Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

03.01.2022
Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

Ziua de 3 ianuarie este cea de 3-a zi a calendarului gregorian și a 4-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 362 de zile.

La 3 ianuarie 1924, o comoară prețioasă a fost găsită în apropiere de Luxor, Egipt, unde mormântul regelui Tut a fost descoperit cu doi ani în urmă. Acest obiect special a fost un sarcofag de piatră, care conținea o mumie în interiorul faraonului Tutankamon al Egiptului.

Ce s-a întâmplat azi, 3 ianuarie?

1870 – Au început lucrările de construcție pe Podul Brooklyn, unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite, care leagă cartierele Manhattan și Brooklyn, traversând East River.

1990 – După 40 de ani de comunism, Consiliul Frontului Salvării Naționale a emis un decret-lege prin care se înregistrau și se înființau oficial partidele din România.

1925 – După alegerea sa ca lider italian în 1922, Benito Mussolini, liderul Partidului Național Fascist în 1925, el declară că preia puteri dictatoriale asupra Italiei, punând capăt alegerilor.

1926 – Aceasta a fost ziua în care General Motors a introdus pe piață o nouă marcă de mașini. Se numea Pontiac. Numeroase modele ale acestui vehicul sunt conduse și astăzi.

1957 – Primul ceas electric. Hamilton Electric 500 a obținut un design „modern” asimetric pentru a reflecta tehnologia revoluționară.

1959 – Alaska a devenit al 49-lea stat al Statelor Unite ale Americii.

1961 – Relația dintre Statele Unite și Cuba s-a deteriorat rapid și președintele Dwight D. Eisenhower a închis ambasada americană care se afla la Havana, Cuba. Statele Unite și Cuba nu mai aveau relații diplomatice.

Motivul principal pentru care Statele Unite s-au retras din Cuba în acest moment a fost să ia atitudine împotriva regimului lui Fidel Castro. Guvernul SUA era foarte îngrijorat de faptul că această mișcare comunistă s-ar putea răspândi în țări occidentale precum SUA (sau Canada sau altele). Declinul păcii dintre SUA și Cuba a început, de fapt, din 1959. Acesta a fost momentul în care Castro a intrat pentru prima dată în funcție.

1993 – Se semnează cel de-al doilea Tratat strategic de reducere a armelor (START II). SUA și Rusia au convenit să reducă numărul focoaselor nucleare cu aproximativ 3.000.

2013 – Celebru regizorul român Sergiu Nicolaescu a încetat din viață.

2014 – Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a propus mai multe măsuri care ar viza un control mai mare al armelor pentru cei cu boli mintale. Măsurile ar urma să fie folosite pentru a clarifica unele reguli și ar limita disponibilitatea armelor de foc la cei cu boli mintale.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Unii fotografi pot să aștepte ani pentru a obține… cadrul perfect. Aceasta este și povestea italianului Valerio Minato care în urmă cu șase ani și-a propus să facă poza perfectă. După... citește tot
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara noastră a întors armele?
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara ...
Între 1939 și 1945, în Europa a avut loc cel De-al Doilea Război Mondial, după ce Germania nazistă a decis invadarea Poloniei. România a început conflictul de partea nemților, deși armata... citește tot
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
În limba română există numeroase expresii folosite în limbajul de zi cu zi, a căror origine este de multe ori necunoscută, dar și expresii a căror proveniență este clară. Sunt expresii... citește tot