Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

21.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

Ziua de 21 decembrie este cea de 355-a zi a calendarului gregorian și a 356-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 10 de zile.

La 21 decembrie 1937 s-a lansat Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. Filmul realizat de Walt Disney Productions a fost primul lungmetraj animat din lume și s-a bazat pe un basm german cu același nume al fraților Grimm.

Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

1913 – A fost publicat primul puzzle de cuvinte încrucișate, care a fost creat de Arthur Wynne, un jurnalist de la Liverpool, și publicat ca un puzzle „încrucișat” în New York World.

1956 – Martin Luther King, Jr. a fost unul dintre primii pasageri ai noului sistem integrat de autobuze din Georgia, unde albii și negrii mergeau împreună.

1957 – Prim-ministrul Indiei Nehru a ținut un discurs în care a spus că India dorește relații de prietenie cu SUA. Cu toate acestea, Nehru și fiul său Krishna Menon au atacat adesea SUA.

1965 – A fost adoptată Convenția internațională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială. Convenția privind drepturile omului a fost adoptată de statele membre ale Națiunilor Unite și a intrat în vigoare la 4 ianuarie 1969. Aceasta încearcă să elimine discriminarea rasială în lume.

1970 – Președintele Richard M. Nixon solicită ajutorul lui Elvis Presley în lupta sa împotriva drogurilor și îl invită la Biroul Oval.

1977 – Dizidenții politici din Uniunea Sovietică au fost pedepsiți cu exil, iar unii și-au găsit case în Occident. Cu toate acestea, unor sovietici exilați le-a fost greu să se adapteze la viața din Occident și au descoperit că protestele lor politice nu erau la fel de eficiente ca atunci când se confruntau cu KGB.

1989 – Revoluția anticomunistă din România.

1991 – Nașterea Comunității Statelor Independente formată din unsprezece foste republici sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

1995– Palestinienii preiau controlul asupra Betleemului. Trupele israeliene s-au retras din oraș în baza Acordului interimar privind Cisiordania și Fâșia Gaza semnat în septembrie 1995. Orașul a fost sub mandat britanic între 1920 și 1948, iar apoi a fost capturat de Iordania în timpul războiului arabo-israelian din 1948. Cel mai recent, a fost preluat de Israel în timpul Războiului de șase zile din 1967.

2012 – Oamenii s-au adunat în America Centrală și în întreaga lume pentru a marca ceea ce unii credeau că este „sfârșitul lumii” prezis de sfârșitul calendarului mayaș. O apocalipsă reală nu a avut loc niciodată.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot