Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

21.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

Ziua de 21 decembrie este cea de 355-a zi a calendarului gregorian și a 356-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 10 de zile.

La 21 decembrie 1937 s-a lansat Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. Filmul realizat de Walt Disney Productions a fost primul lungmetraj animat din lume și s-a bazat pe un basm german cu același nume al fraților Grimm.

Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

1913 – A fost publicat primul puzzle de cuvinte încrucișate, care a fost creat de Arthur Wynne, un jurnalist de la Liverpool, și publicat ca un puzzle „încrucișat” în New York World.

1956 – Martin Luther King, Jr. a fost unul dintre primii pasageri ai noului sistem integrat de autobuze din Georgia, unde albii și negrii mergeau împreună.

1957 – Prim-ministrul Indiei Nehru a ținut un discurs în care a spus că India dorește relații de prietenie cu SUA. Cu toate acestea, Nehru și fiul său Krishna Menon au atacat adesea SUA.

1965 – A fost adoptată Convenția internațională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială. Convenția privind drepturile omului a fost adoptată de statele membre ale Națiunilor Unite și a intrat în vigoare la 4 ianuarie 1969. Aceasta încearcă să elimine discriminarea rasială în lume.

1970 – Președintele Richard M. Nixon solicită ajutorul lui Elvis Presley în lupta sa împotriva drogurilor și îl invită la Biroul Oval.

1977 – Dizidenții politici din Uniunea Sovietică au fost pedepsiți cu exil, iar unii și-au găsit case în Occident. Cu toate acestea, unor sovietici exilați le-a fost greu să se adapteze la viața din Occident și au descoperit că protestele lor politice nu erau la fel de eficiente ca atunci când se confruntau cu KGB.

1989 – Revoluția anticomunistă din România.

1991 – Nașterea Comunității Statelor Independente formată din unsprezece foste republici sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

1995– Palestinienii preiau controlul asupra Betleemului. Trupele israeliene s-au retras din oraș în baza Acordului interimar privind Cisiordania și Fâșia Gaza semnat în septembrie 1995. Orașul a fost sub mandat britanic între 1920 și 1948, iar apoi a fost capturat de Iordania în timpul războiului arabo-israelian din 1948. Cel mai recent, a fost preluat de Israel în timpul Războiului de șase zile din 1967.

2012 – Oamenii s-au adunat în America Centrală și în întreaga lume pentru a marca ceea ce unii credeau că este „sfârșitul lumii” prezis de sfârșitul calendarului mayaș. O apocalipsă reală nu a avut loc niciodată.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot