Care este țara din Europa care te plătește pentru a o vizita?

11.08.2021
Care este țara din Europa care te plătește pentru a o vizita?

Turismul reprezintă o bună parte din PIB-ul unei țări. Statele care au munte și ieșire la mare sau ocean sunt norocoase, fiindcă sunt o atracție pentru mulți turiști. Cu toate acestea, există zone care întâmpină dificultăți și au decis să ia măsuri. Drept urmare, într-o țară din Europa turiștii primesc bani ca să o viziteze. Incredibil, nu-i așa?

Care țară din Europa te plătește pentru a o vizita?

Autoritățile din Malta au decis ca la toți turiștii străini să le fie decontată cazarea, integral sau parțial. În felul acesta se dorește reînvierea turismului intern, mai ales că țara are ceea ce oferi oamenilor veniți de peste graniță și nu numai.

Pentru a beneficia de aceste avantaje sunt și niște condiții care trebuie îndeplinite, astfel: să nu fi apelat la agenţii sau la platforme dedicate, iar biletul să fie luat în particular, vacanța trebui planificată după data de 1 iunie și să fie rezervate minimum trei nopţi de cazare la un hotel.

Persoanele care îndeplinesc aceste condiții vor primi de la Autoritatea pentru Turism a Maltei 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele. Veștile bune nu se opresc aici, iar turiștii care se cazează în insula Gozo, a doua ca mărime şi cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări.

Pandemia de coronavirus a schimbat lumea

Potrivit datelor oficiale, statul maltez a pus la dispoziție un buget de 3,5 milioane de euro pentru acest proiect și s-a estimat că de acești bani vor beneficia peste 35.000 de turiști.

Pandemia de coronavirus a afectat foarte mult acest sector al economiei, iar Malta a suferit mult. În anul 2019 pe insulă au sosit 2.771.888 de turişti, iar după declanșarea pandemiei a avut loc o prăbuşire de 77% a numărului de sosiri (658.000 în 2020). Datele oficiale au arătat că turismul reprezenta în anul 2018 nu mai puțin de 27% din produsul intern brut al țării.

Cu toate acestea guvernanții maltezi au venit cu soluții pentru a atrage turiști, și a reveni la situația de dinaintea pandemiei de coronavirus.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot