Ce s-a întâmplat azi, 31 decembrie?

31.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 31 decembrie?

Ziua de 31 decembrie este cea de 365-a zi a calendarului gregorian și a 366-a zi în anii bisecți. Este ultima zi din an.

Revelionul vine, dar o dată pe an, pe 31 decembrie, ultima zi a ultimei luni. Mulți dintre noi avem impresia că a trecut mult prea repede încă un an din viața noastră. Cu toate acestea, ne gândim puțin la motivul pentru care ne luăm rămas bun de la un an și salutăm unul nou în această ultimă zi.

Ajunul Anului Nou pe 31 decembrie marchează ultima zi a ceea ce este cunoscut sub numele de an calendaristic gregorian. Înainte de adoptarea calendarului gregorian ca standard global, cea mai mare parte a lumii antice funcționa pe multe sisteme de calendarizare diferite și diverse pentru a urmări trecerea timpului. Calendarul gregorian pe care îl folosim astăzi a fost introdus de Vatican la Roma sub Papa Grigore al XIII-lea în octombrie 1582.

Ce s-a întâmplat azi, 31 decembrie?

1775 – A avut loc Bătălia de la Quebec.

1916 – La Ciurea, România, a avut loc cel mai grav accident feroviar soldat cu 1000 de persoane decedate.

1925 – Prințul Carol al II-lea a confirmat printr-un act legal renunțarea sa la tron în favoarea fiului său, Mihai.

1933Legea marțială a fost declarată în România pentru a preveni tentativele de asasinat asupra Regelui Carol și a oficialilor săi guvernamentali. Premierul Ion G. Duca fusese deja ucis.

1942 – Winston Churchill a luat un avion spre Moscova pentru a se întâlni cu liderul comunist Josef Stalin.

1946 – Harry Truman, președintele SUA, a anunțat oficial sfârșitul celui de–al Doilea Război Mondial.

1956 – TVR transmite prima emisiunea din România.

1963 – A existat un zbucium în politica americană din cauza cererii Uniunii Sovietice de credit pentru a cumpăra grâu american pentru a hrăni sovieticii înfometați. Democrații și republicanii au fost puternic divizați în această problemă.

1991 – Legăturile diplomatice ale SUA cu Iranul au fost întrerupte, deoarece reprezentanții elvețieni au fost restricționați și împiedicați să părăsească țara. Elveția a acționat în numele americanilor din Iran și a închis ambasada de la Teheran în semn de protest față de modul în care au fost tratați diplomații lor.

1999 – Boris Elțin demisionează din funcția de președinte rus, Vladimir Putin va prelua funcția de președinte interimar.

2005 – Ambasada Sudanului la Bagdad a fost închisă în efortul de a elibera șase muncitori răpiți. Reprezentanții al-Qaida au avertizat că prizonierii sudanezi vor fi uciși dacă relațiile diplomatice dintre Irak și Sudan nu ar fi întrerupte.

2006 – Saddam Hussein a fost înmormântat în Awja, satul în care s-a născut în urmă cu șaizeci și nouă de ani. Acolo sunt îngropați și fiii săi Uday și Qusay.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot