Ce înseamnă SRL?

25.03.2022
Ce înseamnă SRL?

Nimic nu bate libertatea de a fi propriul șef, motiv pentru care mulți oameni aleg să își facă un SRL. Odată cu libertatea vine și flexibilitatea de a-ți face propriul program și de a nu fi nevoit să răspunzi nimănui. Aceștia vor avea, de asemenea, satisfacția de a lua propriile decizii care vine la pachet cu o mulțime de responsabilități.

Începerea propriei afaceri poate fi riscant, dar cu acest risc vine și recompensa. Noii antreprenori sunt atrași de ideea că pot construi ceva mare de la zero, cel puțin ceva mai mare decât ceea ce ar putea ca angajați salariați.

SRL, primul pas către lumea afacerilor

Potrivit Wikipedia, o societate cu răspundere limitată (SRL) este o structură de afaceri care are o răspundere limitată în fața legii și față de proprietarii acesteia. Acest tip de societăți sunt entități hibride care combină caracteristicile unei corporații cu cele ale unui parteneriat sau a unei întreprinderi individuale.

Reglementarea SRL-urilor variază de la stat la stat. Orice entitate sau persoană fizică poate fi membru al unui SRL. Unele entități, totuși, nu pot forma SRL-uri, inclusiv bănci și companii de asigurări.

SRL-urile nu plătesc direct impozite pe profiturile lor. Profiturile și pierderile lor sunt transmise membrilor, care le raportează în declarațiile fiscale individuale. Dacă este detectată fraudă sau dacă o companie nu își îndeplinește cerințele legale și de raportare, creditorii pot fi în măsură să-i urmărească pe membri.

Deși cerințele pentru SRL-uri variază în funcție de stat, în general există unele aspecte comune. Primul lucru pe care trebuie să-l facă proprietarii sau membrii este să aleagă un nume.

Actele de organizare pot fi apoi documentate și depuse la stat. Aceste articole stabilesc drepturile, puterile, îndatoririle, obligațiile și alte obligații ale fiecărui membru al societății nou înființate. Alte informații incluse în documente includ numele și adresele membrilor, numele agentului înregistrat al SRL și declarația de scop a afacerii.

Principalul motiv pentru care antreprenorii optează pentru a-și înregistra afacerile ca SRL-uri este limitarea răspunderii personale a lor și a partenerilor sau investitorilor lor. Mulți văd un SRL ca o combinație între un parteneriat, care este un acord de afaceri simplu între doi sau mai mulți proprietari și o corporație, care are anumite protecții de răspundere.

Există multe afaceri mari înregistrate ca fiind societăți cu răspundere limitată. De exemplu, Alphabet, compania-mamă a Google, este un SRL, la fel ca PepsiCo Inc., Exxon Mobil Corp. și Johnson & Johnson.

De asemenea, sunt și afaceri mici de familei sau cu un proprietar unic. Multe cabinete medicale sunt înregistrate ca societăți cu răspundere limitată. Acest lucru ajută la protejarea medicilor individuali de răspunderea personală pentru acuzațiile de malpraxis.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot