Ce s-a întâmplat azi, 28 decembrie?

28.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 28 decembrie?

Ziua de 28 decembrie este cea de 362-a zi a calendarului gregorian și a 363-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 3 de zile.

La 28 decembrie 1981 s-a născut în America primul copil „eprubetă”. Acesta a fost conceput într-un vas de laborator și s-a născut într-un spital american. Elizabeth Jordan Carr s-a născut la Spitalul General Norfolk din Norfolk, Virginia și a fost descrisă ca fiind „perfect sănătoasă”.

Ce s-a întâmplat azi, 28 decembrie?

1922 – Albert Thomas, care fusese ministru francez al munițiilor, a ocupat funcția de lider al Biroului Internațional al Muncii al Societății Națiunilor. El a căutat cooperarea între sindicatele americane și muncitorii din Europa.

„Există mult haos în Europa pe care sindicatele din America ar putea ajuta la eradicare”, a declarat Albert Thomas, potrivit The People History.

1940 – Dezordinea socială și uciderea dușmanilor politici în România au dat Germaniei motive de îngrijorare cu privire la posibila perturbare a rezervelor de petrol și alimente. Germania urma să impună forță militară dacă situația nu se rezolva de la sine. Dacă Germania ar fi intervenit, ar fi alarma Uniunea Sovietică.

1945 – Congresul SUA a recunoscut oficial jurământul de credință față de drapel. Jurământul de credință față de drapel ar trebui să fie făcut stând atent cu fața la steag, cu mâna dreaptă deasupra inimii.

„Promit loialitate drapelului Statelor Unite ale Americii și Republicii pe care o reprezintă, o singură Națiune sub Dumnezeu, indivizibilă, cu libertate și dreptate pentru toți”, scrie Wikipedia.

2006Rusia a acuzat SUA că a impus ilegal sancțiuni împotriva a patru firme rusești de apărare. Washingtonul a spus că acestea vindeau articole interzise Iranului și Siriei. Ministerul rus de externe a spus că SUA încearcă în mod greșit să forțeze firmele străine să respecte regulile americane. Sancțiunile intră în vigoare pe 28 decembrie și urmează să rămână în vigoare timp de doi ani.

2011 – Politicienii musulmani, croați și sârbi din Bosnia au fost de acord să formeze un guvern central după paisprezece luni de blocaj politic. Părțile au convenit să adopte un buget ca parte a acordului, astfel încât instituțiile guvernamentale să aibă finanțare pentru anul următor.

2013 – Legislatura chineză a schimbat în mod oficial câteva părți ale controversatei politici a țării privind copilul unic. O modificare a afirmat că cuplurilor li se va permite să aibă un al doilea copil dacă unul sau ambii părinți ar fi ei înșiși copii singuri. O altă modificare a politicii a fost eliminarea reeducării lagărului de muncă ca pedeapsă pentru a avea copii în plus.

Foto: Deposit Photos

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Viața la oraș este una zbuciumată. Traficul intens, zgomotul puternic și ritmul alert al evenimentelor de zi cu zi au făcut ca foarte multe persoane să se mute la țară. Dacă înainte de... citește tot
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Tomatele sunt utilizate la tot felul de salate și mâncăruri, gustul lor inconfundabil dând savoare preparatelor culinare.... citește tot
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
Toți cei care dețin o mașină au cumpărat, la un moment dat, anvelope noi și au putut observat că acestea au perii mici de cauciuc pe ele. Foarte multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă... citește tot
adplus-dvertising