Ce înseamnă SRL?

25.03.2022
Ce înseamnă SRL?

Nimic nu bate libertatea de a fi propriul șef, motiv pentru care mulți oameni aleg să își facă un SRL. Odată cu libertatea vine și flexibilitatea de a-ți face propriul program și de a nu fi nevoit să răspunzi nimănui. Aceștia vor avea, de asemenea, satisfacția de a lua propriile decizii care vine la pachet cu o mulțime de responsabilități.

Începerea propriei afaceri poate fi riscant, dar cu acest risc vine și recompensa. Noii antreprenori sunt atrași de ideea că pot construi ceva mare de la zero, cel puțin ceva mai mare decât ceea ce ar putea ca angajați salariați.

SRL, primul pas către lumea afacerilor

Potrivit Wikipedia, o societate cu răspundere limitată (SRL) este o structură de afaceri care are o răspundere limitată în fața legii și față de proprietarii acesteia. Acest tip de societăți sunt entități hibride care combină caracteristicile unei corporații cu cele ale unui parteneriat sau a unei întreprinderi individuale.

Reglementarea SRL-urilor variază de la stat la stat. Orice entitate sau persoană fizică poate fi membru al unui SRL. Unele entități, totuși, nu pot forma SRL-uri, inclusiv bănci și companii de asigurări.

SRL-urile nu plătesc direct impozite pe profiturile lor. Profiturile și pierderile lor sunt transmise membrilor, care le raportează în declarațiile fiscale individuale. Dacă este detectată fraudă sau dacă o companie nu își îndeplinește cerințele legale și de raportare, creditorii pot fi în măsură să-i urmărească pe membri.

Deși cerințele pentru SRL-uri variază în funcție de stat, în general există unele aspecte comune. Primul lucru pe care trebuie să-l facă proprietarii sau membrii este să aleagă un nume.

Actele de organizare pot fi apoi documentate și depuse la stat. Aceste articole stabilesc drepturile, puterile, îndatoririle, obligațiile și alte obligații ale fiecărui membru al societății nou înființate. Alte informații incluse în documente includ numele și adresele membrilor, numele agentului înregistrat al SRL și declarația de scop a afacerii.

Principalul motiv pentru care antreprenorii optează pentru a-și înregistra afacerile ca SRL-uri este limitarea răspunderii personale a lor și a partenerilor sau investitorilor lor. Mulți văd un SRL ca o combinație între un parteneriat, care este un acord de afaceri simplu între doi sau mai mulți proprietari și o corporație, care are anumite protecții de răspundere.

Există multe afaceri mari înregistrate ca fiind societăți cu răspundere limitată. De exemplu, Alphabet, compania-mamă a Google, este un SRL, la fel ca PepsiCo Inc., Exxon Mobil Corp. și Johnson & Johnson.

De asemenea, sunt și afaceri mici de familei sau cu un proprietar unic. Multe cabinete medicale sunt înregistrate ca societăți cu răspundere limitată. Acest lucru ajută la protejarea medicilor individuali de răspunderea personală pentru acuzațiile de malpraxis.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot