Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

21.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

Ziua de 21 decembrie este cea de 355-a zi a calendarului gregorian și a 356-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 10 de zile.

La 21 decembrie 1937 s-a lansat Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. Filmul realizat de Walt Disney Productions a fost primul lungmetraj animat din lume și s-a bazat pe un basm german cu același nume al fraților Grimm.

Ce s-a întâmplat azi, 21 decembrie?

1913 – A fost publicat primul puzzle de cuvinte încrucișate, care a fost creat de Arthur Wynne, un jurnalist de la Liverpool, și publicat ca un puzzle „încrucișat” în New York World.

1956 – Martin Luther King, Jr. a fost unul dintre primii pasageri ai noului sistem integrat de autobuze din Georgia, unde albii și negrii mergeau împreună.

1957 – Prim-ministrul Indiei Nehru a ținut un discurs în care a spus că India dorește relații de prietenie cu SUA. Cu toate acestea, Nehru și fiul său Krishna Menon au atacat adesea SUA.

1965 – A fost adoptată Convenția internațională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială. Convenția privind drepturile omului a fost adoptată de statele membre ale Națiunilor Unite și a intrat în vigoare la 4 ianuarie 1969. Aceasta încearcă să elimine discriminarea rasială în lume.

1970 – Președintele Richard M. Nixon solicită ajutorul lui Elvis Presley în lupta sa împotriva drogurilor și îl invită la Biroul Oval.

1977 – Dizidenții politici din Uniunea Sovietică au fost pedepsiți cu exil, iar unii și-au găsit case în Occident. Cu toate acestea, unor sovietici exilați le-a fost greu să se adapteze la viața din Occident și au descoperit că protestele lor politice nu erau la fel de eficiente ca atunci când se confruntau cu KGB.

1989 – Revoluția anticomunistă din România.

1991 – Nașterea Comunității Statelor Independente formată din unsprezece foste republici sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

1995– Palestinienii preiau controlul asupra Betleemului. Trupele israeliene s-au retras din oraș în baza Acordului interimar privind Cisiordania și Fâșia Gaza semnat în septembrie 1995. Orașul a fost sub mandat britanic între 1920 și 1948, iar apoi a fost capturat de Iordania în timpul războiului arabo-israelian din 1948. Cel mai recent, a fost preluat de Israel în timpul Războiului de șase zile din 1967.

2012 – Oamenii s-au adunat în America Centrală și în întreaga lume pentru a marca ceea ce unii credeau că este „sfârșitul lumii” prezis de sfârșitul calendarului mayaș. O apocalipsă reală nu a avut loc niciodată.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising