Care sunt cele mai periculoase locuri de muncă din lume?

05.08.2022
Care sunt cele mai periculoase locuri de muncă din lume?

Nu există locul de muncă perfect, însă joburile din întreaga lume sunt diverse și la nivele diferite de dificultate. Totuși, există anumite servicii care pot pune viața angajaților în pericol mai mult decât de obicei, iar în articolul acesta vom afla care sunt cele mai periculoase.

Sudor subacvatic

Din pricina pericolelor de a fi supus unor șocuri electrice, muncitorii trebuie să fie zilnic precauți la locul de muncă. Conform libertatea.ro, rata mortalității este de 15%, mai exact de 1.000 mai periculoasă decât în rândul forțelor de ordine.

Lucrător în construcții

Deși este o meserie des întâlnită, pericolele pândesc mereu printre constructori. Ei trebuie să lucreze la înălțime, cu materiale grele și în condiții meteo uneori nefavorabile. Rata de mortalitate este de 35% la 100.000 de lucrători și se află în continuă creștere,  potrivit revistadecariere.ro.

Pompier

Zilnic, pompierii aflați la post se expun nu doar flăcărilor care i-ar putea prinde într-o clădire, ci și gazelor nocive sau fumurilor înnecăcioase. Pe lângă toate acestea, ei trebuie să transporte și echipamente grele în timpul unei intervenții.

Cum descoperă pompierii sursa unui incendiu? De unde vine focul?
Pompierii se luptă periodic cu focul

Miner

De-a lungul timpului, au avut loc numeroase accidente de muncă în rândul minerilor deoarece ei sunt expuși multor pericole în mediul subteran. Minerii trebuie să facă față riscului unei alunecări de teren, incendii, explozii și, mai ales, substanțelor toxice. Anul, la nivel mondial, circa 12.000 de lucrători își pierd viața în urma accidentelor din mine.

Pescar

Pentru unii oameni, pescuitul este un hobby care-i ajută să se relaxeze după o săptămână lungă și obositoare. Pescarii profesioniști lucrează ore în șir, de cele mai multe ori fără pauze, în condiții nu tocmai ideale și cu pericole ce îi pândesc la tot pasul. Rata mortalității este de 117 pescari la 100.000, conform ratb.ro. Cauzele principale ale decesului sunt hipertermia sau înecul.

La finalul zilei, fiecare serviciu își provoacă angajații fie mental, fie fizic sau în ambele moduri. Cu măsurile de siguranță necesare aplicate zilnic, muncitorii pot avea parte de un mediu de lucru din care să plece mulțumiți de ei înșiși. Sau, măcar să plece acasă. Vii.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot