Ce nu trebuie să faci niciodată în Maroc

07.08.2023
Ce nu trebuie să faci niciodată în Maroc

Maroc, o țară situată în Africa de Nord, este vizitată în fiecare an de foarte mulți turiști. Așezat la sud de Spania, la doar 349 de kilometri de Portugalia, statul marocan reprezintă un important obiectiv turistic pentru oamenii din lumea întreagă. Trebuie precizat însă că localnicii au o cultură aparte, iar unele gesturi, care în alte părți ale globului sunt normale, în Maroc pot fi considerate ofensatoare.

Ce este considerat nepoliticos în Maroc?

Nu se consumă alcool în public. Religia musulmană interzice cu desăvârșire băuturile alcoolice, astfel că un turist care consumă bere, vin și așa mai departe, în public, nu este văzut cu ochi buni.

Vestimentația nu trebuie să fie provocatoare sau indecentă. Marocul este o țară musulmană, astfel că este bine ca femeile să aibă umerii și genunchii acoperiți, mai ales în apropierea lăcașurilor de cult și a zonelor mai conservatoare.

Nu este indicat să vă așezați sau să vă întindeți pe covoarele din magazine sau ale localnicilor. În cultura marocană, covoarele au o semnificație aparte și trebuie tratate cu respect și grijă.

Nu trebuie să oferi cadouri sau bani copiilor de pe stradă. Autoritățile au luat această decizie pentru a descuraja cerșetoria, fiind considerată o practică nesănătoasă pentru societate.

Nu este bine să fotografiezi oameni pe stradă fără permisiunea lor. Acest lucru este valabil în special pentru bărbații și femeile care poartă uniformă.

Anumite subiecte trebuie evitate, precum religia și politica. Este bine să nu deschideți anumite discuții despre cele două domenii, dacă localnicii nu o fac, iar atunci când se vorbește despre ele să respectați părerile contradictorii.

Nu este bine să consumați mâncare în public în timpul lunii sacre a Ramadanului. Acest obicei se respectă în special în zonele mai conservatoare și în apropierea spațiilor religioase, iar încălcarea lui este o lipsă de respect pentru localnici.

Nu trebuie făcute gesturi tandre în public. Ținutul de mână sau sărutul nu este văzut cu ochi buni de marocani, dacă cei doi oameni nu sunt căsătoriți.

Marocul are o populație de aproximativ 37 de milioane de locuitori, iar cultura și civilizația lor este influențată de religia musulmană.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot