Ce înseamnă dacă ziua ta de naștere este „între” zodii?

30.11.2021
Ce înseamnă dacă ziua ta de naștere este „între” zodii?

Potrivit astrologiei, în funcție de ziua de naștere, oamenii se încadrează într-o cuspidă zodiacală. Aceștia sunt în multe privințe ca o dublură, având trăsăturile a două semne individuale în personalitatea lor.

Acesta este unul dintre motivele pentru care o persoană poate simți că descrierile obișnuite pe care le citesc despre zodia sa nu se potrivesc caracterului său.

Ce înseamnă dacă ziua ta de naștere cade într-o „cuspidă” zodiacală?

Pentru început, potrivit dexonline.ro, o cuspidă este o formație anatomică terminată printr-un vârf ascuțit. În astrologie, acest termen se referă la semnele solare și, prin urmare, la natura dominantă a unei persoane a cărei zi de naștere cade pe vârf, un punct de tranziție între două stări, cu aproximativ două sau trei zile înainte și după schimbarea dintre două semne zodiacale. Un om născut pe un cuspid, s-ar putea să aibă trăsături extrase din energiile fiecărui semn zodiacal în care se află ziua sa de naștere.

De exemplu, dacă s-a născut pe cuspida Vărsător-Capricorn, este posibil să aibă din punct de vedere tehnic un semn al Soarelui în Vărsător, dar să aibă mai multe trăsături de personalitate din Capricorn.

În loc să se nască din punct de vedere tehnic sub două semne, oamenii născuți pe un cuspid zodiacal sunt indivizi unici a căror dată de naștere aduce împreună energia și trăsăturile a două semne distincte, creând o personalitate astrologică separată, cu calități amestecate. Poate exista un cuspid doar dacă ambele semne s-au suprapus în timpul zilei în care s-a născut o persoană.

De exemplu, semnele zodiacale Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie) și Pești (19 februarie – 20 martie) se suprapun între 15 februarie și 21 februarie, provocând un cuspid. Deci, dacă Soarele se muta din Vărsător în Casa a XII-a unde se află Peștii de ziua de naștere a unei persoane, aceasta s-a născut pe cuspidul Vărsător-Pești.

De ce spun unii astrologi că nu există un cuspid zodiacal?

„Planetele sunt fie într-un semn, fie într-un alt semn. Tot ceea ce este un cuspid este un termen pentru a descrie situația la sfârșitul sau la începutul unui semn”, explică astrologul Maryn Altman, potrivit yourtango.com.

„Nu există gradient, nici amestecare, nici amestecare în jurul cuspidelor”, continuă ea. „Cu ce ​​înțelegere, este important să rețineți că nu sunteți un singur semn, sunteți o întreagă diagramă natală.”

Cuspidiile zodiacale pot fi confuze, dar asta nu este neapărat un lucru rău. Deținerea punctelor forte și a punctelor slabe a două semne poate fi o binecuvântare și o povară. Nu numai că moștenim aspectele pozitive ale fiecăruia, ci și cele negative. Toate acestea deschid o lume de posibilități.

De unde știi dacă te-ai născut pe un cuspid zodiacal?

Dacă te-ai născut între 16 ianuarie și 22 ianuarie atunci ești un cuspid Capricorn-Varsător. Te afli între una dintre zodiile unice și cele mai convenționale. În funcție de starea ta de spirit, poți fi extrovertit sau izolat. Ambiția și capacitatea ta de a gândi într-o manieră abstractă te ajută să vezi imaginea de ansamblu a obiectivelor tale.

Dacă te-ai născut între 15 februarie și 21 februarie, atunci ești un cuspid Vărsător-Pești. Acest cuspid îți scoate în evidență sensibilitatea. Cu introspecția Vărsătorului și natura artistică a Peștilor, ești ca un artist trist. Simți compasiune pentru umanitate și vrei ca lumea să fie un loc mult mai bun decât este.

Dacă te-ai născut între 17 și 23 martie, atunci ești un cuspid Pești-Berbec. Dacă faci parte din acest cuspid, compasiunea și puterea ta te vor ajuta să-ți atingi cu ușurință obiectivele fără a călca pe degetele nimănui în acest proces. De fapt, obiectivele tale probabil îi ajută pe alții mai mult decât te ajută pe tine însuți! Cu toate acestea, nerăbdarea ta poate fi puțin descurajantă. Lucrează să fii puțin mai răbdător și argumentele tale ar putea merge mult mai lin.

Dacă te-ai născut între 16 aprilie și 22 aprilie, atunci ești un cuspid Berbec-Taur. Ești unul dintre cele mai puternice semne cuspid. Aveți neînfricarea unui Berbec și puterea unui Taur, făcându-vă un lider puternic și formidabil. Puteți face lucrurile într-o clipă și, atâta timp cât nu există alți cuspizi Berbec-Taur în jur, nu ar trebui să existe probleme.

Dacă te-ai născut între 17 mai și 23 mai, atunci ești un cuspid Taur-Gemeni. Farmecul unui Gemeni și puterea unui Taur. Te potrivești cu prietenii și nu știi ce este o pauză când vine vorba de a termina munca. Emoțiile tale nu îți stau în calea muncii pentru că știi că te vei distra mult mai mult odată ce ai terminat în sfârșit.

Dacă te-ai născut între 17 iunie și 23 iunie, atunci ești un cuspid Gemeni-Rac. A fi parte a acestui semn zodiacal înseamnă că ești simbolul unui partener grozav. Poți fi un cuceritor și un inimos atunci când ești singur, și devotat și grijuliu ori de câte ori intri într-o relație.

Cu toate acestea, atunci când nu ai pe cineva pe care să iubești și de care să ai grijă, poți deveni puțin capricios, ceea ce poate împiedica cavalerul tău în armură strălucitoare să-ți ofere ceea ce îți dorești.

Dacă te-ai născut între 19 iulie și 25 iulie, atunci ești un cuspid Rac-Leu. Acest cuspid aduce la viață conceptul de dramă cu sensibilitatea Racului și natura dramatică a Leului. Micile probleme pot deveni mari afaceri pentru tine, dar și succesele minore pot fi motiv de sărbătoare.

Viața pentru tine este fie o petrecere, fie o noapte singuratică mâncând aluat de prăjituri în pijamale, metaforic. Desigur, poți găsi armonie în tine, dar ce este fericirea fără să te simți puțin trist?

Dacă te-ai născut între 19 august și 25 august, atunci ești o cuspidă Leu-Fecioară. Sunteți liderul de bază, politicianul „în primul rând oamenii” și șeful tribului dvs. Deoarece Fecioarele sunt cu picioarele pe pământ, iar Leii pot fi comandanți, acest lucru face un lider cu picioarele pe pământ. Ești partenerul perfect pentru o afacere sau orice tip de relație.

Dacă te-ai născut între 19 și 25 septembrie, atunci ești o cuspidă Fecioară-Balanță. Îți păstrezi în continuare nehotărârea din jumătatea ta din Balanță, iar natura închisă a Fecioarei poate face să găsești pe cineva cu care să te relaxezi. Dar poți fi foarte atent datorită naturii analitice a Fecioarei și a naturii grijulii a Balanței și știi de ce are nevoie partenerul tău fără ca acesta să spună nimic.

Dacă te-ai născut între 19 octombrie și 25 octombrie, atunci ești o cuspidă Balanță-Scorpion. De obicei, nehotărârea Balanței te-ar împiedica să iei decizii rapid, dar datorită jumătății tale Scorpion și capacității Scorpionului de a fi precis, acest lucru îl anulează. Farmecul Balanței este încă prezent în acest cuspid, dar natura cinică a Scorpionului vine împreună cu el.

Dacă te-ai născut între 18 noiembrie și 24 noiembrie atunci ești o cuspidă Scorpion-Săgetător. Acesta este vârful revoluției. Motivația din Săgetător și intensitatea Scorpionului îți poate oferi puterea de a realiza orice. Nu îți veți reduce pe jumătate munca pentru că depui 110% efort în sarcini și în modul în care faci lucrurile.

Dacă te-ai născut între 18 și 24 decembrie, atunci ești o cuspidă Săgetător-Capricorn. Când îți stabilești un obiectiv sau realizezi un vis, te așezi și plănuiești fiecare pas pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Esti cel mai bun planificator, iar optimismul tău din jumătatea ta de Săgetator te ajută să îți ofere acel impuls pentru a nu renunța, chiar și atunci când totul pare pierdut. Întotdeauna vei pune cel mai bun picior înainte.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot