Ce s-a întâmplat azi, 31 ianuarie?

31.01.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 ianuarie?

Ziua de 31 ianuarie este cea de 31-a zi a calendarului gregorian și a 32-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 334 de zile.

La 31 ianuarie 1961, cimpanzeul Ham a călătorit în spațiul cosmic. Cimpanzeul a supraviețuit zborului de testare al Programului Mercur din SUA doar cu nasul învinețit. Testul a fost unul dintre multele planificate pentru a se asigura că o ființă umană poate supraviețui unui zbor spațial, poate gândi clar și poate îndeplini funcții utile în afara atmosferei Pământului.

Ce s-a întâmplat azi, 31 ianuarie?

1747 – A fost deschisă prima clinică specializată în tratamentul bolilor venerice la London Dock Hospital.

1865 – Al 13-lea amendament la Constituția SUA a fost adoptat de Camera Reprezentanților SUA. A fost ratificat de numărul necesar de state la 6 decembrie 1865. Amendamentul a abolit sclavia în Statele Unite.

1893 – Marca comercială „Coca-Cola” a fost înregistrată pentru prima dată la Oficiul de Brevete al Statelor Unite.

Coca-Cola
Coca-Cola

1946 – O nouă constituție în Iugoslavia a creat șase republici constitutive (Serbia, Muntenegru, Croația, Slovenia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia) subordonate unei autorități centrale, după modelul URSS.

1949 – Prima telenovela TV „Aceștia sunt copiii mei” a fost difuzată în timpul zilei de postul NBC din Chicago.

1950 – Președintele Truman a aprobat construcția americană a bombei cu hidrogen, o armă potențial de 1.000 de ori mai puternică decât bomba atomică.

1953 – S-a născut la Iași cunoscutul muzician, compozitor și baterist român, Ovidiu Lipan.

1956 – Fosta jucătoare profesionistă de tenis, Virginia Ruzici, s-a născut în această zi la Câmpia Turzii. Virginia Ruzici a câștigat 14 titluri la simplu în carieră, unul de Grand Slam, la Roland Garros în anul 1978.

1967 – S-au stabilit relații diplomatice la nivel de ambasadă între România și Republica Federală Germania.

1971 –  Racheta Apollo 14 este lansată și pilotată de astronauții Alan B. Shepard Jr., Edgar D. Mitchell și Stuart A. Roosa, într-o misiune cu echipaj uman pe Lună.

2000 – Un avion Alaska Airlines s-a prăbușit în ocean în largul Californiei de Sud. Toate cele 88 de persoane aflate la bord au decedat.

Foto: Wikipedia.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot