Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

03.01.2022
Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

Ziua de 3 ianuarie este cea de 3-a zi a calendarului gregorian și a 4-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 362 de zile.

La 3 ianuarie 1924, o comoară prețioasă a fost găsită în apropiere de Luxor, Egipt, unde mormântul regelui Tut a fost descoperit cu doi ani în urmă. Acest obiect special a fost un sarcofag de piatră, care conținea o mumie în interiorul faraonului Tutankamon al Egiptului.

Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

1870 – Au început lucrările de construcție pe Podul Brooklyn, unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite, care leagă cartierele Manhattan și Brooklyn, traversând East River.

1990 – După 40 de ani de comunism, Consiliul Frontului Salvării Naționale a emis un decret-lege prin care se înregistrau și se înființau oficial partidele din România.

1925 – După alegerea sa ca lider italian în 1922, Benito Mussolini, liderul Partidului Național Fascist în 1925, el declară că preia puteri dictatoriale asupra Italiei, punând capăt alegerilor.

1926 – Aceasta a fost ziua în care General Motors a introdus pe piață o nouă marcă de mașini. Se numea Pontiac. Numeroase modele ale acestui vehicul sunt conduse și astăzi.

1957 – Primul ceas electric. Hamilton Electric 500 a obținut un design „modern” asimetric pentru a reflecta tehnologia revoluționară.

1959 – Alaska a devenit al 49-lea stat al Statelor Unite ale Americii.

1961 – Relația dintre Statele Unite și Cuba s-a deteriorat rapid și președintele Dwight D. Eisenhower a închis ambasada americană care se afla la Havana, Cuba. Statele Unite și Cuba nu mai aveau relații diplomatice.

Motivul principal pentru care Statele Unite s-au retras din Cuba în acest moment a fost să ia atitudine împotriva regimului lui Fidel Castro. Guvernul SUA era foarte îngrijorat de faptul că această mișcare comunistă s-ar putea răspândi în țări occidentale precum SUA (sau Canada sau altele). Declinul păcii dintre SUA și Cuba a început, de fapt, din 1959. Acesta a fost momentul în care Castro a intrat pentru prima dată în funcție.

1993 – Se semnează cel de-al doilea Tratat strategic de reducere a armelor (START II). SUA și Rusia au convenit să reducă numărul focoaselor nucleare cu aproximativ 3.000.

2013 – Celebru regizorul român Sergiu Nicolaescu a încetat din viață.

2014 – Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a propus mai multe măsuri care ar viza un control mai mare al armelor pentru cei cu boli mintale. Măsurile ar urma să fie folosite pentru a clarifica unele reguli și ar limita disponibilitatea armelor de foc la cei cu boli mintale.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot