Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

03.01.2022
Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

Ziua de 3 ianuarie este cea de 3-a zi a calendarului gregorian și a 4-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 362 de zile.

La 3 ianuarie 1924, o comoară prețioasă a fost găsită în apropiere de Luxor, Egipt, unde mormântul regelui Tut a fost descoperit cu doi ani în urmă. Acest obiect special a fost un sarcofag de piatră, care conținea o mumie în interiorul faraonului Tutankamon al Egiptului.

Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

1870 – Au început lucrările de construcție pe Podul Brooklyn, unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite, care leagă cartierele Manhattan și Brooklyn, traversând East River.

1990 – După 40 de ani de comunism, Consiliul Frontului Salvării Naționale a emis un decret-lege prin care se înregistrau și se înființau oficial partidele din România.

1925 – După alegerea sa ca lider italian în 1922, Benito Mussolini, liderul Partidului Național Fascist în 1925, el declară că preia puteri dictatoriale asupra Italiei, punând capăt alegerilor.

1926 – Aceasta a fost ziua în care General Motors a introdus pe piață o nouă marcă de mașini. Se numea Pontiac. Numeroase modele ale acestui vehicul sunt conduse și astăzi.

1957 – Primul ceas electric. Hamilton Electric 500 a obținut un design „modern” asimetric pentru a reflecta tehnologia revoluționară.

1959 – Alaska a devenit al 49-lea stat al Statelor Unite ale Americii.

1961 – Relația dintre Statele Unite și Cuba s-a deteriorat rapid și președintele Dwight D. Eisenhower a închis ambasada americană care se afla la Havana, Cuba. Statele Unite și Cuba nu mai aveau relații diplomatice.

Motivul principal pentru care Statele Unite s-au retras din Cuba în acest moment a fost să ia atitudine împotriva regimului lui Fidel Castro. Guvernul SUA era foarte îngrijorat de faptul că această mișcare comunistă s-ar putea răspândi în țări occidentale precum SUA (sau Canada sau altele). Declinul păcii dintre SUA și Cuba a început, de fapt, din 1959. Acesta a fost momentul în care Castro a intrat pentru prima dată în funcție.

1993 – Se semnează cel de-al doilea Tratat strategic de reducere a armelor (START II). SUA și Rusia au convenit să reducă numărul focoaselor nucleare cu aproximativ 3.000.

2013 – Celebru regizorul român Sergiu Nicolaescu a încetat din viață.

2014 – Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a propus mai multe măsuri care ar viza un control mai mare al armelor pentru cei cu boli mintale. Măsurile ar urma să fie folosite pentru a clarifica unele reguli și ar limita disponibilitatea armelor de foc la cei cu boli mintale.

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot