Ce s-a întâmplat azi, 31 ianuarie?

31.01.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 ianuarie?

Ziua de 31 ianuarie este cea de 31-a zi a calendarului gregorian și a 32-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 334 de zile.

La 31 ianuarie 1961, cimpanzeul Ham a călătorit în spațiul cosmic. Cimpanzeul a supraviețuit zborului de testare al Programului Mercur din SUA doar cu nasul învinețit. Testul a fost unul dintre multele planificate pentru a se asigura că o ființă umană poate supraviețui unui zbor spațial, poate gândi clar și poate îndeplini funcții utile în afara atmosferei Pământului.

Ce s-a întâmplat azi, 31 ianuarie?

1747 – A fost deschisă prima clinică specializată în tratamentul bolilor venerice la London Dock Hospital.

1865 – Al 13-lea amendament la Constituția SUA a fost adoptat de Camera Reprezentanților SUA. A fost ratificat de numărul necesar de state la 6 decembrie 1865. Amendamentul a abolit sclavia în Statele Unite.

1893 – Marca comercială „Coca-Cola” a fost înregistrată pentru prima dată la Oficiul de Brevete al Statelor Unite.

Coca-Cola
Coca-Cola

1946 – O nouă constituție în Iugoslavia a creat șase republici constitutive (Serbia, Muntenegru, Croația, Slovenia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia) subordonate unei autorități centrale, după modelul URSS.

1949 – Prima telenovela TV „Aceștia sunt copiii mei” a fost difuzată în timpul zilei de postul NBC din Chicago.

1950 – Președintele Truman a aprobat construcția americană a bombei cu hidrogen, o armă potențial de 1.000 de ori mai puternică decât bomba atomică.

1953 – S-a născut la Iași cunoscutul muzician, compozitor și baterist român, Ovidiu Lipan.

1956 – Fosta jucătoare profesionistă de tenis, Virginia Ruzici, s-a născut în această zi la Câmpia Turzii. Virginia Ruzici a câștigat 14 titluri la simplu în carieră, unul de Grand Slam, la Roland Garros în anul 1978.

1967 – S-au stabilit relații diplomatice la nivel de ambasadă între România și Republica Federală Germania.

1971 –  Racheta Apollo 14 este lansată și pilotată de astronauții Alan B. Shepard Jr., Edgar D. Mitchell și Stuart A. Roosa, într-o misiune cu echipaj uman pe Lună.

2000 – Un avion Alaska Airlines s-a prăbușit în ocean în largul Californiei de Sud. Toate cele 88 de persoane aflate la bord au decedat.

Foto: Wikipedia.com

 

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot