Ce face astăzi „Mowgli”, băiatul găsit într-o pădure din România?

14.07.2021
Ce face astăzi „Mowgli”, băiatul găsit într-o pădure din România?

De foarte multe ori viața bate filmul, iar Traian Căldărar a dovedit acest lucru. Băiatul, numit Mowgli de presă, a reușit să supraviețuiască de unul singur, fiind abandonat de părinți şi găsit într-o cutie de carton, într-o pădure din Transilvania, de un cioban. Se întâmpla în urmă cu aproape 20 de ani. 

Viața lui Mowgli de România

În februarie 2002, Ioan Manolescu, un cioban din România, a trebuit să meargă printr-o pădure când mașina i s-a defectat. Pe drum a dat peste o cutie mare de carton și a găsit un băiețel înăuntru. Copilul era dezbrăcat, subnutrit și părea să aibă aproximativ 3 sau 4 ani. Ioan a sunat la poliție, iar micuțul a fost dus de urgență la spital. La început, acesta nu putea să vorbească, mârâia precum un câine și mergea ca un animal, pe patru picioare. La scurt timp, o tânără de 23 de ani, pe nume Lina Căldărar a venit la spital, după ce a văzut la televizor știrile cu băiețelul, și a mărturisit că este fiul ei. Femeia a intrat în cameră, moment în care băiețelul a rostit primele sale cuvinte: „Mama Lina”.

Tânăra mămică a spus că băiatul se numește Traian și că are de fapt 7 ani. Lina fugise de soțul ei abuziv cu 3 ani mai devreme, lăsându-l în urmă pe copilul ei pentru că bărbatul acesteia nu-i permitea să-l ia. Drept urmare, Traian Căldărar a fugit de acasă și nu a mai fost văzut de atunci. Medicii și psihologii au spus că băiatul nu ar fi putut supraviețui singur, în pădure, timp de 3 ani. Modul său de mers pe jos ca un cimpanzeu, felul în care și-a adulmecat hrana înainte să o mănânce și faptul că mârâia dacă cineva se apropia de el în timp ce mânca denotă ipoteza că ar fi fost adoptat de câinii vagabonzi de prin pădurile transilvănene. Traian a fost tratat pentru malnutriție și rahitism și, de atunci, a urmat școala și este, după toate rapoartele, un copil normal în prezent.

„Mowgli de România” nu mai vrea să audă de familia sa

Traian Căldărar s-a născut în Polonia, unde părinții săi se aflau la cerșit. Micuțul a avut o viață grea, iar cei care i-au dat viaţă îl trimiteau să cerșească pe stradă în Brașov și București, iar dacă se opunea era luat la bătaie. Cu toate acestea, după ce a fost găsit de cioban în pădure și s-a însănătoșit, micuțul a fost trimis la părinții săi, Traian Ciurar şi Lina Căldărar, în localitatea Viştea. Primăria a observat că micuțul nu era îngrijit cum trebuie și, drept urmare, a anunțat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC). Astfel, „Mowgli de România” a fost mutat pentru un centru specializat.

În primele zile mânca foarte mult, probabil din cauză că nu a fost hrănit corespunzător. Cu toate acestea era comunicativ. Suferă însă de tulburări de comportament. Are o deficienţă mental medie, însă evoluţia lui a fost foarte bună. A învăţat să scrie şi să citească şi este extrem de comunicativ, a spus medicul şi coordonatorul Centrului „Floare de Colţ”, dr. Cornelia Radocea, pentru Adevarul.ro.

În ceea ce privește viața de acasă, Traian nu mai vrea să revină în vechea locație. Familia a uitat de el și viceversa, iar singurele ființe de care își amintește cu plăcere sunt animalele cu care dormea în grajd.

Când stăteam acasă aveam cai şi porci. Aveam doi cai, pe Zora şi Alina şi mi-e dor de ei. Eu eram cel care le dădeam de mâncare atunci când eram acasă. Însă tot mai bine este aici unde sunt acum. Îmi place să învăţ, să citesc şi să joc fotbal cu copii. Îmi place şi să pictez şi chiar am participat la o competiţie pe plan local, a mărturisit Traian pentru sursa citată mai sus.

În prezent, Traian Căldărar are 26 de ani și duce o viață cât se poate de normală, având în vedere experiența tragică prin care a trecut când era copil.

Foto: jurnalmm.ro și buicabelciucristian.wordpress.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot