Cum se șterge istoricul Google?

10.02.2020
Cum se șterge istoricul Google?

Google este cel mai mare motor de căutare din lume. Gigantul american citește comportamentul tău pe internet și știe la ce te uiți, ce îți place și ce nu.

Din momentul în care ți-ai făcut un cont pe Google și te-ai autentificat în browser tău favorit motorul de căutare înregistrează tot ceea ce faci tu pe internet. Google vede, astfel, la ce știri te uiți, ce videoclipuri privești sau ce cuvinte cheie tastezi în căutări. Astfel, gigantul american folosește aceste informații pentru personalizarea reclamelor pe care le vezi pe internet și a conținutului care îți este sugerat în Google News, YouTube și nu numai.

Dacă ești o persoană discretă, care ține la protecția datelor personale, Google îți pune la dispoziție o modalitate prin care să ștergi tot istoricul tău.

Îți prezint mai jos trei pași simpli prin care să devii invizibil:

Ce se întâmplă dacă vei căuta 241543903 în Google Images?

Google Images are o relație aparte cu numărul 241543903. Oricine va tasta 241543903 pe Google Images va putea vedea zeci de fotografii cu oameni care își au capul în congelatoare. Ciudat, nu-i așa? Care este explicația?

Se pare că povestea cu numărul 241543903 a pornit în anul 2009 când artistul David Horvitz, din New York, a postat o fotografie, cu capul în congelator, intitulată 241543903. Imaginea cu pricina a fost postată de David Horvitz pe contul său de Flickr.

Întrebat într-un interviu de unde vine numărul 241543903, Horvitz a explicat că ideea ia venit după ce i-a sugerat unui prieten de-al său care era bolnav să încerce să-și pună capul într-un congelator. Bine, bine, dar numărul? Numărul 241543903 provine dintr-o combinație între numărul de serie al frigiderului lui Horvitz și codurile de bare de pe o pungă de păstăi și un pachet de tăiței congelați.

Deci, începând cu anul 2009, tot mai mulți internauți s-au pozat cu capul în frigider. Și au denumit pozele simplu: 241543903. Iată de ce motorul de căutare Google Images afișează aceste poze.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot