Care sunt părțile corpului ce vor dispărea în următorii ani?

04.02.2019
Care sunt părțile corpului ce vor dispărea în următorii ani?

Cum oamenii se află într-o continuă evoluție, adaptându-se mediului înconjurător, ne putem aștepta să vedem schimbări în structura evolutivă a organismului uman. Astfel de schimbări au început să fie deja observat în oameni care s-au născut fără dinți de minte, iar inutilitatea apendicelui este cunoscută de toată lumea.

Iată câteva părți ale corpului uman care vor dispărea în viitor, întrucât nu vor mai fi folosite.

Știai că sprâncenele protejează ochii de transpirație? Iar părul facial masculine poate juca un rol în atracția sexului opus? Dar, dincolo de cele două, odată cu încălzirea globală, părul de pe corp va deveni în totalitate inutil. În viitor, din ce în ce mai puțini oameni vor avea păr.

Părul de pe corp va dispărea

Există oameni care nu au astfel de mușchi extrinseci, dar cei care îi au își pot mișca urechea independent de cap. O astfel de abilitate ar putea fi utilă doar la vânătoare, când ai nevoie să auzi ce este în jurul tău.

Acești dinți erau folosiți pentru a sfărâma mâncarea pentru a fi digerată, dar, în prezent, avem tacâmurile care să facă asta. Majorității oamenilor nu le cresc niciodată astfel de dinți.

Există anumiți oameni cărora le cresc o coastă sau două în plus, în partea superioară a cutiei toracice. Cunoscută drept o anormalitate a corpului uman, aceasta apare în mai puțin de 1% din populația Pământului, iar, în viitor, aceasta va dispărea cu totul.

Un mușchi folosit în principal pentru escaladarea munților, acesta tinde să nu mai fie folosit la fel ca în trecut, întrucât oamenii nu mai sunt la fel de prezenți în astfel de medii ca înainte.

Nimeni nu cunoaște cu exactitate povestea din spatele apendicelui, dar există destul de multe teorii. În viitor, însă, acest organ nomad se estimează ca va dispărea din corpurile noastre. Și chiar din vocabular .

Circa 8% din populația omenirii are un set adițional de coaste sub cutia toracică. Este o parte din setul de coaste al primatelor, dar unii oameni încă prezintă așa ceva.

Oamenii se mută, încet, către un stil de mers centrat, rolul degetelor de la picioare devenind din ce în ce mai infim. Centrul nostru de gravitate este bazat în mijlocul organismelor noastre, iar cercetările arată că degetele de la picioare nu vor mai fi necesare pentru a ne ajuta să mergem sau să alergăm în viitor.

Coccisul este singura parte a corpului care a rămas dintr-o perioadă istorică în care oamenii aveau și alte părți adiacente care, de asemenea, au dispărut.

Coccisul va dispărea în următoarele sute de ani

Multe mamifere au o a treia pleoapă care îi ajută să își păstreze ochiul curat; oamenii au o versiune mai mica în colțul ochilor, dar este posibil ca aceasta să dispară în viitor, întrucât nu mai este folosită.

Toată lumea are a treia pleoapă

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising