Ce înseamnă rocadă politică?

06.03.2023
Ce înseamnă rocadă politică?

Politica este un domeniu fără de care statul nu ar putea funcționa. Democrația însăși înseamnă ca politicul să fie implicat pentru a schimba în bine (nr. de preferat) societatea. În România, politica este un domeniu cheie, în care este nevoie constant de implicare. Curând, una dintre cele mai mari mișcări politice din ultimii ani va fi rocada politică. Ce înseamnă rocada politică de care se va lovi România în anul 2023?

Se face rocada politică PSD-PNL în 2023?

politică

Partidul Social Democrat și Partidul Național Liber sunt cele mai mari grupuri politice din România. Cu toate acestea, ultimele alegeri locale au arătat că sprijinul pe care aleșii îl aleg de la oameni este din ce în ce mai mic. Slaba dezvoltare a țării, corupția și politicile defectuoase pe care liderii politici le-au luat în ultimii ani s-au răsfrânt în încrederea votanzilor.

Pentru a putea guverna într-o țară care a fost lovită de criza sanitară, criza economică de la începerea războiului de la graniță, aleșii au luat o soluție unică. Cele două mari partide și-au unit forțele politice pentru a guverna periodic.

Potrivit acordului luat în 2023, trebuie să se facă rocada guvernării în luna mai a anului 2023. Mai exact, protocolul prevede ca primul candidat în funcția de Prim-Ministru, Nicolae Ciucă, va avea mandat până în mai 2023, iar cel de-al doilea candidat, din partea PSD, până la alegerile din 2023.

Deși numeroase scandaluri au avut loc între partide de la debutul unirii, liderii ambelor partide sunt încrezători în viitor.

„Va avea loc acest schimb de prim-miniștri. Presupun că la începutul lunii mai vom veni cu un program de guvernare. Premierul Nicolae Ciucă este un om de onoare. E militar și general și sunt ferm convins că nu sunt probleme.” a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Cum va arăta România după rocadă?

Imediat după ce portofoliile de la Guvern se vor schimba va începe o eră în care România este guvernată din nou de PSD. De data aceasta, PSD este în alianță cu PNL. Acesta este un ultim avânt spre a scoate țara din problemele politice și economice.

Concret, după ce PSD își va alege prim-ministrul, va începe un amplu plan în care vor fi aleși noii miniștrii iar bugetele vor fi din nou împărțite după noi analize consultative. Anul 2023 este unul foarte important din punct de vedere politic, pentru că este premergător unui an cu ciclu electorat. În 2023 vor avea loc 4 runde de alegeri. Locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Astfel că, în 2024, noi lideri politici pot apărea.

Foto: G4media.ro & Hotnews.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising