Care este diferența dintre diamant și briliant?

20.12.2017
Care este diferența dintre diamant și briliant?

Care este diferența dintre diamant și briliant?

Care este diferența dintre diamant și briliant? Atunci când cineva alege să cumpere o bijuterie cu o piatră prețioasă, informarea este primul pas către succes. Potențialul cumpărător ar trebui să știe care este diferența dintre un diamant și un briliant.

Conform specialiștilor, diamantul este piatra prețioasă în sine, în timp ce briliantul este, de fapt, un diamant tăiat în 57 de fațete. Cele două cuvinte, „diamant” și „briliant” nu sunt sinonime.

Diamantul este numele generic al mineralului, al rocii neșlefuite si netăiate, în timp ce briliantul este forma finală a unui diamant tăiat și șlefuit de către un specialist în bijuterii prețioase.

Cine a inventat briliantul?

Tăietura în formă de briliant a fost inventată de Marcel Tolkowsky (1899-1991) în anul 1919. Aceasta are 58 de faţete. Astfel, piatra prețioasă se taie în două piramide de baza pe care se sprijină 33 de tăieturi pe coroana diamantului (în partea de sus) şi 25 pe pavilion (în jumătatea inferioară a diamantului, de sub centură). Acesta a scris și o carte intitulată „Designul diamantului”

De obicei, bijutierii specialiști sunt cei care decid dacă un diamant poate deveni sau nu briliant. Așadar, ca o concluzie, un „briliant” este un diamant în tăietura briliant.

Care este cel mai mare diamant din lume?

Cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate, și de mărimea unei mingi de tenis a fost cumpărat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari.  Negocierea pentru achiziționarea acestui diamant a durat mai bine de un an. Piatra prețioasă a fost botezată Lesedi La Rona și a fost descoperită în noiembrie 2015 în Botswana.

Diamant

 

 

Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot