni răspândirea virusului. Cum ar suna o scrisoare redactată de virusul care a răpus mii de oameni. Destinatari? Noi, oamenii. Redactorii site-ului shtiu.ro și-au imaginat că virusul ar fi putut să vorbească. Ce ne-ar spune Coronavirus?

Salut, eu sunt Coronavirus! Mi se mai spune și Covid-19. Da, sunt chiar eu. Mă scuzați că am apărut atât de brusc în viața voastră în această formă. Sunt aici. De ce mă aflu aici? Să zicem că am venit pentru că am obosit să văd cum vă distrugeți singuri viețile. Eram obosit să văd cum tratați Planeta pe care viețuiți, să văd cum vă tratați unii pe alții. Eram obosit să asist la războaiele voastre, la conflictele, invidia dintre voi, ipocriza și egoismul vostru. Eram obosit să văd cât de puțin timp petreceți cu copiii voștri. Obosisem să vă văd cum vă plângeți de viețile voastre fără să faceți ceva să vi le schimbați.

Eram obosit să asist la felul obsesiv în care vă doriți ultimul model de smartphone sau ultimul model de mașină. Mă săturasem să văd cât de puțin timp vă acordați unul altuia și mai ales cât de puțin timp acordați familiei.

Știu, voi fi dur cu voi. Poate prea dur. Dar, sunt doar un virus. Prezența mea aici vă va costa vieți, dar trebuie să înțelegeți că este necesar să vă schimbați odată pentru totdeauna. Pentru binele vostru. Pentru binele omenirii. Mesajul meu este simplu: am vrut să opresc totul pentru a înțelege că viața este esențială, a voastră și a copiilor voștri.

V-am strâns în case, alături de cei dragi. Poate astfel, veți înțelege lucrurile care contează cu adevărat. Poate așa veți înțelege ce importantă este o îmbrățișare, o strângere de mână, un dialog, o plimbare în parc sau o cină la restaurant cu prietenii.

Sunteți toți la fel. Nu sunt diferențe între voi. V-am demonstrat că distanțele nu există, am parcurs mii de kilometri într-un timp relativ scurt. Eu sunt în trecere, dar ceea ce am creat în relațiile dintre voi, ar trebui să dureze o eternitate. Apreciați ceea ce aveți și faceți bine semenilor voștri. Trăiți-vă viețile într-un mod simplu. Bucurați-vă de natură și de lucrurile normale.

Când veți sărbători eradicarea mea, eu voi fi deja plecat. Încercați, însă, să nu fiți buni doar în prezența mea. Adio!

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost cel mai bogat om de la bordul Titanicului? A scăpat cu viață?
Cine a fost cel mai bogat om de la bordul Titanicului? A scăpat cu viață?
Una dintre cele mai mari tragedii maritime din istorie a avut loc în anul 1912, atunci când Titanic, cel mai mare pachebot din lume în acele vremuri, s-a ciocnit de un iceberg și s-a scufundat.... citește tot
Craniile lui Mihai Viteazul și Radu cel Mare, fotografiate în 1893. Cum „s-a plimbat” craniul lui Mihai Viteazul prin… Rusia?
Craniile lui Mihai Viteazul și Radu cel Mare, fotografiate în 1893. Cum „s-a plimbat” craniul lui Mihai Viteazul prin… Rusia?
„Turturea paharnic, el a furat capul lui şi l-a adus în ţară, de l-a slujit şi l-a îngropat cu multă cinste ca pe un domn”, nota Letopisețul Cantacuzinesc la ceva vreme după asasinarea... citește tot
Istoria Gării de Nord, locul de unde a plecat Regele Mihai I din România. Bombardată în război, Ceaușescu a vrut să o dărâme
Istoria Gării de Nord, locul de unde a plecat Regele Mihai I din România. Bombardată în război, Ceaușescu a vrut să o dărâme
Cu o vechime de peste un secol și jumătate, Gara de Nord este unul dintre locurile cu tradiție din București. Gara de Nord nu este doar un punct de plecare sau un punct de destinație, ci mult... citește tot