Ce este micropigmentarea sprâncenelor?

03.02.2023
Ce este micropigmentarea sprâncenelor?

Doamnele și domnișoarele au, în prezent, multiple modalități de a se face și mai frumoase. Printre acestea se numără și micropigmentarea sprâncenelor, care nu este altceva decât un machiaj semipermanent realizat în unități specializate.

În ziua de astăzi, foarte multe femei apelează la diferite metode cosmetice pentru a corecta anumite deficiențe fizice. Unele dintre acestea presupune și intervenția unor specialiști care pot îmbunătății anumite zone ale corpului permanent sau semipermanent.

De ce se apelează la micropigmentarea sprâncenelor?

Această procedură este foarte puțin dureroasă și presupune introducerea unor pigmenți cosmetici medicali, de culoarea sprâncenelor naturale, în straturile pielii. Trebuie precizat că micropigmentarea poate fi realizată fir cu fir, contur plin sau cu efect pudrat. Persoanele care apelează la această operațiune de înfrumusețare sunt, de obicei, cele care au mici deficiențe ale sprâncenelor sau cele care au obosit psihic să le tot penseze regulat și vor să scape de acest stres.

După o astfel de operațiune, persoana în cauză va avea un aspect fizic proaspăt și nu va mai fi nevoită să apeleze la machiaj sau creme iluminatoare. Din păcate, nu toată lumea poate să apeleze la acest proces de înfrumusețare facială. Persoanele care au interzis la micropigmentarea sprâncenelor sunt cele care suferă de următoarele afecțiuni:

Totodată, femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să apeleze la această procedură și nici cele care au efectuat o epilare chimică, în acest caz trebuind să aștepte minim trei zile pentru o micropigmentare.

Cum se face micropigmentarea sprâncenelor?

Micropigmentarea sprâncenelor se face în unități specializate și necesită un ac de unică folosință, ustensile sterilizate și pigmenți medicali, care în prealabil au fost testați antiseptic și alergenic. Procedura durează în jur de două ore și constă în două etape.

În prima parte persoana în cauză este informată despre ustensilele folosite și procedura care urmează, iar în cea de-a doua etapă se alege coloritul pigmenților, se trasează liniile sprâncenelor pentru a fi simetrice și se trece la procesul de micropigmentare. După această operațiune, sprâncenele vor avea un colorit cu aproximativ 40% mai închis decât este normal, însă după câteva zile ele vor reveni la starea obișnuită.

Specialiștii în domeniul cosmeticii recomandă ca după micropigmentarea sprâncenelor acestea să nu fie udate timp de aproximativ 7-10 zile de la procedură și să se aplice de două trei ori pe zi un balsam pe bază de ulei de cocos pentru a le hidrata. Totodată, trebuie evitată expunerea la Soare în următoarele 14 zile.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot