Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

28.03.2023
Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

Orientul Mijlociu este o regiune a lumii care surprinde prin cultură, dar mai ales prin bucătărie. Foarte multe preparate și ingrediente au fost introduse pe meleaguri autohtone și au devenit uzuale. Unul dintre acestea este bulgurul. Ce este, cum arată și cum se gătește bulgurul?

Ce este și cum arată bulgurul?

bulgurul

Preparat de bază pentru multe zone din Orient, bulgurul a apărut surprinzător și în bucătăria românească modernă. Bulgurul este un produs din boabe de grâu. Acestea sunt înmuiate și pregătite la aburi. După uscare este măcinat la grade diferite de granulație.

Pentru că grâul este deja tratat cu aburi în timpul pregătirii, bulgurul are nevoie de foarte puțin timp de a sta în apă înainte a fi mâncat.

Acest ingredient este plin de nutrienți. Conține vitaminele B, E și minerale, precum calciu sau magneziu. Pentru că acesta are și gluten, nu se recomandă consumul persoanelor care au intoleranță la gluten.

Dacă este cumpărat direct din comerț, bulgurul este deja prefiert, iar gătirea lui este simplă și foarte rapidă. Este nevoie să fie lăsat la înmuiat în apă caldă timp de 20 de minute. În stare crudă, acesta trebuie să stea la înmuiat în apă rece timp de 8-10 ore.

Ce preparate poți face cu acest ingredient?

Bulgurul reprezintă un ingredient foarte ușor de folosit și este folosit în numeroase preparate culinare. Una dintre cele mai de succes rețete în care poate fi folosit bulgurul este salata tabbouleh. Poate fi utilizat însă și în preparate cu carne.

Ingrediente necesare:

Mod de preparare:

Se pune apă clocotită pentru bulgur cât să fie acoperit și este necesar să fie lăsat la înmuiat. După un anumit timp, volumul se dublează. În această perioadă, trebuie tocat pătrunjel și ceapa verde. Acestea trebuie puse într-un bol încăpător.

Se îndepărtează frunzele de mentă de pe tulpină, se toacă mărunt și se adaugă în bol alături de pătrunjel și ceapă. Se taie roșiile felii și ulterior cubulețe. La final se adaugă bulgurul înmuiat, uleiul de măsline, zeama de lămâie și sare. Poftă bună!

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot