Care sunt cele mai ciudate lucruri pe care lucrătorii de la Glina le-au găsit în canalizarea Bucureștiului?

28.05.2019
Care sunt cele mai ciudate lucruri pe care lucrătorii de la Glina le-au găsit în canalizarea Bucureștiului?

Canalizarea Bucureștiului a început să fie proiectată între 1881-1889. Multe dintre rețele au fost construite la începutul anului 1900 și funcționează și astăzi. Din păcate, în rețeaua de canalizare a Capitalei nu ajung doar apele reziduale ale orașului, ci și tone de gunoaie. Care sunt cele mai ciudate lucruri pe care lucrătorii de la Glina le-au găsit în canalizarea Bucureștiului?

Conform statisticilor, sistemul de canalizare a Bucureștiului măsoară 3287,78 de km și aparține în totalitate statului român. În fiecare an, cu ajutorul oamenilor și al câtorva roboți, lucrătorii Apa Nova curăță și inspectează cam 400 de kilometri de canalizare. În București, există 50.675 de guri de scurgere.

Cât de lungă este rețeaua de țevi folosită la canalizarea Bucureștiului?

Ce înseamnă, totuși, cei 3287,78 de km? “Dacă ar fi să o desfăşurăm, reţeaua de canalizare ar fi cât drumul de la Bucureşti la Paris, iar reţeaua de apă ar fi cât drumul de la Bucureşti la Londra. Deci, avem o reţea imensă, sub toate străzile principale, străduţe, alei. Nici nu vă puteţi imagina pe unde trece sistemul de apă şi de canalizare”, a explicat Alexandru Moldovan, Director Departament Operare și Mentenanță Rețele în cadrul Apa Nova – Compania de Ape București.

De ce Bucureștiul se mai numește și „Micul Paris”? Cine i-a dat această poreclă?

Lucrătorii de la stația de epurare Glina dețin una dintre cele mai bogate colecții de fotografii cu obiectele pe care bucureștenii le-au aruncat în canalizarea orașului. Printre ciudățenii se numără pești congelați, un porc întreg, covoare și chiar o căpățână de mistreț. Din păcate, mii de oameni confundă WC-ul sau scurgerile de canalizare (cel mai probabil, pe acolo poate fi aruncat un animal de mărimea unui porc) cu coșul de gunoi.

Ce determină înfundarea canalizării?

Conform statisticilor, pe primele locuri printre cauzele care determină înfundarea sistemului de canalizare sunt nerespectarea regulilor elementare de utilizare a lui şi lipsa de educație.

Când au fost construite primele șosele și poduri din România? Care a fost prima stradă pavată din București?

canalizarea Bucureștiului
Cap de mistreț
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot