Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

28.03.2023
Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

Orientul Mijlociu este o regiune a lumii care surprinde prin cultură, dar mai ales prin bucătărie. Foarte multe preparate și ingrediente au fost introduse pe meleaguri autohtone și au devenit uzuale. Unul dintre acestea este bulgurul. Ce este, cum arată și cum se gătește bulgurul?

Ce este și cum arată bulgurul?

bulgurul

Preparat de bază pentru multe zone din Orient, bulgurul a apărut surprinzător și în bucătăria românească modernă. Bulgurul este un produs din boabe de grâu. Acestea sunt înmuiate și pregătite la aburi. După uscare este măcinat la grade diferite de granulație.

Pentru că grâul este deja tratat cu aburi în timpul pregătirii, bulgurul are nevoie de foarte puțin timp de a sta în apă înainte a fi mâncat.

Acest ingredient este plin de nutrienți. Conține vitaminele B, E și minerale, precum calciu sau magneziu. Pentru că acesta are și gluten, nu se recomandă consumul persoanelor care au intoleranță la gluten.

Dacă este cumpărat direct din comerț, bulgurul este deja prefiert, iar gătirea lui este simplă și foarte rapidă. Este nevoie să fie lăsat la înmuiat în apă caldă timp de 20 de minute. În stare crudă, acesta trebuie să stea la înmuiat în apă rece timp de 8-10 ore.

Ce preparate poți face cu acest ingredient?

Bulgurul reprezintă un ingredient foarte ușor de folosit și este folosit în numeroase preparate culinare. Una dintre cele mai de succes rețete în care poate fi folosit bulgurul este salata tabbouleh. Poate fi utilizat însă și în preparate cu carne.

Ingrediente necesare:

Mod de preparare:

Se pune apă clocotită pentru bulgur cât să fie acoperit și este necesar să fie lăsat la înmuiat. După un anumit timp, volumul se dublează. În această perioadă, trebuie tocat pătrunjel și ceapa verde. Acestea trebuie puse într-un bol încăpător.

Se îndepărtează frunzele de mentă de pe tulpină, se toacă mărunt și se adaugă în bol alături de pătrunjel și ceapă. Se taie roșiile felii și ulterior cubulețe. La final se adaugă bulgurul înmuiat, uleiul de măsline, zeama de lămâie și sare. Poftă bună!

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Care sunt beneficiile traiului la țară?
Viața la oraș este una zbuciumată. Traficul intens, zgomotul puternic și ritmul alert al evenimentelor de zi cu zi au făcut ca foarte multe persoane să se mute la țară. Dacă înainte de... citește tot
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?
Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Tomatele sunt utilizate la tot felul de salate și mâncăruri, gustul lor inconfundabil dând savoare preparatelor culinare.... citește tot
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
De ce anvelopele noi au perii mici de cauciuc pe ele?
Toți cei care dețin o mașină au cumpărat, la un moment dat, anvelope noi și au putut observat că acestea au perii mici de cauciuc pe ele. Foarte multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă... citește tot
adplus-dvertising