Câți soldați străini se află pe teritoriul României?

14.07.2023
Câți soldați străini se află pe teritoriul României?

România este un stat membru UE din 2007 și NATO din 2004. Acest lucru face să fim o țară protejată militar. La rândul său, România este obligată să participe la misiunile operative din cadrul Alianței. Câți soldați străini se află în țara noastră, în contextul războiului din Ucraina?

Câți soldați străini sunt staționați în România?

soldați

Din punct de vedere al conflictelor, România se află atât în mod direct, cât și indirect în război. În mod indirect pentru că participă la misiuni externe ale alianței NATO și în mod direct pentru că participă în războaiele de protecție din țările Irak sau Afghanistan. De la aderarea țării noastre în NATO până în prezent, nu a mai existat un conflict atât de aproape de graniță.

Războiul pornit ilegal de Rusia împotriva Ucrainei i-a făcut pe liderii Alianței Atlanticului de Nord să își unească puterile pentru a sprijini statul vecin. Importanța țărilor s-a modificat, astfel că Flancul de Est al Alianței a devenit mai important ca niciodată.

Flancul Estic este format din următoarele state: Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia. Acestea reprezintă ultimul zid de pază între ideile imperialiste ale Rusiei și cele democratice ale Europei.

După Polonia, România este a doua putere militară din regiune și cea care sprijină într-un mod important Ucraina. Din această cauză, mai multe unități militare din țările NATO au mutat pe termen nedeterminat soldați în România.

În prezent sunt staționați peste 5.000 de militari străini în baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Aceștia provin din țări precum Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda, Macedonia, Polonia, Portugalia, Italia și SUA.

Care este puterea militară a României?

În ultimii ani, România s-a dezvoltat din punct de vedere militar. Astfel că, armata română este a 11-a forță militară a Uniunii Europene și a 14-a din NATO. La nivel european, Italia a depășit Germania, reprezentând a doua putere militară a Uniunii Europene, după Franța.

Podiumul clasamentului mondial militar rămâne neschimbat în plin conflict, primele trei locuri fiind ocupate de Statele Unite, Rusia și China.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot