Care sunt părțile corpului ce vor dispărea în următorii ani?

04.02.2019
Care sunt părțile corpului ce vor dispărea în următorii ani?

Cum oamenii se află într-o continuă evoluție, adaptându-se mediului înconjurător, ne putem aștepta să vedem schimbări în structura evolutivă a organismului uman. Astfel de schimbări au început să fie deja observat în oameni care s-au născut fără dinți de minte, iar inutilitatea apendicelui este cunoscută de toată lumea.

Iată câteva părți ale corpului uman care vor dispărea în viitor, întrucât nu vor mai fi folosite.

Știai că sprâncenele protejează ochii de transpirație? Iar părul facial masculine poate juca un rol în atracția sexului opus? Dar, dincolo de cele două, odată cu încălzirea globală, părul de pe corp va deveni în totalitate inutil. În viitor, din ce în ce mai puțini oameni vor avea păr.

Părul de pe corp va dispărea

Există oameni care nu au astfel de mușchi extrinseci, dar cei care îi au își pot mișca urechea independent de cap. O astfel de abilitate ar putea fi utilă doar la vânătoare, când ai nevoie să auzi ce este în jurul tău.

Acești dinți erau folosiți pentru a sfărâma mâncarea pentru a fi digerată, dar, în prezent, avem tacâmurile care să facă asta. Majorității oamenilor nu le cresc niciodată astfel de dinți.

Există anumiți oameni cărora le cresc o coastă sau două în plus, în partea superioară a cutiei toracice. Cunoscută drept o anormalitate a corpului uman, aceasta apare în mai puțin de 1% din populația Pământului, iar, în viitor, aceasta va dispărea cu totul.

Un mușchi folosit în principal pentru escaladarea munților, acesta tinde să nu mai fie folosit la fel ca în trecut, întrucât oamenii nu mai sunt la fel de prezenți în astfel de medii ca înainte.

Nimeni nu cunoaște cu exactitate povestea din spatele apendicelui, dar există destul de multe teorii. În viitor, însă, acest organ nomad se estimează ca va dispărea din corpurile noastre. Și chiar din vocabular .

Circa 8% din populația omenirii are un set adițional de coaste sub cutia toracică. Este o parte din setul de coaste al primatelor, dar unii oameni încă prezintă așa ceva.

Oamenii se mută, încet, către un stil de mers centrat, rolul degetelor de la picioare devenind din ce în ce mai infim. Centrul nostru de gravitate este bazat în mijlocul organismelor noastre, iar cercetările arată că degetele de la picioare nu vor mai fi necesare pentru a ne ajuta să mergem sau să alergăm în viitor.

Coccisul este singura parte a corpului care a rămas dintr-o perioadă istorică în care oamenii aveau și alte părți adiacente care, de asemenea, au dispărut.

Coccisul va dispărea în următoarele sute de ani

Multe mamifere au o a treia pleoapă care îi ajută să își păstreze ochiul curat; oamenii au o versiune mai mica în colțul ochilor, dar este posibil ca aceasta să dispară în viitor, întrucât nu mai este folosită.

Toată lumea are a treia pleoapă

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot