Ce înseamnă XOXO?

01.09.2023
Ce înseamnă XOXO?

Limbajul este cel pe care îl folosim în momentul în care vrem să exprimăm ideile gândite. De-a lungul generațiilor, diferite jargoane au fost folosite, cu scopul ca doar un grup de persoane să le recunoască. În limbajul generației prezente, mai multe cuvinte au fost înlocuite cu expresii scurte. Ce înseamnă xoxo?

Ce înseamnă xoxo?

xoxo

Tot mai mulți tineri din generația de astăzi folosesc cuvinte scurte, chiar abrevieri pentru a exprima o idee anume. Astfel au apărut LOL, BRB sau DND. Dacă pentru cele anterior menționate știm cu siguranță ce înseamnă, un alt cuvânt se află în limbajul modern. XOXO este un cuvânt ciudat, care nu exprimă mare lucru la prima vedere și care se pune de obicei la final de mesaj.

Pentru cei mai mulți care ar vedea XOXO pentru prima dată, ar crede că are legătură cu celebrul joc X și 0. Cu toate acestea, termenul are o însemnătate străveche care a renăscut. Conform specialiștilor antropologi, XOXO este un simbol care se traduce prin „pupici / îmbrățișare”.

XOXO are o lungă istorie, necunoscută mai exact, dar care este folosit încă din perioada medievală în scrisorile de iubire dintre îndrăgostiți. Se crede faptul că X-ul este înlocuitor pentru o semnătură propriu zisă. În același timp X este simbolul crucii din religie, iar pentru creștini este un semn al iubirii, care s-ar traduce prin „sigilarea cu un sărut”.

În același timp, O provine de la imigranții evrei. Ajunși în America de Nord, incapabili să citească sau să scrie, aceștia au refuzat semnarea documentelor cu X-ul creștin. Astfel O înseamnă același lucru ca X.

Care sunt cele mai folosite abreviere ale tinerilor?

Internetul este locul în care generațiile mai tinere s-au format, astfel că și limbajele au suferit câteva modificări. Pentru a ușura cuvintele care ar trebui scrise, de-a lungul timpului au apărut mai multe prescurtări:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot