Ce obiceiuri ciudate au avut marii artiști și scriitori ai lumii?

13.10.2020
Ce obiceiuri ciudate au avut marii artiști și scriitori ai lumii?

Marile personalități ale umanității au avut fel de fel de obiceiuri ciudate și de tabieturi. Scriitori şi artişti celebri au uimit lumea cu viața lor excentrică, dar și atitudinea lor de zi cu zi, precum: pasiunea pentru animale, număratul boabelor de cafea sau lipsa igienei personale. Există o vorbă din popor care spune: „câte bordeie, atâtea obiceie”.

Ludwig van Beethoven

Marele compozitor avea obiceiul să numere cele 60 de boabe de cafea la micul dejun şi obişnuia să stea câteva ore la birou înainte de a pleca într-o plimbare lungă. În timpul excursiilor, acesta se oprea și își nota în carnețel noi note muzicale. Totodată, în timp ce își făcea baie fredona diverse melodii.

Ludwig van Beethoven

Charles Dickens

Scriitorul avea un program foarte strict. Acesta lucra doar între orele 09:00 şi 14:00, după care pleca la o plimbare de 3 ore. Majoritatea timpului o dormea orientat spre partea de Nord, iar dacă se afla într-o cameră de hotel sau de pensiune, muta obiectele de mobilier astfel încât să aducă aminte de biroul său.

Charles Dickens

Marcel Proust

Scriitorul franceze și-a trăit cea mai mare parte a vieții sale în propriul dormitor, unde obișnuia să se trezească la orele 15:00-16:00. Lua masa cu cafea şi cornuri (adesea singura lui masă a zilei) şi inhala vapori din pulbere de tutun cu opiu.

Marcel Proust

Demostene

Acesta a fost un om politic, care a rămas în istorie datorită abilităților sale oratorice fără efort. Bărbatul a petrecut ore întregi studiind retorica și pentru a avea un discurs fluent repeta vorbirea cu pietre în gură. A fost considerat cel mai mare orator al Antichității, fiind imitat până în Epoca Modernă.

Demostene

Michelangelo

Michelangelo Buonarroti a pictat Capela Sixtină a palatului papal din Vatican. Artistul, de o valoare incomensurabilă, a rămas în istorie datorită creațiilor sale. Cu toate acestea, bărbatul a avut o o serie de obiceiuri ciudate pe care le-a practicat până când a murit, la 88 de ani. Acesta obişnuia să doarmă cu hainele şi cizmele pe el, fără să le scoată zile în şir. A evitat să facă baie, considerând că este un pericol pentru sănătate.

Michelangelo Buonarroti

Frida Kahlo

Artistă mexicană Frida Kahlo a avut o dragoste nemărginită pentru animale și pictură. Deși a avut o stare de sănătate precară, aceasta a deținut o serie de animale printre care câini, maimuţe, papagali, găini şi vrăbii. Avea chiar un pui de porc numit Granizo şi un vultur pe nume Gertrudis Caca Blanca.

Frida Kahlo

Foto: ro.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot