Ce este Marele Alb? Totul despre rasa de porci

13.10.2021
Ce este Marele Alb? Totul despre rasa de porci

├Än lume exist─â peste 350 de specii de porci. Cresc─âtorii de porci ╚Ötiu c─â Marele Alb este una dintre cele mai des ├«nt├ólnite ┼či mai apreciate rase de porci la nivel mondial. Rasa Marele Alb este crescut─â pentru carne.

Rasa de porci Marele Alb ├«╚Öi are originile ├«n ╚Ť─ârile din Marea Britanie. Se pare c─â p─ârintele acestei rase de porci este cresc─âtorul Joseph Tuley cel care a ├«ncruci╚Öat porcine primitive de origine asiatic─â (importate din China), cu porcine din rasele de forma┼úie veche (rase romane) precum ┼či cu porcine din rasele Micul Alb ┼či Essex, care erau deja formate ├«n Anglia.

Rezultatul a fost un porc de talie mare care a fost prezentat ├«n premier─â ├«n anul 1851. Aceast─â ras─â a primit denumirea de York mare, dup─â comitatul ├«n care s-a format. Dup─â perfec┼úionarea rasei, ├«n anul 1868, s-a stabilit standardul rasei ┼či s-a schimbat denumirea din York ├«n Marele Alb, denumire care se p─âstreaz─â ╚Öi ast─âzi.

├Än spa╚Ťiul carpato-danubiano-pontic rasa Marele Alb a ap─ârut cu pu╚Ťin timp ├«nainte de anul 1900. Exemplarele de porc din rasa Marele Alb au lungimea corpului ├«ntre 150-160 cm, greutatea de 200-240 kg la exemplarele adulte. Totu╚Öi, au fost semnalate ╚Öi exemplare care au ajuns la 400-450 de kg. Exemplarele din rasa Marele Alb au pielea alb─â-rozalie ╚Öi sunt animale extrem de active, ├«n ciuda gabaritului.

Totodată, porcul din rasa Marele Alb este foarte prolific, de la o singură fătare rezultând până la 12 purcei.

ÔÇ×Clanul Marelui AlbÔÇŁ, reportaj Recorder

Recent, un reportaj recorder.ro cu denumirea ÔÇ×Clanul Marelui AlbÔÇŁ, a adunat sute de mii de vizualiz─âri ╚Öi mii de reac╚Ťii pe re╚Ťelele de socializare. ÔÇ×Marele AlbÔÇŁ este numit Patriarhul Daniel, cel mai puternic om din Biserica Ortodox─â Rom├ón─â, al c─ârui mandat a ├«nceput ├«n anul 2007.┬á Jurnali╚Ötii au ar─âtat felul ├«n care Biserica administreaz─â banii primi╚Ťi din fonduri publice dup─â bunul plac.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuv├ónt─âtoarele au fost ├«nzestrate cu calit─â╚Ťi fizice, a╚Öa cum este cazul leilor, papagalilor, p─âunilor sau leoparzilor. Exist─â animale mai pu╚Ťin frumoase care ├«╚Öi au locul bine... cite╚Öte tot
Care este cea mai veche ╚Ťar─â din Europa cu grani╚Ťele neschimbate? Uluitor! A r─âmas la fel din 1278!
Care este cea mai veche ╚Ťar─â din Europa cu grani╚Ťele neschimbate? Uluitor! A r─âmas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, grani╚Ťele statelor din Europa au fost ├«ntr-o continu─â schimbare. Nenum─âratele r─âzboaie purtate pe ÔÇ×B─âtr├ónul ContinentÔÇŁ au f─âcut ca frontierele dintre state s─â... cite╚Öte tot
Pizza Hut ╚Öi Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru to╚Ťi iubitorii de pizza
Pizza Hut ╚Öi Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru to╚Ťi iubitorii de pizza
De la inova╚Ťiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost ├«ntotdeauna create chiar ╚Öi pentru cele mai preten╚Ťioase gusturi, ajung├ónd ├«n scurt timp s─â fie pe placul tuturor.... cite╚Öte tot