Ce este castrarea chimică și cum se aplică?

28.07.2019
Ce este castrarea chimică și cum se aplică?

Castrarea chimică. De fiecare dată când în mass-media apar cazuri de pedofili, se vorbește despre castrarea chimică. Totuși, ce este castrarea chimică și în ce fel au de suferit pedofilii sau violatorii care acceptă sau sunt obligați să accepte castrarea chimică?

Ce este castrarea chimică?

Înainte de toate, trebuie spus că termenul de castrare face referire la acțiunea de mutilare genitală care constă în acțiunea de extirpare a gonadelor. La bărbați, operația este denumită orhiectomie, iar la femei operația se numește ovarectomie.

Castrarea chimică sau pe cale medicamentoasă are loc prin administrarea de compuși chimici sau de hormoni. Astfel, în cazul castrării chimice, producerea testosteronului este oprită de injectarea unor hormoni sintetici.

În cele mai multe dintre cazuri, castrarea chimică se administrează violatorilor sau pedofililor, cu sau fără acordul acestora. Medicamentele pot fi injectate zilnic, săptămânal și lunar pentru restul vieții, iar schimbările în organismul celui care este castrat sunt evidente.

În primul rând, unui bărbat castrat îi scade apetitul sexual și castrarea provoacă, de cele mai multe ori, impotență. Din cauza fluctuației de hormoni, un castrat chimic poate acuza stări de oboseală și poate lua în greutate chiar și 30-40 de kilograme.

Tratamentul de castrare chimică are loc în secții specializate, în condiții de securitate, în regim spitalizat sau ambulatoriu.

În ce țări se aplică procesul de castrare chimică?

Printre statele în care se practică tratamentul de castrare chimică ca pedeapsă în cazul violatorilor se numără Australia, Marea Britanie, Franța, Danemarca, Estonia, Israel, Polonia și unele state din Statele Unite ale Americii (California, Florida, Georgia, Louisiana, Montana, Oregon, Texas și Wisconsin). Mai sunt și țări în care unii pedofili se oferă voluntari pentru a fi castrați. Unora dintre violatori li se reduce pedeapsa dacă acceptă să fie castrați.

Curiozități despre castrare:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot