Ce înseamnă XOXO?

01.09.2023
Ce înseamnă XOXO?

Limbajul este cel pe care îl folosim în momentul în care vrem să exprimăm ideile gândite. De-a lungul generațiilor, diferite jargoane au fost folosite, cu scopul ca doar un grup de persoane să le recunoască. În limbajul generației prezente, mai multe cuvinte au fost înlocuite cu expresii scurte. Ce înseamnă xoxo?

Ce înseamnă xoxo?

xoxo

Tot mai mulți tineri din generația de astăzi folosesc cuvinte scurte, chiar abrevieri pentru a exprima o idee anume. Astfel au apărut LOL, BRB sau DND. Dacă pentru cele anterior menționate știm cu siguranță ce înseamnă, un alt cuvânt se află în limbajul modern. XOXO este un cuvânt ciudat, care nu exprimă mare lucru la prima vedere și care se pune de obicei la final de mesaj.

Pentru cei mai mulți care ar vedea XOXO pentru prima dată, ar crede că are legătură cu celebrul joc X și 0. Cu toate acestea, termenul are o însemnătate străveche care a renăscut. Conform specialiștilor antropologi, XOXO este un simbol care se traduce prin „pupici / îmbrățișare”.

XOXO are o lungă istorie, necunoscută mai exact, dar care este folosit încă din perioada medievală în scrisorile de iubire dintre îndrăgostiți. Se crede faptul că X-ul este înlocuitor pentru o semnătură propriu zisă. În același timp X este simbolul crucii din religie, iar pentru creștini este un semn al iubirii, care s-ar traduce prin „sigilarea cu un sărut”.

În același timp, O provine de la imigranții evrei. Ajunși în America de Nord, incapabili să citească sau să scrie, aceștia au refuzat semnarea documentelor cu X-ul creștin. Astfel O înseamnă același lucru ca X.

Care sunt cele mai folosite abreviere ale tinerilor?

Internetul este locul în care generațiile mai tinere s-au format, astfel că și limbajele au suferit câteva modificări. Pentru a ușura cuvintele care ar trebui scrise, de-a lungul timpului au apărut mai multe prescurtări:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot