Ce s-a întâmplat azi, 28 decembrie?

28.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 28 decembrie?

Ziua de 28 decembrie este cea de 362-a zi a calendarului gregorian și a 363-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 3 de zile.

La 28 decembrie 1981 s-a născut în America primul copil „eprubetă”. Acesta a fost conceput într-un vas de laborator și s-a născut într-un spital american. Elizabeth Jordan Carr s-a născut la Spitalul General Norfolk din Norfolk, Virginia și a fost descrisă ca fiind „perfect sănătoasă”.

Ce s-a întâmplat azi, 28 decembrie?

1922 – Albert Thomas, care fusese ministru francez al munițiilor, a ocupat funcția de lider al Biroului Internațional al Muncii al Societății Națiunilor. El a căutat cooperarea între sindicatele americane și muncitorii din Europa.

„Există mult haos în Europa pe care sindicatele din America ar putea ajuta la eradicare”, a declarat Albert Thomas, potrivit The People History.

1940 – Dezordinea socială și uciderea dușmanilor politici în România au dat Germaniei motive de îngrijorare cu privire la posibila perturbare a rezervelor de petrol și alimente. Germania urma să impună forță militară dacă situația nu se rezolva de la sine. Dacă Germania ar fi intervenit, ar fi alarma Uniunea Sovietică.

1945 – Congresul SUA a recunoscut oficial jurământul de credință față de drapel. Jurământul de credință față de drapel ar trebui să fie făcut stând atent cu fața la steag, cu mâna dreaptă deasupra inimii.

„Promit loialitate drapelului Statelor Unite ale Americii și Republicii pe care o reprezintă, o singură Națiune sub Dumnezeu, indivizibilă, cu libertate și dreptate pentru toți”, scrie Wikipedia.

2006Rusia a acuzat SUA că a impus ilegal sancțiuni împotriva a patru firme rusești de apărare. Washingtonul a spus că acestea vindeau articole interzise Iranului și Siriei. Ministerul rus de externe a spus că SUA încearcă în mod greșit să forțeze firmele străine să respecte regulile americane. Sancțiunile intră în vigoare pe 28 decembrie și urmează să rămână în vigoare timp de doi ani.

2011 – Politicienii musulmani, croați și sârbi din Bosnia au fost de acord să formeze un guvern central după paisprezece luni de blocaj politic. Părțile au convenit să adopte un buget ca parte a acordului, astfel încât instituțiile guvernamentale să aibă finanțare pentru anul următor.

2013 – Legislatura chineză a schimbat în mod oficial câteva părți ale controversatei politici a țării privind copilul unic. O modificare a afirmat că cuplurilor li se va permite să aibă un al doilea copil dacă unul sau ambii părinți ar fi ei înșiși copii singuri. O altă modificare a politicii a fost eliminarea reeducării lagărului de muncă ca pedeapsă pentru a avea copii în plus.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot