Ce înseamnă demipensiune? Avantajele unui pachet cu demipensiune

17.03.2021
Ce înseamnă demipensiune? Avantajele unui pachet cu demipensiune

Având atât de multe baze de consiliere disponibile cu pachetele de vacanță, este important să înțelegem exact ce alegem. Vacanțele cu demipensiune sunt o opțiune care poate provoca confuzie.

Suntem în al doilea an de pandemie, însă pentru mulți dintre noi acest lucru nu reprezintă un impediment în a-și planifica vacanțele. Fie că este vorba de o vacanță plănuită în țară sau peste hotare, una dintre cele mai bune părți ale unui sejur este să nu fii nevoit să gătești sau să speli vasele după aceea.

Ce este o vacanță cu demipensiune?

Regimul de demipensiune înseamnă că sunt incluse cazarea, micul dejun și o altă masă, de obicei cina. Băuturile nu fac parte din prețul pe care îl plătim, dar de obicei nu ni se va refuza un pahar de suc de portocale sau cafea la micul dejun dacă optăm pentru acest pachet.

În stațiunile mai mari, micul dejun și cina sunt, în general, servite în stil bufet suedez pentru un serviciu mai rapid și o atmosferă relaxată. Hotelurile mai mici oferă adesea un serviciu mai personalizat prin intermediul mesei à la carte.

Care sunt avantajele rezervării unui astfel de pachet?

Flexibilitate. Pachetele cu demipensiune ne permit libertatea de a explora destinația aleasă și de a lua masa în restaurantele din tot orașul. Dacă optăm pentru o vacanță într-un loc cunoscut pentru mâncarea sa, cum ar fi Grecia, Turcia, Spania sau Italia, demipensiunea înseamnă că putem degusta o parte din bucătăria locală fără a pierde mesele pe care le-am plătit deja.

Accesibilitate. Vremea caldă ne poate reduce pofta de mâncare, astfel că ne vom dori să mâncăm mai puțin sau să alegem alimente diferite decât facem de obicei acasă. Rezervarea pensiunii complete ne poate obliga să mâncăm mai mult decât vrem, doar pentru a justifica plata vacanței, dar lăsând o masă flexibilă pe zi înseamnă că putem găsi un restaurant nou pentru prânz și, dacă nu, o gustare mică poate fi tot ce avem nevoie.

Masă cu copii. Părinții vor fi de acord că așezarea într-o sală de mese cu copii obosiți și agitați nu este ideea nimănui să de relaxare. Rezervarea cazării cu pachet demipensiune elimină stresul de a participa la mese și de a-i determina pe copii să-și termine mâncarea, dar le permite, de asemenea, părinților să se concentreze pe rezervarea de excursii și activități de zi.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot