Ce conțin crenvurștii? Din ce sunt făcuți crenvurștii?

05.11.2020
Ce conțin crenvurștii? Din ce sunt făcuți crenvurștii?

Ce conțin crenvurștii? Organismul uman este unul firav și funcționează pe bază de energie, produsă de alimentele pe care le mâncăm. Drept urmare, cu cât mâncarea pe care o consumă este mai sănătoasă cu atât și corpul uman este mai sănătos. Din nefericire, nu tot ceea ce se găsește pe piață face bine organismului. De aceea, specialiștii în sănătate atrag atenția oamenilor să cumpere produse cât mai naturale și cât mai puțin procesate.

Cât de sănătoși sunt crenvurștii?

Crenvurștii sunt preferați de majoritatea oamenilor, fiindcă au un preț mic și pot fi gătiți ușor. Aceștia sunt consumați, de obicei, fie la micul dejun, fie seara la cină. Trebuie știut faptul că, din nefericire, crenvuștii din porc sau din pui conțin, de obicei, doar 40% carne. Restul de compoziție nu este sănătoasă pentru organismul uman.

Teoretic crenvurștii ar trebui să conțină carne de calitate, însă practic aceștia au mai multe substanțe, printre care și unele cancerigene.

Ce conțin crenvurștii??

Crenvurştii sunt tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune şi carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele. Grăsimea din crenvurşti ne îngraşă şi creşte nivelul colesterolului. Crenvurştii mai conţin şi nitrit dar şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic şi dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. Totodată, conţin şi monoglutamat de sodiu, sau E621, substanţă care face mâncarea gustoasă, scrie adevarul.ro.

Cât de sănătoase sunt mezelurile?

Specialiști în sănătate recomandă oamenilor să renunțe la mezeluri. Toată carnea procesată conține substanțe mai mult sau mai puțin periculoase. Multe dintre aceste produse au foarte puțină carne în compoziție. Din păcate, crenvurștii intră la această categorie fapt care îi fac deosebit de periculoși pentru sănătatea umană.

Medicii nutriționiști recomandă ca oamenii să își facă în casă propriile mezeluri, în felul acesta putând să adauge produse naturale și sănătoase.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot