Câți soldați străini se află pe teritoriul României?

14.07.2023
Câți soldați străini se află pe teritoriul României?

România este un stat membru UE din 2007 și NATO din 2004. Acest lucru face să fim o țară protejată militar. La rândul său, România este obligată să participe la misiunile operative din cadrul Alianței. Câți soldați străini se află în țara noastră, în contextul războiului din Ucraina?

Câți soldați străini sunt staționați în România?

soldați

Din punct de vedere al conflictelor, România se află atât în mod direct, cât și indirect în război. În mod indirect pentru că participă la misiuni externe ale alianței NATO și în mod direct pentru că participă în războaiele de protecție din țările Irak sau Afghanistan. De la aderarea țării noastre în NATO până în prezent, nu a mai existat un conflict atât de aproape de graniță.

Războiul pornit ilegal de Rusia împotriva Ucrainei i-a făcut pe liderii Alianței Atlanticului de Nord să își unească puterile pentru a sprijini statul vecin. Importanța țărilor s-a modificat, astfel că Flancul de Est al Alianței a devenit mai important ca niciodată.

Flancul Estic este format din următoarele state: Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia. Acestea reprezintă ultimul zid de pază între ideile imperialiste ale Rusiei și cele democratice ale Europei.

După Polonia, România este a doua putere militară din regiune și cea care sprijină într-un mod important Ucraina. Din această cauză, mai multe unități militare din țările NATO au mutat pe termen nedeterminat soldați în România.

În prezent sunt staționați peste 5.000 de militari străini în baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Aceștia provin din țări precum Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda, Macedonia, Polonia, Portugalia, Italia și SUA.

Care este puterea militară a României?

În ultimii ani, România s-a dezvoltat din punct de vedere militar. Astfel că, armata română este a 11-a forță militară a Uniunii Europene și a 14-a din NATO. La nivel european, Italia a depășit Germania, reprezentând a doua putere militară a Uniunii Europene, după Franța.

Podiumul clasamentului mondial militar rămâne neschimbat în plin conflict, primele trei locuri fiind ocupate de Statele Unite, Rusia și China.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot