Ce înseamnă SRL?

25.03.2022
Ce înseamnă SRL?

Nimic nu bate libertatea de a fi propriul șef, motiv pentru care mulți oameni aleg să își facă un SRL. Odată cu libertatea vine și flexibilitatea de a-ți face propriul program și de a nu fi nevoit să răspunzi nimănui. Aceștia vor avea, de asemenea, satisfacția de a lua propriile decizii care vine la pachet cu o mulțime de responsabilități.

Începerea propriei afaceri poate fi riscant, dar cu acest risc vine și recompensa. Noii antreprenori sunt atrași de ideea că pot construi ceva mare de la zero, cel puțin ceva mai mare decât ceea ce ar putea ca angajați salariați.

SRL, primul pas către lumea afacerilor

Potrivit Wikipedia, o societate cu răspundere limitată (SRL) este o structură de afaceri care are o răspundere limitată în fața legii și față de proprietarii acesteia. Acest tip de societăți sunt entități hibride care combină caracteristicile unei corporații cu cele ale unui parteneriat sau a unei întreprinderi individuale.

Reglementarea SRL-urilor variază de la stat la stat. Orice entitate sau persoană fizică poate fi membru al unui SRL. Unele entități, totuși, nu pot forma SRL-uri, inclusiv bănci și companii de asigurări.

SRL-urile nu plătesc direct impozite pe profiturile lor. Profiturile și pierderile lor sunt transmise membrilor, care le raportează în declarațiile fiscale individuale. Dacă este detectată fraudă sau dacă o companie nu își îndeplinește cerințele legale și de raportare, creditorii pot fi în măsură să-i urmărească pe membri.

Deși cerințele pentru SRL-uri variază în funcție de stat, în general există unele aspecte comune. Primul lucru pe care trebuie să-l facă proprietarii sau membrii este să aleagă un nume.

Actele de organizare pot fi apoi documentate și depuse la stat. Aceste articole stabilesc drepturile, puterile, îndatoririle, obligațiile și alte obligații ale fiecărui membru al societății nou înființate. Alte informații incluse în documente includ numele și adresele membrilor, numele agentului înregistrat al SRL și declarația de scop a afacerii.

Principalul motiv pentru care antreprenorii optează pentru a-și înregistra afacerile ca SRL-uri este limitarea răspunderii personale a lor și a partenerilor sau investitorilor lor. Mulți văd un SRL ca o combinație între un parteneriat, care este un acord de afaceri simplu între doi sau mai mulți proprietari și o corporație, care are anumite protecții de răspundere.

Există multe afaceri mari înregistrate ca fiind societăți cu răspundere limitată. De exemplu, Alphabet, compania-mamă a Google, este un SRL, la fel ca PepsiCo Inc., Exxon Mobil Corp. și Johnson & Johnson.

De asemenea, sunt și afaceri mici de familei sau cu un proprietar unic. Multe cabinete medicale sunt înregistrate ca societăți cu răspundere limitată. Acest lucru ajută la protejarea medicilor individuali de răspunderea personală pentru acuzațiile de malpraxis.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising