Ce este Spotify? Se pot descărca melodii de pe Spotify?

03.03.2021
Ce este Spotify? Se pot descărca melodii de pe Spotify?

Spotify este un serviciu de streaming de muzică digitală care oferă acces la milioane de melodii, podcast-uri și videoclipuri de la artiști din întreaga lume. Se poate accesa gratuit conținutul prin simpla înscriere utilizând o adresă de e-mail sau prin contul de Facebook.

Se poate face și un abonament Spotify Premium sau se poate accesa versiunea gratuită, care are reclame, la fel ca posturile de radio spre deosebire de varianta premium. Versiunea gratuită a Spotify poate fi accesată pe computer, laptop și telefon mobil, dar serviciul complet necesită un abonament Spotify Premium.

Ce este Spotify? Se pot descărca melodii de pe Spotify?

Cu varianta Premium se poate seta muzica să fie disponibilă „offline”, dar nu este același lucru cu descărcarea de muzică în sens tradițional. De exemplu, nu se poate „păcăli” sistemul descărcând un album, apoi să anulezi abonamentul. Mai mult de atât, melodiile nu se pot decărca astfel încât să se poată transpune pe un CD sau pentru a le copia pe alte dispozitive.

Ideea modului offline al Spotify este de a permite să accesul la muzica preferată atunci când nu mai există suficiente date mobile sau în călătoriile unde accesul la internet ar lipsi. Spotify Premium oferă până la 10.000 de melodii disponibile pentru a le asculta offline pe cinci dispozitive diferite.

Câte date utilizează Spotify?

Cantitatea de date pe care aplicația o folosește depinde de calitatea de streaming aleasă. O oră de redare a muzicii va folosi aproximativ 50 MB de date atunci când calitatea este setată la „normal”. La o calitate normală, se pot reda aproximativ 24 de ore de muzică pentru aproximativ 1 GB de utilizare a datelor. La calitate înaltă, 1 GB va fi utilizat în mai puțin de 15 ore.

La o calitate extremă, se vor utiliza 1 GB de date în 7 ore. Mult mai multe date sunt utilizate la redarea videoclipurilor. Se poate verifica și modifica calitatea streamingului și descărcării melodiilor folosind datele mobile din setările de pe dispozitivul utilizat.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot