Ce este implantul dentar? Implante sau implanturi?

23.01.2018
Ce este implantul dentar? Implante sau implanturi?

Implantul dentar a devenit o intervenție tot mai comună printre românii care, de voie, de nevoie, trec pragul unui cabinet stomatologic. În ultima perioadă, tot mai mult dintre români apelează la implant, ca o soluție de înlocuire a dinților pierduți. Deși prețul unui implant nu este deloc mic, mulți medici stomatologi garantează „șurubul” pe viață.

Ce este implantul dentar?

Conform definiției, implantul dentar este un dispozitiv realizat cel mai adesea din titan și este asemănător cu un șurub. Acesta se introduce în osul mandibular sau maxilar și are rolul de a ține loc de rădăcină și de a înlocui absența unuia sau a mai multor dinți. Conform specialiștilor, implantul se comportă și funcționează asemeni unui dinte natural.

„Decât” sau „doar”? Când folosim „decât” și când folosim „doar”?

Unele implanturi sunt garantate o viață, spre deosebire de protezele dentare ce trebuie schimbate la 5-7 ani. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunătăţeşte concret calitatea vieţii.

Doare implantul dentar?

Plasarea implantului se efectuează printr-o intervenţie chirurgicală nu foarte complicată. Mulți dintre pacienți compară durerea inserării unui implant cu cea a unei extracții. După ce șurubul se integrează în os, implantului i se va ataşa o altă piesă metalică numită bont protetic, deasupra căruia medicul poate plasa coroana.

Implante sau implanturi?

Odată cu apariția termenului de „implant”, mulți dintre români, chiar și medici, nu doar pacienți, i-au dat substantivului un plural neaoș și mioritic: „implante„. Ei bine, conform dicționarului, forma corectă a pluralului de la implant este „implanturi” și nicidecum „implante„.

Cât trebuie să fie tensiunea arterială?

Implant dentar
Astfel arată un implant dentar

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot