Ce s-a întâmplat azi, 31 decembrie?

31.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 31 decembrie?

Ziua de 31 decembrie este cea de 365-a zi a calendarului gregorian și a 366-a zi în anii bisecți. Este ultima zi din an.

Revelionul vine, dar o dată pe an, pe 31 decembrie, ultima zi a ultimei luni. Mulți dintre noi avem impresia că a trecut mult prea repede încă un an din viața noastră. Cu toate acestea, ne gândim puțin la motivul pentru care ne luăm rămas bun de la un an și salutăm unul nou în această ultimă zi.

Ajunul Anului Nou pe 31 decembrie marchează ultima zi a ceea ce este cunoscut sub numele de an calendaristic gregorian. Înainte de adoptarea calendarului gregorian ca standard global, cea mai mare parte a lumii antice funcționa pe multe sisteme de calendarizare diferite și diverse pentru a urmări trecerea timpului. Calendarul gregorian pe care îl folosim astăzi a fost introdus de Vatican la Roma sub Papa Grigore al XIII-lea în octombrie 1582.

Ce s-a întâmplat azi, 31 decembrie?

1775 – A avut loc Bătălia de la Quebec.

1916 – La Ciurea, România, a avut loc cel mai grav accident feroviar soldat cu 1000 de persoane decedate.

1925 – Prințul Carol al II-lea a confirmat printr-un act legal renunțarea sa la tron în favoarea fiului său, Mihai.

1933Legea marțială a fost declarată în România pentru a preveni tentativele de asasinat asupra Regelui Carol și a oficialilor săi guvernamentali. Premierul Ion G. Duca fusese deja ucis.

1942 – Winston Churchill a luat un avion spre Moscova pentru a se întâlni cu liderul comunist Josef Stalin.

1946 – Harry Truman, președintele SUA, a anunțat oficial sfârșitul celui de–al Doilea Război Mondial.

1956 – TVR transmite prima emisiunea din România.

1963 – A existat un zbucium în politica americană din cauza cererii Uniunii Sovietice de credit pentru a cumpăra grâu american pentru a hrăni sovieticii înfometați. Democrații și republicanii au fost puternic divizați în această problemă.

1991 – Legăturile diplomatice ale SUA cu Iranul au fost întrerupte, deoarece reprezentanții elvețieni au fost restricționați și împiedicați să părăsească țara. Elveția a acționat în numele americanilor din Iran și a închis ambasada de la Teheran în semn de protest față de modul în care au fost tratați diplomații lor.

1999 – Boris Elțin demisionează din funcția de președinte rus, Vladimir Putin va prelua funcția de președinte interimar.

2005 – Ambasada Sudanului la Bagdad a fost închisă în efortul de a elibera șase muncitori răpiți. Reprezentanții al-Qaida au avertizat că prizonierii sudanezi vor fi uciși dacă relațiile diplomatice dintre Irak și Sudan nu ar fi întrerupte.

2006 – Saddam Hussein a fost înmormântat în Awja, satul în care s-a născut în urmă cu șaizeci și nouă de ani. Acolo sunt îngropați și fiii săi Uday și Qusay.

Foto: Deposit Photos

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Marea Piramidă din Giza este un simbol al Egiptului și un reper pentru egipteni și nu numai. Această construcție este cea mai veche și cea mai mare piramidă din complexul piramidal Giza situat... citește tot
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Cerul privit de pe Pământ are culoarea albastră. Dacă această acțiune ar avea loc de pe altă planetă a Sistemului nostru solar, bolta cerească ar arăta cu totul altfel și ar avea altă... citește tot
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot