Ce este Grupul de la Craiova?

01.03.2023
Ce este Grupul de la Craiova?

Politica este una dintre cele mai importante ramuri ale unui stat. Cu ajutorul ei, țara funcționează în parametri normali. Sau, ar trebui să funcționeze. Oamenii politici sunt aleși de către popor. În România, politicul este reprezentat de președinte, guvern și ramurile inferioare. Diferite grupuri politice au fost create pentru a elimina birocrația. Ce este grupul de la Craiova despre care se tot vorbește în media autohtonă?

Ce este Grupul de la Craiova?

Craiova

Grupul de la Craiova este o alianță europeană a cărei membri sunt România, Bulgaria, Grecia și Serbia. Formatul s-a dorit să fie o copie a Grupului de la Visegrad, în care să fie promovate integritatea europeană pentru cooperare energetică, economică și transport.

A fost înființat în anul 2015 de către România și Bulgaria, iar ulterior au aderat Serbia și Grecia. Grupul și-a început existența la Craiova, de unde și numele.

Una dintre primele inițiative ale grupului după o întâlnire la Vidin, Bulgaria, a fost consolidarea rețetelor de telecomunicații din zonele de frontieră a statelor. Obiectivele principale ale grupului includ aderarea Serbiei la Uniunea Europeană și construirea unei autostrăzi directe între București, Sofia și Belgrad.

Ultima mare propunere a grupului a fost în anul 2018, când prim-ministrul Bulgariei, Boikov Borisov a declarat că prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras a propus oferta comună pentru Cupa Mondială FIFA 2030 de către Bulgaria, România, Serbia și Grecia.

Câte partide politice sunt în România?

Pentru a funcționa o țară democrată este nevoie de prezența unui număr de partide. După Revoluția din 1989, în România s-au perindat numeroase partide, în prezent numărul fiind unul exponențial, iar cele mai importante fiind cele două exemple clasice.

În prezent, cele mai importante partide politice din politica românească sunt:

Pe lângă acestea se mai numără alte partide cu un spectru politic slab, dar care sunt prezente în alegeri: Partidul Socialist Român, DEMOS, Partidul Noua Românie sau Partidul Ecologist.

Un partid care tinde să ridice privirea oamenilor este Partidul Socialist Român. Numele tinde să trezească emoții, mulți crezând că este vorba de fostul Partid Comunist. În anul 2010, partidul a decis schimbarea numelui în PCR, dar Tribunalul București a dispus că numele aceste nu poate fi preluat.

În mediul internațional, PSR este afiliat cu partidele socialiste, eurocomuniste și social-ecologiste. În plan local, partidul nu are putere, dar creează emoție pentru privitori.

Foto:

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Subiecte matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce au avut de rezolvat elevii și care este...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising