Care sunt cele mai frumoase cântece de iarnă?

17.12.2020
Care sunt cele mai frumoase cântece de iarnă?

Este timpul sărbătorilor de iarnă, un moment în care mulți dintre noi încheie anul adunându-se cu rudele, bucurându-se de mâncare excelentă și oferind cadouri. Este, de asemenea, o perioadă excelentă a anului pentru a învăța copiii diferite culturi și tradiții.

Mai mult de atât, între 20 și 23 decembrie se întâmplă solstițiul de iarnă din emisfera nordică care reprezintă perioada anului când noaptea este cea mai lungă și ziua cea mai scurtă.

Toate aceste frumoase povești pot crea o frumoasă atmosferă alături de cei dragi, iar dacă mai adaugi și unele melodii specifice acestei perioade, anul se va încheia într-un mod plăcut, cu multă „hrană” sănătoasă sufletului și gata de a păși optimist, odihnit și încrezător în noul an.

Începând din luna noiembrie, pe toate posturile de radio din țară curg hit-uri din toate timpurile, îndrăgite de sărbători. Părerile sunt împărțite, astfel că unii dintre noi sunt încântați de muzica de Crăciun, iar alții zic, în fiecare sezon „Oh, Doamne, nu asta din nou”.

Așadar, celor care nu le plac melodiile clasice de Crăciun, cum ar fi „Jingle Bells” și și preferă să împodobească bradul ascultând „Deck the Halls”, pot totuși să intre în spiritul sărbătorilor.

Ce sunt cântecele de iarnă?

Cântecele de iarnă sunt melodiile care te fac să simți imediat nevoia să te așezi pe canapea sub o pătură caldă și confortabilă, deoarece afară este încredibil de frig. Acestea sunt cântece care evocă imagini mentale cu rafale de zăpadă și haine pufoase și căni cu băuturi fierbinți, care încălzesc sufletul.

Acestea sunt cântecele care te pun în acea stare liniștitoare de iarnă. Sunt melodiile pe care le poți asculta din decembrie până la sfârșitul lunii februarie (cel puțin), pentru că sunt legate de sezonul de iarnă și nu neapărat, de cel de sărbători.

Așadar, mai jos sunt câteva dintre melodiile pe care le poți asculta simțindu-te ca în interiorul unui glob de zăpadă savurând o ceașcă de ciocolată caldă sub o pătură pufoasă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot