Cine a fost scriitorul care mergea la SPA-uri pentru nudiști dar nu se dezbrăca complet?

03.04.2020
Cine a fost scriitorul care mergea la SPA-uri pentru nudiști dar nu se dezbrăca complet?

Scriitorii au fost și vor fi printre cei mai comentați oameni. Viața lor intimă a fost o adevărată enigmă pentru cei care le citeau operele. Și pentru că aveau acces la o viață diferită de a „muritorilor de rând”, autorii ascundeau diferite obiceiuri, unele dintre ele mai puțin ortodoxe.

Unul dintre cei mai celebri scriitori europeni a fost Franz Kafka, un scriitor de limbă germană, evreu originar din Praga. Acesta a fost un reprezentant de seamă al expresionismului și suprarealismului.

Chiar dacă a murit la numai 40 de ani, Kafka și-a trăit viața din plin. Autorul unor romane celebre precum „Procesul”, „Castelul” sau „America”, Kafka avea o pasiune din a merge la spa-urile dedicate nudiștilor.

„Franz Kafka a făcut numeroase vizite la un spa pentru nudiști, dar a refuzat de fiecare dată să renunțe la pantaloni. Ceilalți oaspeți se refereau la el ca la ‘bărbatul în slip’, se specifică în lucrarea „Viața secretă a marilor scriitori” semnată de Robert Schnakenberg.

Kafka era totodată un client obișnuit al bordelurilor din Praga și s-a bucurat de un număr impresionant de aventuri de-o noapte cu chelnerițe, barmanițe și vânzătoare.

De ce scria Kafka doar noaptea?

Pentru că locuia într-un apartament mic, Kafka era nevoit să scrie noaptea. Se spune că începea la ora 23:00 și termina abia spre 6 dimineața. „Timpul e scurt, puterea mea e limitată, biroul e o oroare, apartamentul e zgomotos, iar dacă o viaţă plăcută nu e posibilă, atunci trebuie să te descurci prin manevre subtile”, nota Franz Kafka într-o scrisoare.

Ce și-a dorit Kafka înainte de moarte?

Înainte de moarte, Kafka i-a lăsat prietenului său Max Brod o scrisoare în care-l ruga să-i ardă toate scrierile, cu următoarele excepții: „Verdictul”, Fochistul”, „Metamorfoza”, „Colonia penitenciară”, „Un medic de țară”.

Din fericire, Brod n-a ținut cont de dorința lui Kafka, ocupându-se, mai târziu, de publicarea romanelor „Procesul”, „America” și „Castelul” care l-au făcut pe Kafka cunoscut la nivel mondial.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot