Ce nu trebuie să faci niciodată în Maroc

07.08.2023
Ce nu trebuie să faci niciodată în Maroc

Maroc, o țară situată în Africa de Nord, este vizitată în fiecare an de foarte mulți turiști. Așezat la sud de Spania, la doar 349 de kilometri de Portugalia, statul marocan reprezintă un important obiectiv turistic pentru oamenii din lumea întreagă. Trebuie precizat însă că localnicii au o cultură aparte, iar unele gesturi, care în alte părți ale globului sunt normale, în Maroc pot fi considerate ofensatoare.

Ce este considerat nepoliticos în Maroc?

Nu se consumă alcool în public. Religia musulmană interzice cu desăvârșire băuturile alcoolice, astfel că un turist care consumă bere, vin și așa mai departe, în public, nu este văzut cu ochi buni.

Vestimentația nu trebuie să fie provocatoare sau indecentă. Marocul este o țară musulmană, astfel că este bine ca femeile să aibă umerii și genunchii acoperiți, mai ales în apropierea lăcașurilor de cult și a zonelor mai conservatoare.

Nu este indicat să vă așezați sau să vă întindeți pe covoarele din magazine sau ale localnicilor. În cultura marocană, covoarele au o semnificație aparte și trebuie tratate cu respect și grijă.

Nu trebuie să oferi cadouri sau bani copiilor de pe stradă. Autoritățile au luat această decizie pentru a descuraja cerșetoria, fiind considerată o practică nesănătoasă pentru societate.

Nu este bine să fotografiezi oameni pe stradă fără permisiunea lor. Acest lucru este valabil în special pentru bărbații și femeile care poartă uniformă.

Anumite subiecte trebuie evitate, precum religia și politica. Este bine să nu deschideți anumite discuții despre cele două domenii, dacă localnicii nu o fac, iar atunci când se vorbește despre ele să respectați părerile contradictorii.

Nu este bine să consumați mâncare în public în timpul lunii sacre a Ramadanului. Acest obicei se respectă în special în zonele mai conservatoare și în apropierea spațiilor religioase, iar încălcarea lui este o lipsă de respect pentru localnici.

Nu trebuie făcute gesturi tandre în public. Ținutul de mână sau sărutul nu este văzut cu ochi buni de marocani, dacă cei doi oameni nu sunt căsătoriți.

Marocul are o populație de aproximativ 37 de milioane de locuitori, iar cultura și civilizația lor este influențată de religia musulmană.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot