Care este povestea lui Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare?

26.01.2021
Care este povestea lui Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare?

La prima vedere, Josephine Myrtle Corbin părea o fată normală. Nașterea ei nu a fost marcată de nimic ieșit din comun, iar mama ei a susținut că a avut un travaliu și o naștere tipice.

Medicii care au examinat fetița după naștere au declarat că este puternică și sănătoasă, adăugând că ritmul ei de creștere este unul bun. Un an mai târziu, bebelușa era alăptată sănătos și se dezvolta bine.

În general, Myrtle Corbin a fost o fetiță perfect sănătoasă, activă și înfloritoare. Totul în ciuda faptului că avea… patru picioare.

Care este povestea lui Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare?

După ce s-a născut cu patru picioare, două de dimensiuni normale și două de dimensiuni mai mici, medicul care a asistat la nașterea lui Myrtle Corbin a considerat că este necesar să sublinieze factorii pe care i-a bănuit că ar fi putut duce la deformarea ei. În primul rând, părinții bebelușului, au spus medicii, aveau o diferență de vârstă de aproximativ 10 ani. William H. Corbin avea 25 de ani, iar soția sa, Nancy, 34.

În al doilea rând, medicii au observat că cei doi semănau izbitor de bine între ei. Amândoi erau roșcați, cu ochi albaștri și tenuri impecabile. De fapt, semănau atât de bine încât medicii au considerat necesar să specifice în mod explicit că cei doi nu erau „rude de sânge” în rapoartele lor medicale.

În ciuda celor doi factori pe care medicii i-au enumerat, tânăra fată era pur și simplu o ciudățenie. Părinții ei avuseseră alți șapte copii, toți fiind perfect normali.

Mai târziu, s-a descoperit că s-a născut cu maladia dipygus și starea ei a fost, probabil, rezultatul divizării axei corpului unui „frate geamăn” pe măsură ce s-a dezvoltat intrauterin. Drept urmare, s-a născut cu două bazine unul lângă altul.

Pe fiecare bazin, ea avea două seturi de picioare, unul de dimensiuni normale și un set mai mic. Cele două picioare mici erau unul lângă altul, flancate de ambele părți de două picioare normale, deși unul părea un „ciomag”.

Potrivit revistelor medicale scrise de medicii care au studiat-o pe Myrtle Corbin de-a lungul vieții, ea a reușit să-și miște picioarele interioare mai mici, deși nu erau suficient de puternice pentru ca ea să poată merge mai departe. Ceea ce, desigur, nu conta cu adevărat, deoarece nu erau suficient de lungi pentru a atinge pământul.

Cariera lui Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare

În anul 1881, la vârsta de 13 ani, Myrtle Corbin s-a alăturat unui spectacol de circ sub numele de „Fata cu patru picioare din Texas”. După ce i-a arătat-o vecinilor curioși și le-a taxat câte un ban, tatăl ei și-a dat seama de potențialul ei pentru publicitate și foloase materiale. El a pregătit broșuri promoționale și a început să plaseze reclame în ziare pentru ca oamenii să vină să o vadă.

Broșurile promoționale au descris-o ca pe o fată cu „dispoziție la fel de blândă ca soarele de vară și fericită precum ziua este lungă”. Și, într-adevăr, acest lucru părea a fi adevărat.

De-a lungul timpului, a devenit extrem de populară. În cele din urmă, a început să călătorească, mai degrabă decât să-i aducă pe curioși. Vizitând orașe mici și participând la spectacole pentru public, ea a ajuns să câștige până la 450 USD pe săptămână.

În cele din urmă, celebrul showman Phineas Taylor Barnum a auzit de ea și a angajat-o pentru spectacolul său. Timp de patru ani, ea a continuat să lucreze pentru Barnum și chiar a inspirat mai mulți alți afaceriști să producă oameni falși cu patru picioare pentru propriile lor emisiuni, atunci când nu au putut să o ia.

Viața pentru Myrtle Corbin după circ

La 18 ani, Myrtle Corbin s-a retras lumea circului. Ea a întâlnit un doctor pe nume Clinton Bicknell și s-a îndrăgostit. La 19 ani ai ei, cei doi s-au căsătorit.

Aproximativ un an mai târziu, în primăvara anului 1887, Myrtle Corbin a descoperit că este însărcinată. Se dusese la un medic din Blountsville, Alabama, plângându-se de durere în partea stângă, febră, dureri de cap și apetit alimentar scăzut.

În ciuda anatomiei sale unice (avea două seturi de anatomii reproductive interne și externe), medicii nu credeau că există un motiv pentru care nu ar fi putut purta sarcina până la termen.

Myrtle Corbin s-a îmbolnăvit grav în primele trei luni de sarcină și medicul a întrerupt sarcina. În următorii ani, aceasta a ajuns să nască încă patru copii sănătoși în toată viața ei. După ce a lucrat la circ și a născut copii, viața lui Myrtle Corbin a fost destul de normală.

Deși cazul ei a continuat să apară în jurnalele medicale din toată țara, americanca a dus o viață liniștită în casa ei din Texas, împreună cu soțul și copiii ei.

Cum a murit femeia cu patru picioare?

În cele din urmă, în 1928, a murit din cauza unei infecții stafilococică de piele. Avea 60 de ani. Deși antibioticele fac boala ușor tratabilă astăzi, în anii 1920 nu exista un astfel de tratament disponibil. La 6 mai 1928, sicriul ei a fost îngropat și acoperit cu beton.

Diverși membri ai familiei au stat vigilenți asupra mormântului până când betonul s-a uscat, o măsură de precauție suplimentară pentru a împiedica tâlharii de morminte să-i fure cadavrul.

La urma urmei, mai mulți medici și oameni de afaceri au oferit bani pentru corpul ei, iar familia ei știa că există oameni dispuși să facă tot posibilul pentru a obține o ultimă piesă din Myrtle Corbin, „Fata cu patru picioare din Texas”.

Foto: Wikipedia

tuko.co.ke

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot