Ce să faci ca să plătești mai puțin la gaze?

23.10.2023
Ce să faci ca să plătești mai puțin la gaze?

Odată cu venirea sezonului rece românii au o mare problemă pe cap, facturile mari la căldură. Prețul la gaze a crescut foarte mult și cetățenii încearcă să facă economie, astfel încât să nu aibă probleme cu plata facturilor. Trebuie precizat că există câteva trucuri care vă pot ajuta să nu pierdeți căldura din casă și, în felul acesta, să economisiți din bani.

Trucuri pentru a economisi factura la gaze

1. Izolează corespunzător casa: Una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce costurile de încălzire este izolarea corespunzătoare a casei. Verifică ferestrele, ușile, acoperișul și pereții pentru a te asigura că sunt bine izolați, astfel încât să rețină căldura și să prevină pătrunderea aerului rece în interior. Poți utiliza bandă adezivă sau un silicon pentru a acoperi astfel de zone.

2. Întreține sistemul de încălzire: Asigură-te că sistemul tău de încălzire merge eficient și este în stare bună de funcționare. Curăță și întreține regulat centrala termică sau sistemul de încălzire pe gaz pentru a asigura o funcționare corespunzătoare.

3. Investește într-un termostat inteligent: Un termostat programabil sau unul inteligent îți permite să setezi temperatura să scadă atunci când nu ești acasă sau când dormi, reducând astfel consumul de gaz.

4. Setează o temperatură confortabilă: Setează termostatul la o temperatură confortabilă, dar nu exagerat de ridicată. Fiecare grad în plus poate crește factura de gaz. Poți purta haine mai groase, în casă, pentru a menține confortul termic.

5. Aerisește casa: Asigură-te că aerisești casa regulat, dar nu lăsa ferestrele deschise prea mult timp, în perioada iernii. Acest lucru ajută la menținerea calității aerului, dar și la economisirea de gaz.

6. Optează pentru o încălzire zonală: Dacă poți, investește într-un sistem de încălzire zonală care îți permite să încălzești doar acele camere pe care le folosești în mod regulat, în loc să încălzești întreaga casă.

7. Folosește aurse alternative de căldură: Poți utiliza surse alternative de căldură, cum ar fi un șemineu sau un radiator electric portabil, în camerele pe care le folosești cel mai des, pentru a reduce necesitatea folosirii sistemului central de încălzire pe gaz.

8. Monitorizează consumul: Urmărește-ți consumul de gaz și fii atent la orice schimbări neobișnuite. Acest lucru te poate ajuta să identifici eventualele scurgeri de gaz sau să optimizezi utilizarea acestuia.

9. Compară ofertele de furnizare a gazului: Compară ofertele de furnizare a gazului natural și alege furnizorul care îți oferă cel mai bun tarif pentru nevoile tale.

Iată, așadar nouă lucruri simple care te pot ajuta să economisești factura la gaz, pe timpul iernii. Bineînțeles că unele trucuri se pot adapta nevoilor tale personale și a mediului înconjurător.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot