Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

28.03.2023
Ce este bulgurul? Cum se gătește bulgurul?

Orientul Mijlociu este o regiune a lumii care surprinde prin cultură, dar mai ales prin bucătărie. Foarte multe preparate și ingrediente au fost introduse pe meleaguri autohtone și au devenit uzuale. Unul dintre acestea este bulgurul. Ce este, cum arată și cum se gătește bulgurul?

Ce este și cum arată bulgurul?

bulgurul

Preparat de bază pentru multe zone din Orient, bulgurul a apărut surprinzător și în bucătăria românească modernă. Bulgurul este un produs din boabe de grâu. Acestea sunt înmuiate și pregătite la aburi. După uscare este măcinat la grade diferite de granulație.

Pentru că grâul este deja tratat cu aburi în timpul pregătirii, bulgurul are nevoie de foarte puțin timp de a sta în apă înainte a fi mâncat.

Acest ingredient este plin de nutrienți. Conține vitaminele B, E și minerale, precum calciu sau magneziu. Pentru că acesta are și gluten, nu se recomandă consumul persoanelor care au intoleranță la gluten.

Dacă este cumpărat direct din comerț, bulgurul este deja prefiert, iar gătirea lui este simplă și foarte rapidă. Este nevoie să fie lăsat la înmuiat în apă caldă timp de 20 de minute. În stare crudă, acesta trebuie să stea la înmuiat în apă rece timp de 8-10 ore.

Ce preparate poți face cu acest ingredient?

Bulgurul reprezintă un ingredient foarte ușor de folosit și este folosit în numeroase preparate culinare. Una dintre cele mai de succes rețete în care poate fi folosit bulgurul este salata tabbouleh. Poate fi utilizat însă și în preparate cu carne.

Ingrediente necesare:

Mod de preparare:

Se pune apă clocotită pentru bulgur cât să fie acoperit și este necesar să fie lăsat la înmuiat. După un anumit timp, volumul se dublează. În această perioadă, trebuie tocat pătrunjel și ceapa verde. Acestea trebuie puse într-un bol încăpător.

Se îndepărtează frunzele de mentă de pe tulpină, se toacă mărunt și se adaugă în bol alături de pătrunjel și ceapă. Se taie roșiile felii și ulterior cubulețe. La final se adaugă bulgurul înmuiat, uleiul de măsline, zeama de lămâie și sare. Poftă bună!

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce Israel trebuie „să facă ordine” în Orientul Mijlociu, deși nici măcar nu se învecinează cu Iran?
De ce Israel trebuie „să facă ordine” în Orientul Mijlociu, deși nici măcar nu se învecinează cu Iran?
Într-o regiune mereu tensionată așa cum este de zeci de ani Orientul Mijlociu, în care granițele fizice sunt rareori suficiente pentru a limita conflictele, Israelul se vede implicat într-un... citește tot
Revoluția AI open-source: Llama 3 și democratizarea inteligenței
Revoluția AI open-source: Llama 3 și democratizarea inteligenței
Într-o lume în care tehnologia avansează cu o viteză greu de anticipat, una dintre cele mai spectaculoase schimbări din ultimii ani vine din zona AI-ului open-source. Dacă în trecut modelele... citește tot
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din 1787 în valoare de 500.000 de dolari
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din ...
În lumea vinurilor, unele povești nu doar că uimesc — ele rămân întipărite în memoria colectivă ca lecții despre fragilitate, pasiune și, uneori, chiar de ironie a sorții. O astfel de... citește tot