Care sunt cele mai periculoase țări din Europa?

02.03.2023
Care sunt cele mai periculoase țări din Europa?

Europa este un continent foarte diversificat atât din punct de vedere geografic, cât și cultural. Numeroasele țări care se găsesc în această parte a lumii vin cu tot felul de tradiții și obiceiuri locale. Astfel că ceea ce pentru unii poate părea o normalitate, pentru alții reprezintă o ciudățenie și chiar un risc. Cu toate acestea, există țări periculoase unde siguranța cetățeanului este pusă mai mereu la încercare.

Cele mai periculoase țări din Europa?

1. Turcia. În prezent, această țară este cea mai periculoasă din Europa, indicele de referință în acest caz ajungând la 150 de puncte. Turcia se clasează, astfel, între Venezuela și Coreea de Nord, iar criza refugiaților din 2019 și 2020 a adâncit și mai mult tensiunile sociale. Turcia a înregistrat, de asemenea, o creștere cu 8,3% a ratei încarcerării, de la 318 deținuți la 100.000 de persoane la 344. Politica internă dusă de președintele turc Recep Tayyip Erdogan nu face decât să mențină și mai mult nemulțumirea populației și clasarea țării pe primul loc la capitolul „state periculoase”

2. Kosovo. Acest stat nu și-a revenit niciodată cu adevărat după destrămarea Iugoslaviei. Țara se luptă din punct de vedere economic și ura față de Serbia este încă simțită peste tot. Războiul a lăsat multe mine și arme în țară, iar conflictele armate încă apar în mod regulat.

3. Bosnia și Herțegovina. Și această țară se luptă din punct de vedere economic. Mulți oameni au fugit în timpul și după război pentru o viață mai bună. Şomajul este mare, ceea ce se vede în numeroasele sate fantomă. Infracțiunile minore sunt la ordinea zilei, iar sfaturile de călătorie în această zonă sunt în general negative.

4. Muntenegru. Acest stat este vizitat din ce în ce mai mult de turiști, însă, în ultimii ani, au fost tot felul de probleme politice și tulburări sociale, ba chiar și câteva atacuri. Legăturile de prietenie cu Rusia sunt îngrijorătoare, dar, cu toate acestea, Muntenegru a avut o creștere a numărului de turiști în ultimii ani.

5. Franța. Această țară este una dintre cele mai vizitate din lume, cu toate că aici au loc tot felul de tensiuni sociale între diferitele grupuri etnice. Francezii au fost martori la niște evenimente groaznice, în ultimii ani, soldate cu zeci de morți, printre care: atacul terorist de la Charlie Hebdo, atentatul terorist de la Nice, din anul 2016, unde au murit 84 de persoane și multe altele. De aceea, această țară este una dintre cele mai periculoase de vizitat din Europa. Protestele uriașe și prelungite ale „vestelor galbene” i-au adus pe politicieni în genunchi și, în cele din urmă, armata a trebuit să intervină pentru a restabili pacea.

Următoarele cinci țări din Europa care sunt periculoase de vizitat au și ele tot felul de probleme economice și tensiuni sociale și politice. Așadar, potrivit datelor statistice sunt bine de evitat și Cipru, Macedonia de Nord, Grecia, Albania și Serbia, potrivit wereldreizigers.nl.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot