Este adevărat că o insulă a fost câștigată la un joc de poker?

17.08.2020
Este adevărat că o insulă a fost câștigată la un joc de poker?

Să trăiești pe o insulă exotică este, fără îndoială, visul oricărui om. Se spune că aceste minunății naturale sunt darul lui Dumnezeu pentru oameni. Mulți cred că dacă Raiul ar exista așa ar arăta: apa limpede precum cristalul, soare tot timpul, fructe și legume exotice proaspete.

Insula, locul perfect în timpul pandemiei de coronavirus

O istorie interesantă o are o insulă aflată în Marea Barieră de Corali. Insula Pumpkin este situată la 14 kilometri în largul coastei Queensland din Australia și este scoasă la vânzare pentru 17 milioane de dolari americani. O avere! Aceasta are o plajă privată, un golf plin cu stridii și mai multe locuri de cazare și facilități.

În prezent, insula este deținută de americanii Wayne și Laureth Rumble, prin compania lor Sojourn Retreats, scriu cei de la CNN. Proprietarii au stat aici pe toată perioada pandemiei de coronavirus, însă acum au alte planuri.

A fost locul ideal pentru a petrece carantina în timpul pandemiei. Este retras, intim și ai libertate totală de a te deplasa, de a fi afară … copiii noștri se jucau doar afară, pe plajă, iar viața a decurs normal pentru noi, a declarat cuplul pentru sursa citată mai sus.

Așa arată insula Pumpkin văzută de sus.

O insulă câștigată la poker

Potrivit cuplului care deține insula, aceasta a fost până în anul anul 1961 o fermă de stridii. Proprietarul era un anume Snigger Findlay, care într-o seară a pierdut-o la un joc de poker.

Un cuplu, Roger și Merle Mason, s-a îndrăgostit de Pumpkin Island, dar Snigger nu a vrut să o vândă. Așadar, atunci când Roger l-a provocat pe Snigger la un joc de poker, el a spus că, dacă va câștiga Snigger, va trebui să-i vândă insula lui Roger. Roger a câștigat și a cumpărat insula cu 60 de lire sterline, spun soții Rumbles pentru sursa citată mai sus.

Insula Pumpkin are o suprafață de 7,3 hectare, iar în anul 2012 a fost listată ca a șasea insulă privată cea mai scumpă din lume. Actualii proprietari au achiziționat insula în anul 2003 pentru suma de 909.000 de dolari americani. Acum au decis să o vândă fiindcă doresc să stea mai aproape de rudele lor din Noua Zeelandă.

Vezi aici ce facilități oferă insula Pumpkin.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot