Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța?

20.06.2019
Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța?

Cimitirul Vesel de la Săpânța, situat în zona Maramureșului, este singurul de acest fel din întreaga lume. Cimitirul este faimos atât pentru crucile viu colorate, cât și pentru versurile amuzante de pe cruci. Totuși, cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța?

Cimitirului Vesel de la Săpânța a luat naștere în anul 1935 și fondatorul lui a fost Stan Ioan Pătraș un artist popular din zona Maramureșului, sculptor, poet și pictor. Cimitirul adăpostește astăzi peste 800 de morminte și, cine își dorește, poate avea un loc de veci aici.

Într-un material postat pe site-ul vice.com, ziariștii notau că la începutul anului 2019, un loc de veci în Cimitirul de la Săpânța costa între trei și cincii mii de lei, adică între 650 și 1.100 de euro.

„După câteva ture pe la magazinul de suveniruri din cimitir – unde găsești de la magneți și vederi până la icoane pe lemn și cruci în miniatură, toate vândute sub oblăduirea bisericii – și o incursiune scurtă la birtul satului, aflu de la localnici că un loc de veci costă de la trei la cinci mii de lei, în funcție de locație și de cât de urgentă e toată treaba. Asta în timp ce la celălalt cimitir din localitate, mai puțin celebru, locurile de veci sunt gratis, după cum mi-a spus popa un pic mai târziu”, scria ziaristul Mircea Barbu, care a adăugat: „Mai târziu, la pomană, preotul, cel la care trebuie să apelezi dacă vrei să cumperi un loc de veci în Cimitirul Vesel, mi-a spus că prețul ar fi mult mai mic, fără să-mi dea o cifră exactă”.

La acest preț se adaugă și prețul unei cruci tradiționale și a unui poet care să facă versurile ce vor descrie, ulterior, viața defunctului.

Cât costă un loc de veci în Cimitirul Bellu?

Cimitirul Bellu este, cu siguranță, unul dintre cele mai scumpe din România. Un cavou cu șase locuri pe Aleea Artiștilor poate să ajungă și la 50.000 de euro. Totuși, sunt și locuri de veci mai ieftine, situate mai departe de zona în care sunt înhumate celebrități, ale căror prețuri pornesc de la 3.000 de euro.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot