Ce nu trebuie să faci niciodată în Maroc

07.08.2023
Ce nu trebuie să faci niciodată în Maroc

Maroc, o țară situată în Africa de Nord, este vizitată în fiecare an de foarte mulți turiști. Așezat la sud de Spania, la doar 349 de kilometri de Portugalia, statul marocan reprezintă un important obiectiv turistic pentru oamenii din lumea întreagă. Trebuie precizat însă că localnicii au o cultură aparte, iar unele gesturi, care în alte părți ale globului sunt normale, în Maroc pot fi considerate ofensatoare.

Ce este considerat nepoliticos în Maroc?

Nu se consumă alcool în public. Religia musulmană interzice cu desăvârșire băuturile alcoolice, astfel că un turist care consumă bere, vin și așa mai departe, în public, nu este văzut cu ochi buni.

Vestimentația nu trebuie să fie provocatoare sau indecentă. Marocul este o țară musulmană, astfel că este bine ca femeile să aibă umerii și genunchii acoperiți, mai ales în apropierea lăcașurilor de cult și a zonelor mai conservatoare.

Nu este indicat să vă așezați sau să vă întindeți pe covoarele din magazine sau ale localnicilor. În cultura marocană, covoarele au o semnificație aparte și trebuie tratate cu respect și grijă.

Nu trebuie să oferi cadouri sau bani copiilor de pe stradă. Autoritățile au luat această decizie pentru a descuraja cerșetoria, fiind considerată o practică nesănătoasă pentru societate.

Nu este bine să fotografiezi oameni pe stradă fără permisiunea lor. Acest lucru este valabil în special pentru bărbații și femeile care poartă uniformă.

Anumite subiecte trebuie evitate, precum religia și politica. Este bine să nu deschideți anumite discuții despre cele două domenii, dacă localnicii nu o fac, iar atunci când se vorbește despre ele să respectați părerile contradictorii.

Nu este bine să consumați mâncare în public în timpul lunii sacre a Ramadanului. Acest obicei se respectă în special în zonele mai conservatoare și în apropierea spațiilor religioase, iar încălcarea lui este o lipsă de respect pentru localnici.

Nu trebuie făcute gesturi tandre în public. Ținutul de mână sau sărutul nu este văzut cu ochi buni de marocani, dacă cei doi oameni nu sunt căsătoriți.

Marocul are o populație de aproximativ 37 de milioane de locuitori, iar cultura și civilizația lor este influențată de religia musulmană.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot