Care este ierarhia mâinilor în poker?

04.02.2020
Care este ierarhia mâinilor în poker?

Care este ierarhia mâinilor în poker?

Texas Hold ‘Em este unul dintre cele mai cele mai celebre jocuri de cărți. Aici, jucătorii construiesc mâini de câte cinci cărți în conformitate cu reguli prestabilite ale jocului, care variază în funcție de ce variantă de poker este jucată.

Sistemul de clasificare al mâinilor la poker este standard la orice joc. Jucătorul cu cel mai mare punctaj al mâinii, câștigă runda în marea majoritate a variantelor de poker. În unele variante, pe de o parte cel mai mic punctaj poate atât câștiga cât și pierde.

Următoarele norme se aplică clasamentului tuturor mâinilor în jocul de poker numit Texas Hold ‘Em. O mână de poker constă întotdeauna în cinci cărți. Mâinile de poker sunt clasificate în primul rând pe categorii, apoi pe cărți individuale; chiar și cea mai mică mână care se califică într-o anumită categorie învinge toate mâinile în toate categoriile inferioare acesteia

Categorii de mâini de Poker Texas Hold ‘Em

  1. Chinta roială – A, K, Q, J, 10, toate de același semn. Chinta roială este cea mai puternică mână din poker.
  2. Chintă de culoare. Aceasta este o mână care conține cinci cărți în ordine, toate de aceeași culoare , cum ar fi Q♣ J♣ 10♣ 9♣ 8♣). Două astfel de mâini sunt comparate în funcție de cartea cu valoarea cea mai mare. Așii pot juca rolul cărții mici în chinte și chintă de culoare: 5♦ 4♦ 3♦ 2♦ A♦ este o chintă de culoare, cu 5 cartea cea mai mare, mai având și denumirea de „steel wheel”. Un As carte mare – chintă de culoare ca A♦ K♦ Q♦ J♦ 10♦ este cunoscută ca o „Chintă Roială de Culoare”, și este cel mai înalt rang de mână standard de poker. Chinta de culoare bate careul.
  3. Patru de un fel sau careu. Presupune o mână de poker de cinci cărți, în care patru sunt de aceeași valoare. Careul bate full-house.
  4. Full House. Presupune o mână, cum ar fi 3♣ 3♠ 3♦ 6♣ 6♥ , care conține trei cărți de o valoare și alte două cărți de o altă valoare. Între două mâini de full house, mâna care conține cele trei cărți cu valoare mai mare câștigă, astfel 7♠ 7♥ 7♦ 4♠ 4♣ învinge 6♠ 6♥ 6♦ A♠ A♣. Un full house bate o culoare.
  5. Culoare – este o mână de poker, cum ar fi Q♣ 10♣ 7♣ 6♣ 4♣ , unde toate cele cinci cărți sunt de același fel, dar nu în succesiune. Dacă doi jucători au o mână de poker culoare, atunci cea mai mare carte din fiecare clasament este comparată pentru a determina câștigătorul. Dacă ambele mâini au cea mai mare carte aceeași, este comparată a doua cea mai mare carte din fiecare mână, și așa mai departe până când se constată o diferență. Dacă cele două mâini de culoare conțin aceleași cinci rânduri de cărți, ele împart potul, iar felurile cărților nu sunt folosite pentru a le diferenția. O culoare bate o chintă.
  6. Chintă – O chintă este o mână de poker, cum ar fi Q♣ J♠ 10♠ 9♥ 8♥ , care conține cinci cărți cu valori consecutive în cel puțin două culori diferite. Două mâini de chintă sunt clasificate prin compararea a celei mai mari cărți din fiecare mână. Două chinte cu aceeași carte mare sunt de valoare egală indiferent de culoare. O mână, cum ar fi A♣ K♣ Q♦ J♠ 10♠ este un As de Chintă (de asemenea, cunoscut și sub numele de Chintă Roială), și se clasează deasupra unei „Rege de Chintă”, cum ar fi K♥ Q♠ J♥ 10♥ 9♣ . Asul poate fi, de asemenea, jucat ca o carte mică (având o valoare de „1”), într-o Chintă de cinci, cum ar fi 5♠ 4♦ 3♦ 2♠ A♥. Chinta bate “trei de un fel”.
  7. O mână în care jucătorul are trei cărți de același fel, de exemplu trei de opt. Mâna “trei de un fel” bate două perechi.
  8. O mână în care jucătorul are două perechi e o mână mai bună decât o pereche.
  9. O mână în care jucătorul are o singură pereche. O pereche bate o mână în care se găsește doar o carte mare.
  10. O carte mare. O mână în care se regăsește o singură carte mare este cea mai slabă mână în Texas Hold’em, formată din 5 cărți diferite.
Ierarhia mainilor la Poker

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot