Ce este micropigmentarea sprâncenelor?

03.02.2023
Ce este micropigmentarea sprâncenelor?

Doamnele și domnișoarele au, în prezent, multiple modalități de a se face și mai frumoase. Printre acestea se numără și micropigmentarea sprâncenelor, care nu este altceva decât un machiaj semipermanent realizat în unități specializate.

În ziua de astăzi, foarte multe femei apelează la diferite metode cosmetice pentru a corecta anumite deficiențe fizice. Unele dintre acestea presupune și intervenția unor specialiști care pot îmbunătății anumite zone ale corpului permanent sau semipermanent.

De ce se apelează la micropigmentarea sprâncenelor?

Această procedură este foarte puțin dureroasă și presupune introducerea unor pigmenți cosmetici medicali, de culoarea sprâncenelor naturale, în straturile pielii. Trebuie precizat că micropigmentarea poate fi realizată fir cu fir, contur plin sau cu efect pudrat. Persoanele care apelează la această operațiune de înfrumusețare sunt, de obicei, cele care au mici deficiențe ale sprâncenelor sau cele care au obosit psihic să le tot penseze regulat și vor să scape de acest stres.

După o astfel de operațiune, persoana în cauză va avea un aspect fizic proaspăt și nu va mai fi nevoită să apeleze la machiaj sau creme iluminatoare. Din păcate, nu toată lumea poate să apeleze la acest proces de înfrumusețare facială. Persoanele care au interzis la micropigmentarea sprâncenelor sunt cele care suferă de următoarele afecțiuni:

Totodată, femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să apeleze la această procedură și nici cele care au efectuat o epilare chimică, în acest caz trebuind să aștepte minim trei zile pentru o micropigmentare.

Cum se face micropigmentarea sprâncenelor?

Micropigmentarea sprâncenelor se face în unități specializate și necesită un ac de unică folosință, ustensile sterilizate și pigmenți medicali, care în prealabil au fost testați antiseptic și alergenic. Procedura durează în jur de două ore și constă în două etape.

În prima parte persoana în cauză este informată despre ustensilele folosite și procedura care urmează, iar în cea de-a doua etapă se alege coloritul pigmenților, se trasează liniile sprâncenelor pentru a fi simetrice și se trece la procesul de micropigmentare. După această operațiune, sprâncenele vor avea un colorit cu aproximativ 40% mai închis decât este normal, însă după câteva zile ele vor reveni la starea obișnuită.

Specialiștii în domeniul cosmeticii recomandă ca după micropigmentarea sprâncenelor acestea să nu fie udate timp de aproximativ 7-10 zile de la procedură și să se aplice de două trei ori pe zi un balsam pe bază de ulei de cocos pentru a le hidrata. Totodată, trebuie evitată expunerea la Soare în următoarele 14 zile.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
Recomandări din presa de azi
Mihai Zmărăndescu și Remus de la Survivor România, bătaie ca-n filme! Și-au cărat pumni și...
Ce se întâmplă în corpul tău dacă adaugi chiar și puțin LAPTE în cafea. Experții...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Nicoleta Luciu a ajuns de nerecunoscut. Pare mai în vârstă cu 10 ani. Imaginea care...
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Europa e în ALERTĂ. Pericolul care amenință continentul e aproape. Locuitorii au fost avertizați
Amenzi de până la 10.000 de lei pentru români! Legea a fost deja promulgată
Vestea dimineții pentru toți șoferii din România, s-a schimbat Codul Rutier: rămâi fără permis 180...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Cu cine a fost înlocuită Corina Dănilă și unde s-a mutat emisiunea ei de pe...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising