Care sunt cele mai periculoase locuri de muncă din lume?

05.08.2022
Care sunt cele mai periculoase locuri de muncă din lume?

Nu există locul de muncă perfect, însă joburile din întreaga lume sunt diverse și la nivele diferite de dificultate. Totuși, există anumite servicii care pot pune viața angajaților în pericol mai mult decât de obicei, iar în articolul acesta vom afla care sunt cele mai periculoase.

Sudor subacvatic

Din pricina pericolelor de a fi supus unor șocuri electrice, muncitorii trebuie să fie zilnic precauți la locul de muncă. Conform libertatea.ro, rata mortalității este de 15%, mai exact de 1.000 mai periculoasă decât în rândul forțelor de ordine.

Lucrător în construcții

Deși este o meserie des întâlnită, pericolele pândesc mereu printre constructori. Ei trebuie să lucreze la înălțime, cu materiale grele și în condiții meteo uneori nefavorabile. Rata de mortalitate este de 35% la 100.000 de lucrători și se află în continuă creștere,  potrivit revistadecariere.ro.

Pompier

Zilnic, pompierii aflați la post se expun nu doar flăcărilor care i-ar putea prinde într-o clădire, ci și gazelor nocive sau fumurilor înnecăcioase. Pe lângă toate acestea, ei trebuie să transporte și echipamente grele în timpul unei intervenții.

Cum descoperă pompierii sursa unui incendiu? De unde vine focul?
Pompierii se luptă periodic cu focul

Miner

De-a lungul timpului, au avut loc numeroase accidente de muncă în rândul minerilor deoarece ei sunt expuși multor pericole în mediul subteran. Minerii trebuie să facă față riscului unei alunecări de teren, incendii, explozii și, mai ales, substanțelor toxice. Anul, la nivel mondial, circa 12.000 de lucrători își pierd viața în urma accidentelor din mine.

Pescar

Pentru unii oameni, pescuitul este un hobby care-i ajută să se relaxeze după o săptămână lungă și obositoare. Pescarii profesioniști lucrează ore în șir, de cele mai multe ori fără pauze, în condiții nu tocmai ideale și cu pericole ce îi pândesc la tot pasul. Rata mortalității este de 117 pescari la 100.000, conform ratb.ro. Cauzele principale ale decesului sunt hipertermia sau înecul.

La finalul zilei, fiecare serviciu își provoacă angajații fie mental, fie fizic sau în ambele moduri. Cu măsurile de siguranță necesare aplicate zilnic, muncitorii pot avea parte de un mediu de lucru din care să plece mulțumiți de ei înșiși. Sau, măcar să plece acasă. Vii.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot