Care sunt cele mai frumoase cântece de iarnă?

17.12.2020
Care sunt cele mai frumoase cântece de iarnă?

Este timpul sărbătorilor de iarnă, un moment în care mulți dintre noi încheie anul adunându-se cu rudele, bucurându-se de mâncare excelentă și oferind cadouri. Este, de asemenea, o perioadă excelentă a anului pentru a învăța copiii diferite culturi și tradiții.

Mai mult de atât, între 20 și 23 decembrie se întâmplă solstițiul de iarnă din emisfera nordică care reprezintă perioada anului când noaptea este cea mai lungă și ziua cea mai scurtă.

Toate aceste frumoase povești pot crea o frumoasă atmosferă alături de cei dragi, iar dacă mai adaugi și unele melodii specifice acestei perioade, anul se va încheia într-un mod plăcut, cu multă „hrană” sănătoasă sufletului și gata de a păși optimist, odihnit și încrezător în noul an.

Începând din luna noiembrie, pe toate posturile de radio din țară curg hit-uri din toate timpurile, îndrăgite de sărbători. Părerile sunt împărțite, astfel că unii dintre noi sunt încântați de muzica de Crăciun, iar alții zic, în fiecare sezon „Oh, Doamne, nu asta din nou”.

Așadar, celor care nu le plac melodiile clasice de Crăciun, cum ar fi „Jingle Bells” și și preferă să împodobească bradul ascultând „Deck the Halls”, pot totuși să intre în spiritul sărbătorilor.

Ce sunt cântecele de iarnă?

Cântecele de iarnă sunt melodiile care te fac să simți imediat nevoia să te așezi pe canapea sub o pătură caldă și confortabilă, deoarece afară este încredibil de frig. Acestea sunt cântece care evocă imagini mentale cu rafale de zăpadă și haine pufoase și căni cu băuturi fierbinți, care încălzesc sufletul.

Acestea sunt cântecele care te pun în acea stare liniștitoare de iarnă. Sunt melodiile pe care le poți asculta din decembrie până la sfârșitul lunii februarie (cel puțin), pentru că sunt legate de sezonul de iarnă și nu neapărat, de cel de sărbători.

Așadar, mai jos sunt câteva dintre melodiile pe care le poți asculta simțindu-te ca în interiorul unui glob de zăpadă savurând o ceașcă de ciocolată caldă sub o pătură pufoasă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot
Fabuloasa poveste a gorilei Binti Jua, eroul blând care a protejat un copil în 1996 și a emoționat o lume întreagă
Fabuloasa poveste a gorilei Binti Jua, eroul blând care a protejat un copil în 1996 și a emoționat o lume întreagă
Într-o zi de august 1996, la grădina zoologică Brookfield din Chicago, s-a petrecut ceva ce avea să rămână întipărit în inimile tuturor celor care au fost martori sau care au aflat ulterior... citește tot