Ce s-a întâmplat cu corpurile neînsuflețite ale soților Ceaușescu, după ce dictatorii au fost împușcați?

25.04.2023
Ce s-a întâmplat cu corpurile neînsuflețite ale soților Ceaușescu, după ce dictatorii au fost împușcați?

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost executați în ziua de 25 decembrie 1989. Cu trei zile mai devreme, Ion Iliescu a semnat un decret al Consiliul Frontului Salvării Naționale (CFSN) prin care a înființat Tribunalul Militar Excepțional. Procesul celor doi lideri comuniști a fost unul de fațadă, soții Ceaușescu fiind găsiți vinovați genocid și subminarea economiei naționale și condamnați la moarte prin împușcare.

Unde au fost dus cadavrele soților Ceaușescu, după împușcare?

Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost executați în ziua de Crăciun a anului 1989, la Târgoviște. Fiind zi de iarnă, întunericul s-a lăsat repede, astfel că cele două corpuri neînsuflețite au fost duse rapid la București. A fost folosit un elicopter.

Cadavrele soților Ceaușescu, imediat după execuția de la Târgoviște, au fost înfășurate în două foi de cort și au fost aduse cu elicopterul la București. Pentru că totul s-a întâmplat în 25 decembrie, s-a lăsat întunericul repede, au ajuns pe timp de noapte în baza Ghencea. Cadavrele au fost lăsate lângă elicopter, în paza unui militar care până la urmă nu a fost atât de dornic să efectueze paza acolo. A plecat, a povestit generalul Cătălin Ranco Pițu, potrivit dcnews.ro.

După moartea soților Ceaușescu, s-a sărbătorit Crăciunul

Cei care i-au condamnat la moarte pe Elena și Nicolae Ceaușescu au plecat acasă să sărbătorească Crăciunul, după executarea celor doi lideri comuniști. O situație incredibilă, având în vedere că tocmai fusese executată o crimă.

Protagoniștii procesului, în frunte cu generalul Stănculescu, au plecat liniștiți să mănânce și să bea un pahar de vin, fiind seara de Crăciun, dovedind foarte mult sânge rece, pentru că tocmai veniseră de la executarea unei crime, practic. Și nu era vorba de oricine, ci de cei care le fuseseră șefi până cu câteva zile înainte. I-au omorât pe cei pe care i-au slujit cu devotament. I-au trădat și i-au omorât pentru a nu le produce pagube în cazul unui proces adevărat, a spus Cătălin Ranco Pițu, procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din martie 2020, potrivit sursei citate mai sus.

Nicolae Ceaușescu (1918-1989) a fost  liderul Partidului Comunist Român din 1965 până la moartea sa în decembrie 1989. El a fost și președinte al Republicii Socialiste România din 1967 până în 1989. În contextul schimbărilor politice din Europa de Est, Ceaușescu a fost înlăturat de la putere în urma unei revolte populare și a fost executat împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu, la 25 decembrie 1989.

Foto: antena3.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot