Ce este un metrosexual? Cum recunoști un metrosexual?

25.08.2020
Ce este un metrosexual? Cum recunoști un metrosexual?

Metrosexualitatea este un termen care se referă la bărbații ce dau o atenție sporită înfățișării lor. Cuvântul „metrosexual” a fost folosit pentru prima dată de jurnalistul britanic Mark Simpson și făcea referire la sexul puternic care era pasionat de modă și felul cum arată.

Ce este un metrosexual?

Metrosexualitatea a luat avânt între anii 1990 și 2000, împotrivându-se bărbatului tipic și stereotipurilor despre acesta. În ultima vreme, tot mai mulți bărbați sunt atenți la felul cum se îmbracă și cum arată. Ba mai mult, sunt mulți indivizi care au început să frecventeze saloanele de Spa, precum și cele de manichiură și pedichiură.

Dacă acum câteva decenii, masculinitatea adevărată era asociată cu curaj, cu corectitudine, cu loialitate, cu fermitate, cu responsabilitate, la ora asta, masculinitatea adevărată nu știu dacă mai există. Suntem într-o epocă post orice”, a declarat pentru Digi24 Mugur Ciumăgeanu, psihoterapeut.

Un metrosexual are o altă orientare sexuală?

Trebuie specificat din capul locului că metrosexualitatea nu are nimic de a face cu orientarea sexuală. Așa cum spuneam mai sus, termenul se referă la bărbații care dau o atenție sporită aspectului lor fizic și sunt pasionați de ultimele trenduri în domeniul modei. Termenul „metrosexual” este format din cuvintele „metro”, de la cuvântul „metropolitan” (urban) și „sexual”.

Cu toate că termenul se aseamănă cu „homosexual”, „bisexual” și „heterosexual”, care desemnează orientarea sexuală a unei persoane, cuvântul metrosexual nu are nicio legătură cu dorințele și pasiunile carnale ale unui individ.

Un metrosexual investește majoritatea banilor în aspectul său fizic. Haine de ultima generație, tunsoare la modă, manichiură și pedichiură făcută, toate pentru a da senzația unui individ cool.

Practic, hotărâm să pescuim acele opinii care ne confirmă nouă părerea proprie despre masculinitate și așa ajungem la unul din conceptele-cheie care este legat de metrosexualitate, de altfel, care este cel de narcisism. Într-o societate care nu are niște jaloane față de care să te revolți sau față de care să ai o raportare pozitivă, să devină modele, aruncă jaloanele și reperele și standardele în interiorul individului, în forul lui interior, a adăugat pentru sursa citată mai sus Mugur Ciumăgeanu.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot