Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

28.03.2023
Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

Orientul Mijlociu este o regiune a lumii care surprinde prin cultură, dar mai ales prin bucătărie. Foarte multe preparate și ingrediente au fost introduse pe meleaguri autohtone și au devenit uzuale. Unul dintre acestea este bulgurul. Ce este, cum arată și cum se gătește bulgurul?

Ce este și cum arată bulgurul?

bulgurul

Preparat de bază pentru multe zone din Orient, bulgurul a apărut surprinzător și în bucătăria românească modernă. Bulgurul este un produs din boabe de grâu. Acestea sunt înmuiate și pregătite la aburi. După uscare este măcinat la grade diferite de granulație.

Pentru că grâul este deja tratat cu aburi în timpul pregătirii, bulgurul are nevoie de foarte puțin timp de a sta în apă înainte a fi mâncat.

Acest ingredient este plin de nutrienți. Conține vitaminele B, E și minerale, precum calciu sau magneziu. Pentru că acesta are și gluten, nu se recomandă consumul persoanelor care au intoleranță la gluten.

Dacă este cumpărat direct din comerț, bulgurul este deja prefiert, iar gătirea lui este simplă și foarte rapidă. Este nevoie să fie lăsat la înmuiat în apă caldă timp de 20 de minute. În stare crudă, acesta trebuie să stea la înmuiat în apă rece timp de 8-10 ore.

Ce preparate poți face cu acest ingredient?

Bulgurul reprezintă un ingredient foarte ușor de folosit și este folosit în numeroase preparate culinare. Una dintre cele mai de succes rețete în care poate fi folosit bulgurul este salata tabbouleh. Poate fi utilizat însă și în preparate cu carne.

Ingrediente necesare:

Mod de preparare:

Se pune apă clocotită pentru bulgur cât să fie acoperit și este necesar să fie lăsat la înmuiat. După un anumit timp, volumul se dublează. În această perioadă, trebuie tocat pătrunjel și ceapa verde. Acestea trebuie puse într-un bol încăpător.

Se îndepărtează frunzele de mentă de pe tulpină, se toacă mărunt și se adaugă în bol alături de pătrunjel și ceapă. Se taie roșiile felii și ulterior cubulețe. La final se adaugă bulgurul înmuiat, uleiul de măsline, zeama de lămâie și sare. Poftă bună!

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul de GENIU! Când au fost românii cei mai deștepți din istorie? Cum le-au dat peste nas marilor imperii speculând un moment ISTORIC
Momentul de GENIU! Când au fost românii cei mai deștepți din istorie? Cum le-au dat peste nas marilor imperii speculând un moment ISTORIC
În ciuda faptului că a fost mai mereu sub dominare otomană, rusească sau austriacă, românii au fost un popor pașnic. Rareori au ieșit în evidență printr-un lucru fabulos. De departe cel... citește tot
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
„Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza, Cine te-a iubit? Câți au plâns nebuni pentru tine, Și câți au murit?”, sunt versurile uneia dintre cele mai celebre melodii românești care se numește... citește tot
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot